Pages

Rabu, 29 Disember 2010

Untung Perempuan Malaysia

Terkesima. Terkedu. Terkelu. Terkamjat. Terkejut. Lagi “TER” apa lagi ek? HAHA. Actually semua inilah perasaan aku semasa meneliti laporan bancian tahun 2010 yang telah melabuhkan tirainya beberapa bulan yang lalu. Mengikut laporan bancian tersebut, jumlah populasi Malaysia pada tahun 2010 ialah seramai 27,565,821 orang dimana 14,112,667 adalah kaum lelaki dan selebihnya iaitu 13,453,154 adalah kaum perempuan. It was surprising right? Lihat, jumlah kaum lelaki lebih ramai jika dibandingkan dengan jumlah kaum perempuan di Malaysia ini. Selama ini aku bayangkan bahawa kaum perempuan lebih ramai jika dibandingkan dengan kaum lelaki sebab aku tengok di Universiti ataupun apa2 event yang dijalankan, pasti dipenuhi dengan golongan hawa ini tetapi ternyata sangkaan aku itu jelas meleset sama sekali kerana realitinya kaum lelaki adalah jantina yang memonopoli bagi populasi penduduk di Malaysia.



Yeah! Mungkin di saat ini perempuan2 di Malaysia boleh mengukirkan senyuman yang lebar disebabkan depa mempunyai banyak pilihan untuk dijadikan teman hidup dan saham diri depa juga turut meningkat begitu mendadak “kerana dirimu begitu berharga” di Malaysia ini. So, tidak menghairankanlah jika pada hari ini ramai jejaka2 kacak di Malaysia yang masih bergelar teruna serta bujang terlajak walaupun usia depa jelas menunjukkan rumah kata pi and kubur kata mai. Dan tidak mengejutkan jugaklah jika pada hari ini ramai diantara perempuan2 yang agak kurang cantik tetapi begitu laris di pasaran Malaysia seperti goreng pisang panas memandangkan jumlah depa yang agak kurang jika dibandingkan dengan kaum lelaki. So, please don’t ask me why I’m still single until today, HAHA.



Actually, aku ada sedikit ucapan kepada lelaki2 yang berhidung belang di Malaysia ni. “Hey lelaki2 hidung belang sekalian, janganla hangpa nak meqla sangat sampai nak kawen lebih daripada sorang or tegedik gedik nak ada perempuan simpanan la apalah. Tawla yang hangpa tu ada 4 kuota tapi ingat2la sama kat lelaki2 yang masih teruna ni. Tak kesian ka kat lelaki2 yang teruna ni?”HUHU. Maybe disebabkan jumlah populasi kaum perempuan kurang berbanding kaum lelaki, maka mungkin ini boleh menjadi penyebab why bilangan lelaki2 gay di Malaysia ini meningkat mendadak seperti cendawan tumbuh selepas hujan.



Jadi penyelesaiannya, aku cadangkan Kerajaan Malaysia supaya mengimport gadis2 daripada Venezuela atau Maghribi atau Turkey atau Korea untuk diserap menjadi warganegara Malaysia. Barula nanti teruna2 di Malaysia ni tak terjebak ke dalam kancah dunia gay dan sekali gus mendapat anak2 yang berwajah comel dan berotak genius hasil perkahwinan campur ini. Hebat tak Idea aku ni? So, kepada Kerajaan Malaysia, what are you waiting for? Ahaks!





Jika tidak mahu keadaan ini berlaku di Malaysia, Kerajaan Malaysia wajib ikut idea aku okay, HEHE




42 ulasan:

sHaH berkata...

bagus cadangan ko tu.. tapi kalo kerajaan malaysia nak wat, aku rasa 50 taun lagi kowt..

ZWAN SABRI berkata...

Shah : 5O tahun lagi? Time tu umur aku dah 70 la... huhu..

CIK IMAKASIHDANI berkata...

nseb pmpuan xleh kawen 4 kan...hahaha...klo x,abes lelaki malaysia dimadukan...:)

ZWAN SABRI berkata...

Cik ImaKASIHDANI : tula pasai.. klaw x, lagi jatuhla saham lelaki2 kat malaysia nii.. HUHU

HAZWAN17 berkata...

lelaki lagi ramai..
alamak kena bersaing ni...
best man win haha

iqbalhakimi berkata...

tapi kan wan,awat aku sinngle lagi?..hehe

zidEL zhafiz berkata...

untungnya aku leh kawin 4..haha~~~

miss Fyqa berkata...

banyak pilihan? tapi susah pulak nak pilih. Hehe~

Eh eh,mr zidel nak kawen 4?. pe_ruhh_san. haha, jkjk.

eyfa.eyfa.eyfa berkata...

hahhaha..best gak uh kawen campoo..hahah

Arm_mj berkata...

hahaha kuantiti x mnntukn kualiti..tp nape pompuan bnyk lg kt ipta..??mne llki2 lain..?kompius

ziqzulkifli berkata...

ye ka perempuan untung??tgk lelaki yg ada x semenggah ja..xleh bt suami..lama2 andartu juga perempuan2 itu...nak2 lak kes2 lelaki G word semakin bertambah..konfius lah!!

myssmie berkata...

laki2 byk... tp, sume hampeh~ haha

nekkenproject berkata...

Cadangan itu memang betul..tApi.. Ash suka Japanese punya gurl lagi~hoho~

ZWAN SABRI berkata...

Hazwan17 : Tula pasai.. nak kena besaing la plak.. HUHU..


IqbalHakimi : Yela, pompuan kan sikit, sebab tu la hang single lagi.. HAHA..


ZidelZhafiz : Terkompius dengan diri hang.. awat boleh kawen 4 pulak? pompuan sikit drpd lelaki la weyh... HUHU

ZWAN SABRI berkata...

Miss Fyqa : Tudiaaa, banyak pilihan sangat sampai cik fyqa kita rambang mata... HAHA


Eyfa : Tula pasai.. Best kaann.. ;)


Arm_Mj : Lelaki2 suma banyak kat universiti kat oversea sbb tula kat IPTA depa kurang.. HEHE

ZWAN SABRI berkata...

ZiqZulkifli : yela.. depa beruntung sbb sorang pompuan menjadi rebutan kepada 2 lelaki kat malaysia nii.. so pompuan tu bolehla pilih antara 2 lelaki tu sambil nyanyi lagu antara dua.. HAHA


MyssMie : X semualah.. Perempuan pown x semua yg bagus kan? kan?


Nekkenproject : Yaka, xpa, nanti suwuh Najib import gadis jepun khas untuk hang okay.. erm, nak Maria Ozawa ker? HAHA

zazaw berkata...

boleh pulak main kiss molot
aisehhhh

ZWAN SABRI berkata...

zazaw : HAHA..

Encik MamaT berkata...

kau agak kenapa dia cium mulut dak tu?

ZWAN SABRI berkata...

EncikMamat : Sebab pompuan dah xdak.. yang tinggal hanya lelaki.. ;)

zidEL zhafiz berkata...

dah tu x kan nak suh pompuan kahwin 4..??..x nak..!!.WO BU YAO..!!
aku x sanggup hidup berMADU
HAHAHAHAHAHAHAHAHA~~~~~~~~~~~~

nuriz berkata...

salam, tumpang komen, malaysia ni saja perempuan ramai, bayi yg lahir pun ramai perempuan..dah akhir zaman kan..tapi sedih jugak bila laki yg sikit ni ada yg jadi gay mcm azwan ismail tu..makin pupus la lelaki..cian kat pompuan huhu

ZWAN SABRI berkata...

Zidel : Klaw hang dah kawen 4, baestu yang lelaki laen yang teruna tu camna? xkan depa nk jadi anak teruna sampai tua kowtt.. HUHU

Nuriz : Nampaknya anda tidak update dengan populasi penduduk Malaysia skang.. Bukan perempuan yang ramai la dear tapi LELAKI yang paling ramai menghuni di Malaysia nii.. huhu..

Belalang Hijau berkata...

kalau mcm tu sapa cepat dia dapat la bro...memilih sgt nanti smpi tua la membujang...hahaha

efa berkata...

hahaha nice info tak taw plak laki rmai dri perempuan hoho..

ahmad jo berkata...

what the brilliant idea?? haha...
mmg jatuh la saham2 gadis Malaysia kalau gadis2 import diimport kat sini. hehe..

ZWAN SABRI berkata...

Belalang : Tula pasai.. lelaki2 kat malaysia ni nak kena bersaing plak. sapa cepat dia dapat.. HAHA

Efa : Tula, zwan pown baru taw.. slama ni ingat kaum pompuan lebeyh ramai drpd lelaki..

AhmadJo : HAHA.. kompem SHAHRIZAT marah kat aku klaw dia baca cadangan aku nii.. HAHA

::FAIZ FARISH:: berkata...

ada bakat jd Menteri ni. haha

ZWAN SABRI berkata...

Faiz Farish : Kalaw aku jadi menteri, lingkup Malaysia nii.. HAHA

Hans asaktor berkata...

lg bgus cmni...laki kan leh 4...hahaha..

ZWAN SABRI berkata...

Hans Asaktor : mana ada bagus sbb LELAKI lebih ramai daripada perempuan.. perempuan sikit la..
HUHU

Hans asaktor berkata...

adeh... btul tu...
laki2 yg gatal tu tlg bg kt kami yg bujang n single lg ni...
haih~~

ZWAN SABRI berkata...

Hans Asaktor : Kali ni baru la btoi.. HAHA

ANATI SOKI berkata...

yeay!!!! suka!! lelaki toksah duk meghela sgt naaa... muahahahah.. cek tanoh stgi kot

ZWAN SABRI berkata...

Anati Soki : Xpa2, Pompuan kat dunia ni ramai lagii.. Laki2 kat Malaysia boleh cari pompuan2 oversea yang lagi chantek.. HAHA

FNSyareena berkata...

Ohhh. I like this entry. HAHAHA! And no wonder lah skrang ni berlambak abang-abang handsome bercinta cintun dengan abang-abang macho.

Jealous mak, nyahh! isk.

ANATI SOKI berkata...

aip!!!! carik la kat oversea.. org pmpuan malaysiapun buleh carik lelaki kat oversea jugak. muahahahaha

Woofer Storm berkata...

aku pun nak gdi magribi,hehee tak dpt magribi pun,indon pun jdi la..hahahaaa senang nak gaduh2..heheee

fatin hanani berkata...

haha amboii..
nak gadis2 korea dan so on ehhh
haha
fatin sokong anat hehehe
biar permpuan yang xdak kawn tu cri laki kat oversea haha...

haishh mnakutkan la ni..
tnda2 dah banyk :)

ZWAN SABRI berkata...

FNSyareena : Tula pasai.. Jadi sila sokong cadangan zwan ni supaya nanti cadangan ni dapat masok parlimen.. hehe


Anati Soki : Amboih. Gatai naa.. x cukup lagi ker laki2 yang dok belambak kat Malaysia nii.. HUHU


Woofer Storm : HAHAHA.. Aku suka dengan statement hang.. sumpah aku tegelak teguling guling sebab hang nak kawen dengan orang indon sebab senang nak gaduh.. HAHA


FatinHanani : Pompuan toksah nak ngada2 cari lelaki kat oversea naa.. lelaki kat Malaysia ni pown belambak lagi.. huhu..

anne jasmine berkata...

hahaha... yey.. leh pilih2 lka after dis.. :p
but x setuju klau kerajaan import girl dri obersea.. ngee... abih malaysia nnt.. x pe... yg da kawen 2 lahir byk2 pompuan ea...
yg lelaki sabar ea tunggu diowg besar.. ekekekeek

Syaiful Izwan berkata...

bagus idea kau