Pages

Isnin, 6 Disember 2010

15 Tips Untuk Hidup Lebih Baik

Tadi aku belek2 satu majalah nii.. Then dia adala terangkan serba sedikit pasai tips2 klaw nak hidup kita ni terjamin dengan kesihatan yang sihat sentiasa.. So, aku pown bermurah hatila nak share dengan hangpa semua sebab Sharing tu kan Caring, HAHA..



1. Kurangkan minum teh


2. Kopi hanya boleh diminum sekali sehari


3. Jangan biasakan diri makan roti yang dipanggang


4. Jaga jarak dari handphone yang baterinya sedang dicas


5. Minum banyak air time pagi and kurangkan minum air time malam


6. Kurangkan makanan yang berlemak dan berminyak


7. Makan besar before pukul 5.00 petang


8. Jangan telan pil dengan air sejuk


9. Kalaw bateri handphone sedang low, elak daripada mengangkat telefon sebab radiasi yang dihasilkan adalah lebih berlipat kali ganda


10. Jawab telefon dengan telinga kiri


11. Take a nap pada siang hari sebab ia rahsia hangpa kekal muda


12. Makan ikan setiap hari


13. Amalkan amalan bersenam, berjoging, menari dan sebagainya


14. Jangan terlalu stress


15. No smoke, alcohol and drugs.




Kalaw hangpa semua tak mau mati awai and nak hidup sampai tua and ceria and gagah macam tok wan kat dalam gambaq ni, SILA AMALKAN TIPS2 KAT ATAS TU OK.. Hangpa buat, hangpa dapat.. ;)





11 ulasan:

AfiQ berkata...

kurang tea n coffee?? owh tidaaakkk!!! huhuh

ZWAN SABRI berkata...

Dear Afiq : penggemar tea n coffee ek? PADAN MUKA! haha..

m!da BucHuxX berkata...

ouh. .terima kasih .tips yg sgt baek. :)))

abid_PM berkata...

roti bakar dengan roti panggang lain kan2??

tmbah2. jgn tinggal solat :D

NUR HIDAYAH berkata...

oopppsss...ye ke?alamak..kalau pi kedai selalu minta teh 0...lepas ni nak order air apa lak?hahha...wow..!! TQ for the info..!!

ZWAN SABRI berkata...

Mida : Sama2 kasih.. ;)

Abid_PM : HAHA.. btol tu btol.. Thanks diatas peringatan anda tu.. ;)

Nur Hidayah : Lepas ni order susu sudah.. HAHA..

Lelaki Ini berkata...

wah
besh2!!!

syrupmasin berkata...

baru nak jadi perokok tegar..tp rokok 2 tengok dy punye jenis dulu kan ?? :)

ZWAN SABRI berkata...

Umar : Thanks!

Saleh : Haha.. Motif sangat nak tgk jenis2 rokok segala.. haha..

zidEL zhafiz berkata...

yeah btol..jgn smoke..
weh menari guna lagu super junior oouuhh..haha

Syaiful Izwan berkata...

hah??? mana hang dapat semua fakta mengarut ni?
kebanyakan fakta tu tak betul...
lebey baik hang tanya pada aku...aku belajar sains..ahaks! (saje nak angkat diri sendiri)