Pages

Selasa, 7 Disember 2010

Terima Seadanya?

Kalaw orang nak kawen ke apa ke, mesti depa akan mengharapkan pasangan depa tu dapat terima depa seadanya...........



Sera : Woi Jora, hang kan, kalaw nak kawen, jantan lagu ma
na yang hang maw?

Jora : Mestila Handsome, Bergaya, Rajin, Pandai, Baik, Kaya, Setia, Jujur, dan dapat TERIMA AKU SEADANYA.


Sera : Ceyh! Demand bukan maen tinggi lagi kan hang ni Jora. Nak jantan yang lagu Brad Pitt. Tapi hakikatnya diri hang tu, YANG ADO.. Kala
w diri tu pemalas, selekeh, playgirl, pengotor and bla bla bla, sila jangan berangan nak mimpikan jantan macam Brad Pitt mahupun Aaron Aziz okay.. Takkan adanya jantan yang lagu tu nak terima pompuan yang selekeh, pemalas, curang, and pengotor macam hang ni..



Haa! Memang kita semua mengharapkan orang yang nak jadi ka
wan kita ataw nak jadi partner hidup kita dapat terima kita dengan seadanya. Tapi on da same time, pernah tak kita fikir tentang diri kita yang seadanya tuu? Kalaw diri kita setakat “Yang Ado”, ada ker yang nak terima??? Kalaw ada pun yang sudi terima, mesti depa terpaksa..(manala nak taw kowt2 kena tangkap basah ka)


Kalaw kita mengharapkan orang yang perfect untuk mendampingi kita, kita pun kena la jadi se perfect orang yang kita nak tu.. Kalaw kita nak orang yang kemas, bergaya, bersih, jujur, baik dan rajin, Kita pun kenala berusaha untuk jadi macam tuu.. Sebab tuhan kan dah berfirman bahawasanya orang yang baik akan dipadankan dengan orang yang baik dan orang yang jahat akan dipadankan de
ngan orang yang jahat.


Janganla kita biarkan diri kita seadanya tu dengan ”Yang Ado” jer tapi biarlah diri kita yang seadanya tu dapat membuatkan semua orang ternganga and tabik spring kat kita. Jadi sempena awal muharram ni, jomla kita beramai ramai berhijrah daripada sifat kita yang kurang elok kepada yang lebih elok.. Ingat, Kalaw nak orang terima diri kita yang seadanya, jangan biarkan diri kita setakat ”Yang Ado” jer okay..

Selamat Menyambut
Tahun Baru Islam yang ke 1432.. ;)




Usha lama2 nampak.. Jangan pikir negatif naa.. ;)





18 ulasan:

nora berkata...

amboi...emosi nampak, ada papa ka ni??

ZWAN SABRI berkata...

nora : xdak apa2 aih.. tetiba AkuStatik.. haha..

Lelaki Ini berkata...

tau xpew..
ak setuju!
owg kate ukur baju badan sndiri!

@reltzsensei berkata...

klu charel nk yg cntik n seksi..bia sekse tiap2 hari nengok..hak3...

ZWAN SABRI berkata...

Umar@Lelaki Ini : Taw xpa.. klaw dah size badan xxl, jangan nak blagak untuk pakai baju size s.. haha..

Areltzsensei : btol tu btol.. i loike! ;)

m!da BucHuxX berkata...

. .betul tue betul .salam maal hijrah. . kalau nak yg terbaek kita juga mesti la yg terbaek kan. :)

ZWAN SABRI berkata...

Mida : pandainyeerrrr.... haha.. okay2, salam maal hijrah.. ;)

Afzainizam berkata...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Salam Maal Hijrah" 1432H/2010M.
MEMANTAP UKHUWAH, MEMPEKASA UMMAH.
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
Bentangkan ku permaidani
Dari baldu berwarna putih
Moga tak ku terasakan
Cubaan yang ku galas ini
Kepada Mu titianku
Hijrahkanlah diri ini


Yang paling penting setiap pasangan faham memahami satu sama lain dalam perkongsian hidup saling lengkap melengkapi kekurangan memasing

ZWAN SABRI berkata...

Afzainizam : btol tu btol.. i like ur comment.. ;)
btw, zwan dah follow blog afzainizam yg benama firestartingautomobil.. ;)

Sha Shakina berkata...

i setuju dgn pe yg u post tu. kdg2 de yg da dpt yg bgus tak reti nk hargai plak. manusia ni mcm2 kn. :)

ZWAN SABRI berkata...

Sha Shakina, tula pasai.. klaw nak yang bagus2, diri tu pown kena la jadi yang bagus2 dulu kan.. ;)

nur dhiya' aida berkata...

yup...terime seadanye :)

Sha Shakina berkata...

betul2 :) biar la cinta and mr.perfect tu dtg sndri. hehe.

ZWAN SABRI berkata...

Nur dhiya'aida : bagus2.. ;)

Sha Shakina : taw xpa.. ;)

::FAIZ FARISH:: berkata...

aku nak cari bini mcm Maya Karin. Cun

ZWAN SABRI berkata...

Faiz Farish : Haha.. layakla maya karin ngan hang.. hang kan "kacak".. ;)

❤ Cik Ain ❤ berkata...

hehe.. btol2. jgn selfish. fikir jugak untuk orang laen. sbb kawen ni nak share hidup.. kalo fikir diri sendiri susah jugak. cian kat pasangan kite t.

ZWAN SABRI berkata...

Ck An, Thats right! ;)