Pages

Ahad, 26 Disember 2010

HARRIS No.1

25/12/10 Bukan saja merupakan hari kemuncak untuk perayaan hari natal tetapi jugak merupakan hari kemuncaknya final untuk pertandingan Idola Kecil 3.. Aku memang follow la rancangan ni sebab best tengok bebudak ni nyanyi sebab bakat depa tu memang mengalahkan orang yang dewasa.. Sumpah orang dewasa pown tak boleyh nak lawan depa.. ;)


HARRIS - Juara Idola Kecil 3



PUTERI - Naib Juara Idola Kecil 3



BALQIS - Pemenang Tempat ke-3


Yeah! Harris juara Idola Kecil 3.. Memang selama ni aku dah agak dah yang Harris ni akan menang punya sebab kalaw nak banding dengan peserta2 yang laen, Harris ni ada banyak pengalaman nyanyian sebab dia selalu bwat show kat serata Penang nii.. Salah satunya kat HardRock Café, Penang.. Bukan calang2 taw artis yang boleh bwat persembahan kat sana.. So, kiranya Harris ni hebatla sebab dapat bwat persembahan kat sana walaupun sebelum tu dia tak popular lagi.. Selain tu, sebelum Harris ni join Idola Kecil 3, dia dah ada band sendiri taw.. HAHA..



Btw, Tahniah jugak kepada Puteri sebab berjaya merangkul tempat ke-2.. Selain Harris, aku sokong Puteri ni jugak sebaba rasa best jer bila dengar dia nyanyi.. Suara dia kalaw nyanyi, dengar macam suara rakaman walhal suara live.. Memang sempoila.. Klaw Puteri jadi juara pown, aku memang tak kesah sebab dia memang layak tapi apakan daya, nasib tak menyebelahi dia, HUHU.. Sekalung tahniah jugak kepada Balqis sebab berjaya menempatkan diri di tangga yang ke-3.. Suka tengok Balqis sebab dia
comey..



21 ulasan:

azana berkata...

ala...aku x mengikuti plak perkembangan diaorg...huhu

pape pn tahniah kpd yng berjaya..

wan muhamad berkata...

budak2 bila nyanyi memang cute la tak boleh lawan org dewasa.. dulu pernah tgok bintang kecil memang best la..

FNSyareena berkata...

Encik Zwan, sangat comel bila dapat tahu encik zwan peminat setia idola kecil. haha ;)

ZWAN SABRI berkata...

Azana : Alaaaa, xpa2, tahun depan tengok k.. ;)

WanMuhamad : Btol tu btol.. depa nyanyi mmg cute.. ;)

FNSyareena : yeke? HAHA.. :P

arep_lockermonth berkata...

semalam ada tengok jugak,bole tahan juga !

ZWAN SABRI berkata...

Arep ; smalam sokong sapa? HADY? haha..

miss Fyqa berkata...

budak2 skrg nie mmg berbakat besar..
:)

ZWAN SABRI berkata...

mISS fyqa : Tula pasai.. naseb baek zwan ni budak2 lagii.. HEHE

zidEL zhafiz berkata...

yeah..adik aku si harris suara yg macho menang bai..huhu~~~

ZWAN SABRI berkata...

Zidel : Dia orang Penang naa.. so dia adek aku.. HAHAHA..

m!da BucHuxX berkata...

suke la balqis tue lawa. .
mida tak ikut pun IK niy. .
but tak dinafikan mmg mereka berbakat.:)

fatin hanani berkata...

fatin x penh tgk pun idola kecil ni hehe

fazye berkata...

sejak bila haris juara ? bukan wani ke ? naib juara faizal .. ? haris ke 3 ?

iKhRam berkata...

salam
kalau mr zwan sabri nak tau
harris tu anak murid saya
hehehe..

teringat masa hari pertama memasuki kelasnya 5 nilam
dia duduk di baris hadapan sebelah pintu kelasnya..

dalam ramai2
dia seorang berambut perang.. pada masa itu..
bila terpandangkan dia terus saya tanya .. ni rambut ori ker?? dia jawab yer.. walhal saya tau dia warnakan rambutnya itu..

unutk hari pertama.. saya sekadar berkenalan dengan semua murid dengan bertnya kbr dan cita2 mereka..
kerana die yg berada di sebelah pintu.. jadi sudah tentulah dia yg memulakan dulu..
oleh itu die perkenalkan namanya dan cita2nya..
saya terkejut bila die menyatakan die mahu menjadi penyanyi terkenal..
hahaha.. saya gelak dalam hati..
ini anak murid aku atau kawan aku??
sebab semua anak murid saya di kelas saya itu semuanya berebut nak jadi cikgu dan doktor..
sudah tentu saya suka mendengar sesiapa yg ingin menjadi guru..

tp saya biarkan dia dengan cita2 dia
saya ingat lagi pesan saya kepada dia
saya suka dgn cita2 kamu..
sebab penyanyi hari ini adalah inspirasi semua orang..
saya tak kisah apa yg kamu mahu jadi
asalkan berguna kepada bangsa dan negara..
itu jawpan saya..

suatu hari
saya mengajar topik energy..
unutk mengajar topik itu saya perlu menenrangkan sound energy..
dan hari itu pensyarah saya datg..
dan untuk itu.. saya perlu menjadi sekreatif yg mngkin
oleh itu saya bawakan gitar untuk kelas itu bg menerangkan topik sound energy..

abis saja kelas..
dia berlari mendapatkan saya sampaikan sanggup menghantar gitar itu ke meja saya..
dalam perjalanan dia bertnyakan saya
"sir reti main gitar?"
saya angguk walaupun sebenarnya tidak..
"kalau mcm tu sir boleh mainkan unutk saya.. saya nak belajar"
saya jawab tidak.. sebab itu adalah rahsia..

sejak ari itu di mata dia saya adalah baik dari segi muzik..
saya suka melihat kanak2 yang berbakat seni secara jujurnya
dari budak yg tahu dalam hidupnya hanya menurut dan membaca..

dari situ saya rapat dgnnya dan saya tahu dia pandai bermain drum.. dah pernah ditawarkan bermain di hard rock cafe.. semua itu dokongsi bersama saya.. sebab saya selalu mendengar cerita seninya..

bila die menang dalam idola kecil..
saya hanya tersenyum.. menumpang gembira dia akhirnya berjaya..
cuma upsr dia tidak lupa..

itulah menjamin masa depannya sama ada menlayari cita2 dgn ilmu atau bersandarkan pada bakat yang akan pupus ditelan masa..

saya doakan dia berjaya
dan dia tetap saya andaikan sebagai beaks murid saya..
secara jujurnya
saya rindukan suasana kelasnya..
keals 5 nilam
sk mutiara perdana

yang benar
ikhram

ZWAN SABRI berkata...

Mida : Yeah. Balqis mmg lawa dan berbakat.. ;)

FatinHanani : Yeke? xpa, tahun depan tengok naa.. ;)

Fazye : Wani? Faizal? Sapa plak tuu.. I rasa u dah salah rancangan la derr.. HUHU..

Ikhram : WoW! best baca pengalaman anda.. Owh, SK Mutiara Perdana tu kat Bayan Lepas kan? kan?
Aiseyh, Patowtla Harris tu bijak berkata kata sebab dia diajar oleh Cikgu Ikhram rupanya.. HAHA..

zai berkata...

k.zai tak penah ikut pun rancangan ni

tapi rambut balqis tu cantik lah.hahah.


zwan xyah la taruk dkt comment box ni word verification, entenet slow mcm k.zai ni agaaaak lmbt la nk load.hahha

ZWAN SABRI berkata...

KakZai : Ek eh, zwan x letakla word verification tuu.. boleyh bwang ek menda tuu? Camna ek? huhu..

zuk zuhaiza berkata...

harris ke menang??

layak2..

dia rock..ada style..suka2..mcm faizal tahir..kih2

zuk zuhaiza berkata...

harris ke menang??

layak2..

dia rock..ada style..suka2..mcm faizal tahir..kih2

ZWAN SABRI berkata...

ZukZuhaiza : Btol tu btol.. Harris mmg layak menang.. ;)

eyfa.eyfa.eyfa berkata...

awk2..hadi pon best gak,..haha..yg lagu maafknku terlewat gler comel muke dya...hahha....haris uh mang gler berbakat suare dye power!