Pages

Rabu, 29 Disember 2010

Malaysia HEBAT..!


Tahniah dan syabas kepada barisan pemain bola sepak Malaysia kerana telah berjaya menjulang piala kejuaraan AFF Suzuki 2010 di Stadium Gelora Bung Karno dan sekali gus menutup lembaran tahun 2010 ini dengan mengharumkan nama Malaysia di persada Asia Tenggara.



Apa yang lagi membanggakan ialah apabila kemenangan ini hasil 100% daripada tenaga anak Malaysia sendiri tanpa seorang pun yang diimport daripada luar negara baik daripada tenaga jurulatih sehinggalah kepada tenaga para pemain. Keadaan ini jelas berbeza dengan pasukan Indonesia apabila depa dilihat kurang mempercayai dengan kemampuan anak2 tempatan depa sendiri kerana tenaga2 import jelas mewarnai pasukan bola sepak Indonesia daripada tenaga jurulatih mahupun tenaga para pemainnya yang terdiri daripada beberapa pemain import untuk berkhidmat dalam pasukan tersebut.





Sikap professional para pemain Malaysia juga jelas terserlah apabila penjaga gol Malaysia iaitu Khairul Fahmi langsung tidak mengadakan sebarang protes terhadap perlawanan di Jakarta sebentar tadi walaupun dia disuluh laser hijau oleh para penyokong Indonesia. Situasi ini berbeza dengan penjaga gol Indonesia yang lebih bersikap seperti anak kecil yang belum baligh apabila mengadakan protes menghentikan perlawanan selama beberapa minit setelah disuluh laser hijau oleh penyokong Malaysia di Kuala Lumpur tempoh hari. WTF!




Tabik spring juga harus diberikan kepada para pemain Malaysia kerana depa telah berjuang bermati matian di Stadium Gelora Bung Karno sebentar tadi walaupun tewas 1-2 di tangan Indonesia. TETAPI tidak mengapa kerana secara agregatnya Malaysia masih mendahului Indonesia dengan 4-2 apabila Malaysia telah berjaya merangkul 3 gol berbalas 0 gol di Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur sebelum ini. Sebentar tadi, pemain England iaitu Rio Ferdinand juga turut melahirkan ucapan tahniahnya kepada pasukan Malaysia di laman Twitter serta turut mengakui kehebatan pasukan Malaysia.




Sebenarnya, di saat para pemain Malaysia berhempas pulas menentang pasukan Indonesia di Jakarta, Aku pula sibuk berhempas pulas menentang pelbagai cacian dan penghinaan terhadap Malaysia oleh orang Indonesia di laman Facebook. Kini, tidak kisahlah jika masyarakat Indonesia mahu terus memaki hamun Malaysia kerana yang paling penting, Malaysia telah diiktiraf sebagai pemenang AFF Suzuki 2010 dan wang tunai 100,000 USD menjadi milik Malaysia. Sesungguhnya aku bangga sebab aku adalah anak Malaysia. MALAYSIA BOLEH!





psssttt :
Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak has declared Friday (Dec 31)as a public holiday in view of M'sia's Suzuki Cup victory..

37 ulasan:

miss Fyqa berkata...

yeahh, Malaysia terbaek.
Malaysia memang BOLEH :)

ZWAN SABRI berkata...

Miss Fyqa : Btol tu btol.. Bangga sangat2 jadi anak Malaysia.. ;)

DanieL AdiE berkata...

YEAH!! MALAYSIA HEBAT!

tahniah utk fahmi yg beraksi cemerlang!

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/major-problem.html

syrupmasin berkata...

saye anak malaysia :)

ZWAN SABRI berkata...

DanielAdie : Yeah! Tahniah kepada Khairul Fahmi kerana berjaya mempertahan gawang gol Malaysia dengan aksi2 yang menarik.. I likee.. ;)

SyrupMasin : Saya juga anak Malaysia.. ;)

FNSyareena berkata...

BANGGA GILA LAH! Hahaha. Serious menangis masa Fahmi managed untuk tahan penalti tu. hebat gila dia. And Safee and SEMUA lah! And bangga lagi sekali apabila skuad malaysia tidak guna walau setitik pun peluh orang luar. HAHA :)

Encik Zwan, tak bosan ke layan semua orangorang dekat twitter tu? Dorang memang tak matang betul. HAHA :)

Congrats malaysia! :)

ZWAN SABRI berkata...

FNSyareena : Btol tu btol.. kemampuan anak tempatan jauh lebih baek drpd org luar.. erm, bukan kat twitter la dear tapi kat FB.. erm, bukan apa, just nak mempertahankan nama Malaysia jer.. x rela Malaysia dihina.. huhu..

FNSyareena berkata...

Bagus! Ni baru anak beranak Harimau malaya! hahaha ;)

ZWAN SABRI berkata...

FNSyareena ; HAHA.. ;)

Azriff Azmi berkata...

Yeahhh.... cutiiiiii~ yahooo... Malaysia cipta sejarah!!! =))

m!da BucHuxX berkata...

yeahh! sejak azali mida bangga jadi anak malaysia. .
betul . .jelas kelihatan laser tapi khairul fahmi mmg cool . .
tak mcm markus. .
really happy tengok MALAYSIA menempah nama dipersada ASIA tenggara niy . .
mmg MALAYSIA juara rantau ini .
dan bangga juga dgn semangat yg ditunjukkan pemain MALAYSIA> ..anak jati MALAYSIA. . .

ZWAN SABRI berkata...

Azriff Azmi : Malaysia mmg Hebat.. apa2 pown, Jumaat cuti.. HAHA

ZWAN SABRI berkata...

Mida : Btol tu btol.. tahniah kepada Khairul Fahmi sbb dia bersikap profesional..

MIMIE AIZA berkata...

hentam je orang2 indon tu. haha

saya bangga jadi anak malaysia

ZWAN SABRI berkata...

Mimie Aiza : Tula pasai.. dok cuba sedaya upaya dok hentam depa nii.. HAHA

ANATI SOKI berkata...

puas hati giler tgk game tadi!! ramalan anat malaysia menng.. sbb tok bomoh indon punya jampi tak ckup power. muahahahaha.. gelak guling2

ZWAN SABRI berkata...

Anati Soki : Btol tu btol.. tok bomoh indon lepas ni kena mai menuntut ilmu kat Malaysia.. HAHA

iqbalhakimi berkata...

yeaah..terbukti jaguh tempatan hebat!!

ZWAN SABRI berkata...

IqbalHakimi : Yeah! org Malaysia memang HEBAT! ;)

Pink Pearl Lady berkata...

betul2 kemenangan malaysia amat bermakna kerana anak jati negara sendiri yg berjuang memertabatkan nama negara...

ZWAN SABRI berkata...

Oink Pearl Lady : Tula kann... Tak payah nak import2 pemain macam Indonesia tuu.

fatin hanani berkata...

hehe malaysia tebest :D weee
fatin pun smgt tgk semlm hehe
walaupun x mint..
siap dok marah2 lagi hehe


psttt!!!! suami kedua fatin mana blh bagi pinjam haha
suami tu heee

ZWAN SABRI berkata...

FatinHanani : samala.. sbebelom ni pown zwan x minat jugak tgk bola tp xtaw pasaipa tetiba semalam zwan dah macam peminat fanatik plak.. HAHA..
erm, alaaaaaaa, bolehla.. sat jer.. huhu..

DaK CoMoT berkata...

yahuuuu.....malaysia hebatttt....buleyh3...haha

ZWAN SABRI berkata...

DakComot : Btol tu btol.. MALAYSIA HEBAT.. ;)

atieNOTHING berkata...

bangge ta bangge ta bangge ta?XP

yad'z berkata...

yeeyyy... jom2 raikan... esok kan cuti... hehehehe

ZWAN SABRI berkata...

AtieNOTHING : mestila bangga sebab zwan kan anak Malaysia.. HAHA

Yad'z : Jom2.. nak raikan kat mana ni? Paris? London? or Lombok? HAHA

efa berkata...

yeah malaysia terbaik...bangga seh :)sok cuti yaho0 hehehe

nora berkata...

wah leh jadi pengulas sukan ni
sebelum ko glame masuk tv pastu dh tak ingat aku, aku nk autograph ko dulu leh tak huhuhu

ZWAN SABRI berkata...

Efa : Yeah. Dulu,kini dan selamanya.. Malaysia tetap terbaeeekkkk!

Nora : Ek Eh, malu la ada orang tetiba nak minx sign.. Hurrmm, nak suwuh sign kat mana nii..? HEHE..

nekkenproject berkata...

Betul tu Betul! Malaysia sekarang... Kalau boleh BEAT KOREAN & JAPAN! Ash sure..Piala Dunia ada masa depan yg Cerah

ZWAN SABRI berkata...

Nekkenproject : Yeah. diharapkan ini sebagai platform utk pasukan Malaysia terus bersinar di Persada dunia plak kelak..

iKhRam berkata...

salam
hai kawan baik
sori lama tak bg respon.. tp tetap tidak melupakan blog kegemaran saya nie..

baiklah
kejyaan kita.. kebanggaan bersama
tahniah kepada pasukan malaysia

keapda zwan sabri
cuti dekat nak abis.. sedey ar

arep_lockermonth berkata...

saya anak malaysia!

jangan jeles semua!

zwan> free bace la!

http://myamigosspace.blogspot.com/2010/12/aku-tinggalkan-kau-untuk-kepentingan.html

iKhRam berkata...

tahniah kepada pasukan malaysia..
semarakkan nama Malaysia di persada dunia..

kita semua ada bakat
ada tenaga
ada akal

fikirkanlah apa cara sekalipun utk berabkti pada negara

yang benar
ikhram

p/s- pendek tp padat

ZWAN SABRI berkata...

Ikhram : Terima kasih kerana masih ingat lagi blog nii... ;)
Yeah, kita semua ada bakat, ada tenaga dan ada akal..
Malaysia Boleh!

Arep : saya juga anak Malaysia.. :p