Pages

Sabtu, 18 Disember 2010

Bikini VS Burkini

Okay, memandangkan bulan december ni bulan cuti skolah dan semestinyalah ramai yang amek peluang ni untuk bawak family untuk bercuti.. Bagi yang memilih percutian di pulau2 mahupown di pantai2, sure ada problem sikit dengan pakaian untuk mandi manda ataupown bermain aktiviti2 sukan air bagi wanita muslim yang bertudung.. Jadi tak heranla kalaw ada wanita yang bertudung labuh sebelum ni tiba2 bertukar pakai bikini macam gambaq kat bawah ni dengan alasan takdak pakaian yang sesuai untuk wanita yang bertudung..



Ini dipanggil bikini ye tuan2 dan puan2




Tapi itu semua bukan alasan lagi sebab sekarang sudah tercipta satu jenis pakaian yang sesuai untuk wanita2 muslim yang bertudung untuk mandi manda di tepi pantai mahupown untuk bermain jet ski ka, bola tampar pantai ka atau apa2 jer lah yang hangpa semua bekenan kat tepi pantai tuu.. Pakaian tersebut dinamakan Burkini.. Macam gambaq2 kat bawah nii..



Ni dia Burkini tuu.. Chantek tak?




Ada macam2 jenis fesyen Burkini yang menarik



Haaa! Lani dah takdak alasan ye kepada cik gayah, cik timah, cik jenab yang dok betudung tu untuk tak melibatkan diri dengan aktiviti2 pantai.. Jom2 kita mandi manda kat pantai.. Tapi sebelum tu, kalaw nak pakai bikini cara islam pown, janganla plak pakai macam kat bawah ni taw! nak temuntah aku tengok, HAHA..










Gilakan minah ni.. yang penting tudong kena pakai,HAHA..




Ni satu lagi, Kebodohon jelas terpancar di situ,HAHA..






25 ulasan:

Eazy Izzuddin berkata...

hahaha
walau da ade burkini
still ade ke nk pki hehe

x leh la nk cuci2 mata t :P
gurau2 ja
xD
Layans

ZWAN SABRI berkata...

Eazy : HAHA.. Tula pasai.. xlehdah nak cuci2 mata lepas nii.. HAHA..

eyfa.eyfa.eyfa berkata...

haish..segan fuza tgok pic2 nie...adesss.....awk cepat2 la post bende lain supaya pic2 nie xde kt front page..-__-

❤ Cik Ain ❤ berkata...

macam2 fesyen da skrg... nak ke xnk je. huhu

Belalang Hijau berkata...

bagus mmg bagus tp mcm sure mahai mcm bikini jugak...x gitu?

dan satu lagi ia still menampakkan bentuk tubuh.

hee...

ZWAN SABRI berkata...

Eyfa : apa nak segan plak.. kat tv slalu dok tunjok apa aksi2 lagu ni suma.. HAHA..

CikAin : Btol tu btol.. skang suma dah ada depan mata.. cuma nak x nak jer.. ;)

Belalang : Pasai harga tu xtawla plak.. sebab x penah try beli lagii.. HEHE..

arina berkata...

hee. kelaka laa. fuyooo! gamba sensored tue. bahaye2 ;p
ehh , nice point. kte baru tao burkini tue name untuk org yg pakai tudung punye. hee ;p

syrupmasin berkata...

gile takot la tgk gamba2 nih :P

iKhRam berkata...

terima kasih dgn info terbaru ni.. celik sket minda ni.. klau tak dah tertinggal satu infi berkaitan fesyen hari ini..

hari ni, dunia kerativiti dan mempelbagaikan busana untuk wanita terutama wanita islam agar mudah menjalani kehidupan sehari2..

pilihan ada di tangan anda wahai golongan orang perempuan.. jikalau merasakan burkini itu masih lagi ada mempunyai kelemahan dlam menjaga aurat anda.. sebaik2nya anda tinggalkan.. insy akan ada gaya rekaan yang lebih baik untuk anda selain burkini ini... jikalau anda rasa ia memadai.. seperti kata saya tadi.. semuanya di tangan anda.. ini altenatif manusia untuk memudahkan golongan seperti anda untuk bergerak aktif..

terima kasih zwan sabri dgn pendedahan ini.. semoga baik2 saja untuk terus menulis k? sentiasa menyokong..

yang benar
ikhram

http://bilaorangnogoriceloteh.blogspot.com

ZWAN SABRI berkata...

Arina : HAHA.. mana ada sensored.. erm,lepas ni pi pantai pakai burkini yer.. ;)


Syrupmasin : Ngadalah hang nak takowt2.. Macam x besa plak.. HAHA..


Ikhram : Memang ulasan2 anda sentiasa dinanti natikan sebab ulasan anda jelas mengeluarkan pendapat2 yang bernas.. I like it.. Thanks naa.. ;)

zidEL zhafiz berkata...

woit nie..18 SX nie..hahaha
season of the witch tu ctr apa..??
mcm ctr charmed ker??
mcm best jer..huhu~~~

ZWAN SABRI berkata...

Zidel : xpa2.. suma dah 18 tahun ke atas kowt yang baca blog cheq nii.. haha..
erm,xtawla plak pasai crita tuu.. tu kat Iklan kowt.. huhu..

AfiQ berkata...

uuitt!! ang pakai la burkini tu.. mesti meletop!! haaha..

ZWAN SABRI berkata...

Afiq, aku x maenla pakai burkini tuu.. Aku seksila.. klaw boleyh aku nak bogel jer.. HAHA..

Afzainizam berkata...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

woooo fesyen sekarang apa lahhh yeeee...

dalam sukan olempik lepas pasukan iran dan beberapa negara arab punya atlit wanita ade memakai pakaian menutup aurat ... main bola siap pakai tudung lagi....

Alhamdulillah...

iqbalhakimi berkata...

weh..kat mana ang dapat hots topik nieh..haha..bagus2..info..

HAZWAN17 berkata...

burkini..tapi nampak cam ketat jugak jerk tu...huhu

NUR HIDAYAH berkata...

hhahhahaa..BURUKINI dah tur..coz of yg kurus molek lagi..kena yg debab2..huh..mampus...tetap nampak figure lah...kan?tp ok lah ada inisiatif yg buat baju bikini tur..bagus2...!!

ZWAN SABRI berkata...

Afzainizam : Tula pasai.. kagum jugak dengan pasukan iran ritu.. hehe..

Iqbal : Dunia kan dihujung jari jer skang.. HAHA..

Hazwan : Tula.. ramai jugak yang cakap lagutu.. huhu..

Hidayah : a'ah, ye x ye jugak ek.. stakat ni x nampak lagi wanita yg gemok pakai burkini.. x dapat nak imagine camne.. huhu..

ahmad jo berkata...

mandi kat umah je.... lg senang. haha

nulhazwany abdul malik berkata...

hehe btul gak cakap jo tu, mndi kat uma je la. hehe

burkini warna hitam ok kot. ^^

miss miserable berkata...

owh..xsgka de burkani jg ekh..tp mesti perempuan ngr kite sgn nk pakai..huhu..btol ckp saleh..giler takut tgk picture tuh zwan..tengs 4 the info..

ZWAN SABRI berkata...

Ahmad Jo : mandi kat umah x bestlaa.. x leyh nak cuci2 mata.. HAHA

Nulhazwany : HAHA.. btol jugak tuu.. kaler itam mmg sesuai.. ;)

Falina : Lepas ni bolehla Fafa bg burkini kan.. HEHE...

Dila Lala berkata...

hahahaha. lawaklah gmbar2 tu..
gler lorhhh

Syaiful Izwan berkata...

aritu masa aku g pulau tioman,ada gak satu couple tu pakai benda ni..pastu aku try nak g tgk harga dia..mak ai...mahal betul...lari budget weh!!
http://infoaday.blogspot.com/2013/05/pulau-tioman-pahang-malaysia-tempat.html