Pages

Sabtu, 25 Disember 2010

Time Kecik Kecik


Actually aku dah jadi mangsa encik Zidel Zhafiz untuk menjawab soalan2 yang agak cute nii.. Layaaaannnnnnnnn..


ketika berusia 5 bulan..

1. Apa perasaan jadi kanak-kanak?

Hurrmm, Perasaan aku sudah semestinyalah seronok sampai tak terkata. Tambahan plak aku ni anak sulong, so semestinyalah aku dilayan macam raja oleh mak bapak aku.. Gambaq aku saja toksah dok cakap la, banyak gila album gambaq aku daripada aku bogel sampailah berpakaian tutop seluruh badan.. Satu lagi, mak bapak aku slalu bawak aku jalan2 time tuu.. Syok sangat2.. HAHA..



2. Time kecik dulu, permainan apa korang selalu main?

Kalaw time aku stay di Bayan Lepas, aku banyak menghabiskan masa aku dengan maen power rangers lah, askar2lah and maen keta control yang ada tali tuu.. Tapi kalaw di Bukit Mertajam, aku suka main ngan jiran aku tuju kasut, lumba lari, toi, jengket2, nyorok2 and banyak lagilah.. Banyak sangatla..



3. Dulu time kecik-kecik apa cita-cita korang?

Kalaw tak salah aku, aku nak jadi cikgu sebab aku dok tengok cikgu2 kat tadika ngan skolah macam best jer pegang rotan and rotan murid2.. Aku pown teringin jugak nak rotan orang.. HEHE..



4. Apa barangan korang sayang time kecik-kecik dulu?

Yang paling aku sayang sekali ialah basikal aku yang dihadiahkan oleh maktok aku tapi dah hilang sebab ada orang curi, HUHU.. Satu lagi yang paling aku sayang time tu ialah kereta control aku yang dihadiahkan oleh kazen aku.. Beratus ratus jugakla harga kereta control tuu.. Thanks kazen, HEHE..



5. Waktu raya, paling tinggi korang dapat duit raya berapa?

Selalunya tak sampai seratus ringgit pun sebab depa kata, budak kecik2 tak boleh pegang duet banyak2 sebab tak reti nak guna lagi.. Kesian aku, hukhukhuk..



6. Kartun apa yang korang minat time kecik dulu.

Banyakla.. Antaranya ialah Doraemon (sampai skang minat lagi), Power Rangers, Ultraman, Ninja, Masket Rider, pokemon, digimon, Sailormoon (dengan kuasa bulan akan menghukum mu, HAHA..)



7. Perkara paling baik korang buat waktu kecik dulu?

Mama aku kata, time kecik2 dulu aku caring gila ngan adek aku yang no.2 tuu.. Kiranya aku ni boleyh diharapla untuk jaga adek aku even time tu aku baru jer umur 4 tahun macam tuu.. Baek tak aku? HAHA



8. Perkara paling jahat/nakal yang korang pernah buat time kecik dulu?

Entahla. Rasa macam takdak jer.. HAHA



9. Time kecik dulu korang suka nyanyi lagu apa?

Time kecik2 dulu tak suka nyanyi time besaq baru suka nyanyi.. Tapi time kecik2 dulu suka sangat dengar lagu2 alleycat.. TERIMA KASEEEHHH! Haha..



10. Korang rasa korang cute tak time kecik dulu?

HAHA, Kalaw aku kata aku cute, nanti hangpa termuntah plak.. Tapikan, mama aku kata, kalaw kat mana2 mak aku bawak aku, sure aku akan di usik2 oleh amoi2 mahupown nyonya2 sebab depa kata aku macam Chinese and satu hari tu kat Padang kota, mak aku kata ada sorang pelancong owang puteh ni mintak untuk dukong aku sebab dia kata aku comey.. So hangpa judge la sendiri aku comey ka x time kecik2 dulu naa, HEHE..



11. Kalau korang jadi kanak-kanak balik nak tak?

Mestila nak… Dunia kanak2 paling best skali.. Tak payah nak susah2 pikir masalah dunia.. Kalaw mati pown time tu, terus masuk syurga.. NAK JADI KANAK2 BALIK! Huhu..



12. Apa pesanan korang kat kanak-kanak zaman sekarang nih

Pesanan ek? Hargailah dunia kanak2 anda.. PEACE!


19 ulasan:

zidEL zhafiz berkata...

haha..mangsa ka??..kunun...yeah..!!
kita memang kategori cute kan..!!??
gagaga...~~~~

ZWAN SABRI berkata...

Zidel : Ek Eh, janganla bocorkan rahsia kita kat sini.. Kantoila aku.. HEHE.. :P

iszieylyanziy berkata...

wah2x,,best nye zmn knak2,,,sukeeee

ZWAN SABRI berkata...

iszieylyanziy ; tula.. best sangat2.. ;)

DanieL AdiE berkata...

i miss mase knk2..
sgt2 sronok!
dlm kepala otak nie hanye
FUN FUN FUN FUN FUN FUN FUN!


Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/contest-nak-menang-header-dan-blog.html

syrupmasin berkata...

asal kau ta letak gamba bantal busuk kau doe?? :D

arina berkata...

alolo. comey nyer awak time kecik . hee ;)

❤ Cik Ain ❤ berkata...

ololo.. comeynye die time baby2... da besa da xcomey plak. haha. xdela, gurau je.

kalo ade time machine kan best. ain nk tgk ain time kecik cane. perangai sume.. nak tengok diri sendiri. hehe

AfiQ berkata...

uiishh! kecik2 da minat alley cats! hahaha..mantap!

h A n Y S berkata...

lg 1, kalau jd anak 1st, xde lah pakai barang 2nd hand, sumenye 1st-hand je,kan2? haha

m!da BucHuxX berkata...

woww.cool babe. . riang2 jer jadi kanak2 kecil kan . .
mida pun ank sulung . ahakss. .betul la tue anak sulung niy selalu dapat layanan lebih sikit.huhu

ZWAN SABRI berkata...

Adie : Btol tu btol.. Kalaw ada doraemon, dah lama aku minx mesin masa... HAHA

SyruPmasin : Bajey aku ada plak bantal busuk macam hang.. Aku xdakla bantai busuk.. dulu time kecik2 klaw aku nak tido, aku suka glente2 siku.. HAHA

Arina : Thanks naa.. teraru sangat2 sampai dok menangis la nii.. HAHA..

CikAin : Cis! Berani tuan hamba berkata begitu kepada beta? beta murka! HAHA

ZWAN SABRI berkata...

Afiq : Tula pasai.. hebat x aku time kecik2 dulu? HAHA

Hanys : Btol tu btol.. semua barang2 first hand.. x pandangla barang2 secondhand kan.. padan muka adek2 kita sebab dapat barang2 secondhand... HAHA

Mida : Taw xpa, mmg bruntung jadi anak sulong nii.. Tapi tanggungjawab pown banyak jugak untuk anak sulong nii.. HUHU..

nur dhiya' aida berkata...

rindu whoa mase kecik

ZWAN SABRI berkata...

NurDhiya : tula pasai.. kan best klaw dapat balik zaman kecik2 dulu.. HAHA

Annie berkata...

Doraemon tetap di hati. Sampai sekarang masih tengok. Always mesmerized dengan kecutean nya.

ZWAN SABRI berkata...

Annie : Btol tu btol.. Cayalah doremon.. Pintu doremon and mesin masa pown trus menjadi kegilaan.. HAHA

kupu-kupu_cinta berkata...

wan! noma pun ske doreamon!! hihi comel kann.. shin chan x suke ke? hihi..

noma pun rse dunia kanak2 ni best. kalo leh jd kanak2 alik sonok kann...

amna berkata...

tembamnya budak dlm pic tu. keh3~
suka sailormoon gak. bertukar...!! :D