Pages

Isnin, 20 Disember 2010

Pinky Boy

Pinky Boy 1



Pinky Boy 2



Pinky Boy 3



Pinky Boy 4



Pinky Boy 5



Pinky Boy 6



Pinky Boy 7




Haa, kat atas tu aku ada letak 7 pics lelaki yang memakai baju kaler pink.. Lani klaw kita pi supermarket ka, pasar malam ka, kita dapat tengok bukan maen banyak lagi design2 baju lelaki yang menarek tetapi berwarna pink.. Situasi ni membuatkan lelaki2 yang kononnya macho ni terpaksa memikir berkali2 untuk membeli baju yang kaler pink tu walaupun design baju tu sungguh menarek.



Ada orang kata, lelaki yang dress up dengan baju2 yang kaler pink ni nampak lebih jambu dan seksi.. Ada jugak kata lelaki yang pakai baju kaler pink ni menonjolkan bahawa depa sangat berani sebab bukan calang2 lelaki yang berani pakai baju kaler pink.. Dan tak kurang jugak yang kata lelaki yang pakai baju kaler pink ni nampak macam golongan hadek-hadek..



So, Apakah pandangan hangpa tentang lelaki yang pakai baju kaler pink ni?
Please leave ur opinion okay.. ;)



Psstttt : Klaw ada pic2 hangpa yang terselit kat dalam entry aku kali ni, sila jangan nak marah2 aku ok.. Sila marahkan encik google sebab dia yang bagi kat aku, HEHE..






36 ulasan:

zidEL zhafiz berkata...

aku pun pakai baju pink gi kelas..
cumel dan jambu gakla..tambah bibir pink sebab x smoke kan..??
hehehehe..menjadi perhatian para awek2 dan mamat gay tau..!!!
ahahaha

amanda elizabeth bunkface berkata...

mamat pakai pink oke ape .
berani + smart + comel ! !
= menarek ! !

ZWAN SABRI berkata...

ZidelZhafiz : Ek eh, bibir aku pown kaler pink jugak,HEHE...
erm, yaka? lepas ni aku nak kena beli baju kaler pink jugakla sebab aku xdak baju kaler tu lagiii.. HEHE..

AmandaElizabeth : comey? smart? berani? menarek? oriteeeeeee.. nanti zwan pakai baju kaler pink jugak.. ;)

apezs shah berkata...

Zuan apezs nak komen pasal entry ni sikit. Jika xkeberatan la kan. Penarikkan berpakaian kkdg adalah penting dalam dunia moden skrg. Tidak kira warna apa yang dipakai pun, ia tetap diri dia. Tidak terpesong kearah lain pun. janji dia selesa dan bersesuai denganya. Apezs tema utk tahun nie PINKY. full dress or shopping with pinky item je. Itu adalah tema penyemangat setiap tahun. Tahun depan my theme is Green. Kkdg ia pemberi semangat kepada diri seseorg tu tau. So trend kkdg punca kita nk mencuba juga,.. hehe.. jadi tidak salah pun kan, jom zuan pon sama2 join apezs ahakz.. xdela lawak je. BUT hidup pinky for this year.. next year dah change.. ahakz..;)

*wah pjgnya kan komen nie. sory kalau salah..perbetulkan saya..;)

ZWAN SABRI berkata...

Apezs : WoW! Panjangnyer ulasan.. leyh bwat new entry nii.. HEHE..
erm, owh.. tula pasai sebab zwan tgk ada yg lelaki brani and ada jugak yang x brani utk pakai baju kaler pink nii.. btw, Tahniah kerana anda BERANI.. ;) btw, tahun depan dah tukar tema kaler green plak ek? so boleyhla bagi suma baju2 kaler pink tu kat zwan plak.. kihkihkih...

Lelaki Ini berkata...

hahahah!
ko tau??
ak ade niat nk beli baju kaler pink..
tp until today tak tercapai!
ahaks!

sHaH berkata...

finally dpt gak komen... pakai baju pink? depends on the pink colour gak. macam aku nyer baju g kelas, pink dia lembut. so tak nampak pink sgt. lagipun seswai ngan kulit aku..

orang yang pakai PINK adalah orang yang BERANI.. so, kalo berani, pakailah pink.. hehehehe..

syrupmasin berkata...

adoii..aku bnyak baju pink la wehh..nak feeling sutun jap kot ;P

ZWAN SABRI berkata...

LelakIni : Sem depan jom kita capaikan impian kita yang tak tercapai tuu.. HAHA

Shah : Owh.. btol jugakkan.. pink colour pown ada yang terang and ada yang pudar.. so klaw nak sesuia ngan diri kita, kena beli ikot ton2 warna kulit kita la kann.. Erm, HAHA.. tula pasai.. dulu kita kata warna merah itu warna keberanian tapi lani kena tukaq dah, pink itu plak warna keberanian.. Ada bran? HAHA..

ZWAN SABRI berkata...

SyrupMasin : Ek? HAHAHA... owh, kiranya klaw pakai baju pink tu untuk nak feeling2 jadi sutun la ek? :p

~aku boy~ berkata...

ermm...setakat ni x pernah lagi pakai baju pink..
tp, bg sy...pakai apa pun ok..asalkan x melebih2...

ZWAN SABRI berkata...

AkuBoy : Same goes to me.. aku pown x penah pakai baju kaler pink lagi jugak... erm, btol tu btol.. besederhana itu lebeyh baek kann.. ;)

::FAIZ FARISH:: berkata...

ok Fine... Besok aku nak pakai PINK.... huakakaka

ZWAN SABRI berkata...

Faiz Farish : Ada lebeyh x? aku xdak la baju kaler pink.. huhu..

asphaq berkata...

Hahaha. Aku ada buat entry pasal Lelaki pakai pink. Tapi malas aku nak godek2 cari. hahaha

asphaq berkata...

Nah la nah la. JANGAN TAK BACA PLAK! PENAT AKU GODEK!

http://writetoasphaq.blogspot.com/2010/03/lelaki-pakai-barang-barang-pink-ok-ka.html

ZWAN SABRI berkata...

Asphaq : okay2.. sat aku baca naa.. Thanks! ;)

AfiQ berkata...

hehehehe.. ak pkai kot baju pink.. ak ade satu kemeja pink n ak pkai p class.. masa mula2 pkai, lect ak pon tego.. kata dia comel! hahahaha.. vongek!

iKhRam berkata...

teringat masa tahun 2006,
ketika itu saya masih dalam semester satu program persediaan di inst perguruan..

ketika itu kami satu kelas keluar berjalan ke sekitar penang.. maklumlah baru minggu pertama di penang.. nak jugak la jalan2 merayau negeri pulau mutiara..

dalam ramai2 itu, saya memakai t-shirt berkolar berwana pink.. cap forest.. tak disangka rupa2nya bila saya pemakaian t-shirt itu menjadi isu seluruh maktab..

hahaha.. saya tergelak saja dalam hati walaupun ada masa malu juga.. baru saya sedar waktu itu warna pink agak sensitif unutk lelaki.. walaupun ada masa malu juga mendengar kawan2 bercakap2 mengenai saya.. tp berfikiran positif itu sentiasa perlu..

apatah lagi, ketika subjek english yang bertopikan gender... lecturer saya membuat idelogi bahawa, kalau knk2 lelaki bermain bola dan knk2 perempuan bermain doll.. kalau t-shirt laki selalunya berwarna hitam.. dan t-shirt perempuan berwarna pink...

bila saja analogi itu yang diwar war.. satu dewan kuliah memandang saya.. kemudian bley bayangkan tak bagaimana wajah lecturer saya selepas itu yang terkejut dengan keadaan dewann yang memandang saya..

kemudian die mengerti.. konsep analoginya itu tidak berapa tepat.. hahaha.. lucu sungguh!! haha.. dia tak salah.. tp perubahan sentiasa berlaku setiap masa..

kini, semuanya bebas.. warna adalah subjektif untuk menilai personaliti.. kalau dulu pink dikaitkan dengan kelembutan.. tp kini persepsi mengenai pink adalah pelbagai.. pistol berwarna pink juga ada di pasaran..

itulah kenangan pink saya.. namun dalam hati warna pink bukanlah warna kegemaran saya.. tp ada masa warna itu menenangkan.. apalah salahnya menikmatinya..

betul bukan mr zwan sabri..
kini lelaki pun dah moden.. warna pink itu tidak ubah seperti sebuah warna tanpa makna2 yg tertentu..

bebaslah berfikir
dan sentiasa positif..
itulah nasihat saya..

yang benar
bukan pinky boy,
ikhram

http://bilaorangnogoriceloteh.blogspot.com

p/s - sori komen terlalu pnjg.. tp ikhlas dari hati.. x per kan?

nekkenproject berkata...

Pandangan Ash..pakai baju pink ni melambangkan jenis HATI orang yang memakainya.. Warna Pink Lebih kepada sifat lemah lembut.. Jadi.. Lelaki yang pakai baju pink tidak semestinya 'Auww~'..lelaki yang 'Argh'(macho) pun kalau dah jenis sifat lemah lembut.. Warna Pink tak jadi masalah..betul dak?

ZWAN SABRI berkata...

Afiq : Jadi betolla klaw pakai baju pink ni akan kelihatan lebeyh comey? Ahaks!

Ikhram : Syok baca pengalaman awak.. Tersengih baca pengalaman tuu.. HAHA..
btw, btol tu btol skang ni warna pink da macam x sensitif sangat dah klaw nak dibandingkan pada zaman dulu2.. Lani masyarakat dah smakin open minded.. Klaw amerika pown dah ada boleh terima presiden kulit hitam, so x mustahil semua org boleyh terima baju kaler pink sebagai pilihan ideal untuk lelaki.. ;)

Nekkenproject : Btol tu btol.. x semestinya klaw pakai baju pink jer dia tu Awww kan.. ;)

Joe_Hans berkata...

Aku pown ader lar baju pink...but when my frenz said "HOI..jambu giler pakai baju pink"

i tell them... is not PINK, IS LIGHTER RED....hahahaha

ZWAN SABRI berkata...

Joe Hans : Really? Lawakla hang nii.. Okay apa orang kata hang Jambu.. Aku suka.. Leyh feeling2 jadi dafi sat.. HEHE..

DanieL AdiE berkata...

its fine la..
PINK is just a color la...
adie ade kemeja n shirt color pink..
ok je pakai..

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/keras-kaku.html

ZWAN SABRI berkata...

Adie : Btol tu tapi still ada jugak yang beranggapan negatif klaw lelaki pakai baju kaler pink.. ;)

Eazy Izzuddin berkata...

ade je baju pink...
ikut keadaan nak pakai
hehe
;)
pink ok pe

ZWAN SABRI berkata...

Eazy : Owh.. tula pasai.. baju kaler pink mmg jambu klaw pakai kann.. ;)

arina berkata...

awk mmg suke wane pink ke? hee. btw , selalo org pggl mamat pkai baju wane pink jambu kan? haha ;) nice2. len kali wat wane purple lak. i like ! haha

iqbalhakimi berkata...

haha...baju pink aku dah ilang...cne nie?..pinjam satu wan..

nora berkata...

cute
sweet
macho
gagah
berani
jambu
jambu? ada ke jambu wane pink?

jap jap jap apsal gamba hang takda
bkn hang fanatic ngan wane pink ke

ZWAN SABRI berkata...

Arina : ek eh, Xlah, I minat kaler itam ngan merah... ;)

IqbalHakimi : Yaka? Tapi aku lagi kesian sebab aku langsung xdak baju kaler pink.. HUHU..

Nora : Gagah? WoW! HAHA.. Aiseyh, camna nak pos gambaq aku sebab aku xdak baju kaler Pink.. HUHU.. ;)

eyfa.eyfa.eyfa berkata...

suke yg numb 4 uh..hahha...comel..aw...aw......pandai awk pilih org....hahhaa.....pink uh jambu...n smart....ahha...tp ade gak laki ckp pink uh cm pondan je....haha

ElfiraRahim berkata...

sangat cute dan BERANI!!tapi aref bel0m maw pkai..heehe..

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

lelaki pkai pink nmpk jambu + berani..
euwww
hehehe

Sha Shakina berkata...

hehe. cute what laki pkai bju pink. i suka sbb feveret wrne i. hihi.

m!da BucHuxX berkata...

jambu.comel!! hehe/tapi biar kena pada si pemakai. ahakkss