Pages

Sabtu, 4 Disember 2010

DiTAG oleh Budak Gemok

Oh TIDAAKKKK! budak gemok dah tag nama aku yang first skali laa kat blog dia..
So, nak tak nak, terpaksala aku memenuhi segala permintaan budak gemok tu..



RULE
once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random, things, facts or goal about you. at the end, choose 25 people to be tagged. you have to tagged the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you.


Seperti yang dikehendaki,
JENG JENG JENG.
.
---------------------------------





1. Nama diberi Muhamad Hazwan Bin Sabri.. Tapi kalaw nak mesra2 dengan aku, panggil jer ZWAN okay...


2. Masih lagi begela
r pelajar di UiTM cawangan Kedah..

3. Umur 20 tahun..(2nd June 1990)


4. Dilahirkan di Hospital Besar Pulau Pinang.. 7 tahun menetap di Bayan Lepas,Penang dan 13 tahun menetap di Bukit Mertajam,Penang (sekarang)..

5. Anak sulong kepada 2 orang adik lelaki..


6. Penah bela ayam serama yang cukop comel.. Nama dia TIKO and pasangan dia iaitu kepunyaan adik aku bernama NONI.. Ending dia, terpaksa bagi TIKO and NONI kepada orang sebab ada jiran yang tak suka bunyi ayam berkokok time pagi2 sebab menganggu depa tidoq, HUHU.. itulah naseb kalaw tinggal di taman perumahan..

7. Penah bela seekor kucing yang sungguh comel and dia teman aku paling sejati.. Nama dia KITTY.. Aku jumpa dia tahun 2005 time KITTY maseh lagi bayi.. Ada orang buang dia kat umah aku.. Ending dia, Terpaksa buang KITTY di market pada Jun 2008 sebab aku dapat offer masuk UiTM.. Xdak sapa yang nak jaga KITTY, HUHU.. rindu KITTY sangat2..

8. Aku X pernah bercinta and masih lagi TERUNA... Cinta yang bakal datang kat aku nanti ialah First Love aku.. So, sapa nak jadi First Love aku? HAHA..

9. Agak ego untuk menunjukkan kasih sayang aku untuk orang2 yang paling aku sayang.. Tapi dalam sudut hati, aku sayang sangat2 kat orang2 yang berkenaan..

10. Suka berangan.. Sebab bagi aku, kalaw x dapat secara realiti, dapat dalam angan2 pown dah kira okay, HEHE..

11. Agak pemalu jika bersama dengan orang2 yang baru kenai tapi agak tak taw malu kalaw bersama dengan orang2 yang dah lama kenai..

12. Sekarang sedang trauma untuk mengambil lesen kereta.. Sebab sebelum ni 2 kali amek, dua2 kali gagal di atas bukit.. Time practice okay jer tapi xtaw pasaipa time test jadi lagu tuu.. Aku nak lesen kereta tapi aku TRAUMA, HUHU.. tolong doakan aku untuk lulus time aku nak amek lesen kereta kali ke-3 nanti ok sebab aku memang terdesak sangat2 untuk memliki lesen kereta..

13. Pengguna Celcom..

14. Pemimpin Malaysia yang aku kagumi semestinya Tun Dr. Mahathir and Tun Abdullah..

15. Suka bersosial..

16. Suka buat kerja time last minute..


17. Suka warna Hitam and Merah


18. Tak suka tengok orang atau haiwan yang dalam kesusahan..

19. Seorang yang bukan RACIST

20. Suka makan Roti Canai, Fish&Chip, Burger Filet O Fish, Nasi Briyani, Rendang Daging, Masakan Mama..

21. Suka minum Milo Ais, Laici, Oren, Sirap, Bandung..


22. Tak suka makan buah and sayur


23. Anti YAHUDI dan ISRAEL

24. Suka kumpul duit syiling 50 sen

25. Seorang yang sedang menunggu keajaiban dalam hidup dia supaya kegembiraan sentiasa menjadi milik dia.. ;)





INSAN2 YANG TERPILIH UNTUK DI TAG OLEH AKU..

1. FEEDY

2. FAIZ FARISH

3. CIKGU ADIE

4. ADAM ARJUNA

5. ENCIK FERD


26 ulasan:

syrupmasin berkata...

aku baru tao yg kau ade bele ayam serame..hebattt :)

AfiQ berkata...

kite same.. x dek lesen lagi.. hahahaa.. by the way, thanx coz tag.. tp fiq da penah buat da.. http://afiqrazak.blogspot.com/2010/11/25-random-facts-about-afiq-razak.html usha2 la.. =D

ZWAN SABRI berkata...

Saleh, Ayam serama tu pakjang aku bagi.. dia beli sekor harga rm600 taw.. ;)

Afiq, Tula pasai.. lesen moto dah ada cuma lesen keta je xdak lagi.. erm, yeke? xpa2.. ;)

arep_lockermonth berkata...

penyayang upernye..suke bela haiwan ek,,huhu :P

ZWAN SABRI berkata...

Arep_lockermonth, Haha.. lebih kurangla.. tapi skang ni mengidam nak bela orang plak.. HAHA...

ferdaus al-adney razlan berkata...

http://encikferdgojes.blogspot.com/2010/12/kene-tag-la-pulak.html

da siap..... :)

atieNOTHING berkata...

mcam cdeyh jea u ilang kitty . len kali bg kat i .i ade kuceng jgak ^^

ZWAN SABRI berkata...

Encik Ferd : Oriteeeeeeeeeee.. ;)

AtieNothing : Alaaa.. awat U x bg taw awai2.. klaw x, boleyh suwuh U mengasuhkan Kitty tu.. hehe..

atieNOTHING berkata...

lohh . cane na bgtao awal2 u da buang kucing uh da . eh dye ta balek umah ek?kucing kan reti blek umah spatutnye . i asuh ek?i pown direndam kat uitm jugak kowt -.-

ZWAN SABRI berkata...

atienothing : I bwang dia jauh2.. sebab tu dia x boleyh balek umah.. HUHU.. Alaaa, U ngasuhla kucing tu kat UiTM.. HAHA..

m!da BucHuxX berkata...

hai mida da kenen jugak yee.heee. .tapi mida d apernah jawab tag niy niy linknyer. .

http://xkenalmakexchenta.blogspot.com/2010/11/ive-been-tag.html

btw. gambar tue seksi kot.hihi

atieNOTHING berkata...

cian dye . u ni tade berperikemanusian ouh . sobs . ek?tp masalah nye u da buang kitty u uh . dushum3 . amekkk . :B

ZWAN SABRI berkata...

Mida : Oh, yeke.. Xpa2.. ;)

NOT : Haha.. Xtawla skang dia hidup lagi ker x sebab dia mmg x reti nak makan ikan2 mentah or sampah2 nii.. HUHU..

atieNOTHING berkata...

heyyyy . atie lohhh. ape not2 . grrr . ek?dye demand ek?mcam u jugak la ann . haha

ZWAN SABRI berkata...

AtieNOT : HAHA.. ;)

atieNOTHING berkata...

see . terbukti now . rajen2 jengok bibie i keyh ^^

::FAIZ FARISH:: berkata...

tq Tag. nanti kalau ada masa saya jawap

ZWAN SABRI berkata...

Faiz Farish : Oriteeeeeeeeeeee.. ;)

AdiE berkata...

encik zwan, adie dh wat la tag nie..

tgk nie..
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/kene-tag.html

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/periuk-ku-sental.html

ZWAN SABRI berkata...

Adie : Yeke encik Adie? ops! sorry.. ;)

iszieylyanziy berkata...

mak aih,,haha,betol2 tag 25 orang,,hehehe

ZWAN SABRI berkata...

iszieylyanziy : saya ni jujur orangnya.. HEHE..

nora berkata...

zwan aku lapa ar, tolong beli kan aku makanan leh tak. ko kan tak leh tgk org dlm kesusahan kan kan kan

ZWAN SABRI berkata...

Nora : Tapikan, masalahnye skang, aku hanya baca jer kesusahan hang.. Aku tak tengok plak kesusahan hang sebab aku x nampak dengan mata aku.. so, sorryla.. x dapat nak tolong.. hehe..

kupu-kupu_cinta berkata...

wahhh bnyk jgk 25. hihi btw nama saya tu wane purple. i loiiikkee. thanks ye.. noma akan cuba siap kan tag anda selaju mungkin... nk g msk dlu. hihi. nnt noma bgth law da siap

ZWAN SABRI berkata...

miss noma, oriteeeeeeeeeeeeeee.. ;)