Pages

Selasa, 21 Disember 2010

Syukur KAU Yang Satu

Alhamdulillah, itu jer yang aku dapat ungkapkan tadi…Actually, tadi pagi aku bangun awal taw.. Bangun pukul 6.30am sebab digerakkan oleh mak aku untuk bersiap siap pegi hospital walaupun aku tidur pukul 4.00am.. Sumpah mengantuk tahap dewa.. Bila bangun jer, tiba2 terdetik dalam hati aku untuk solat subuh.. Then aku pown pi la amek wuduk untuk solat subuh aku yang pertama untuk 4 bulan,HUHU..



So bertolakla aku ke hospital tu bersama mama, ba and adek bongsu aku Nazmi dalam pukul 7.35am and sampai hospital tu dalam pukul 8.30am camtu la.. Actually appointment aku dengan doctor pukul 10am tapi mak aku nak jugak keluar awai sebab takut parking tak dak.. Then memandangkan aku sampai awai, so lepas register tu, terus pegi bwat X-Ray and turon breakfast sementara tunggu jam 10am..



Angka giliran aku dipanggil pada pukul 10.10am. Time tu, ketaq gila aku sebab aku takowt apa yang aku harapkan tak kesampaian.. Aku disambut oleh seorang doctor lelaki cina yang masih muda tapi baek sangat2.. Then, dia bukak komputer dia and tiba2 gambar yang aku X-Ray tadi muncul kat skirn komputer dia.. Dalam 10 minit jugakla dia dok belek aku punya X-Ray tu.. Then dia kata, aku dah boleh jalan seperti biasa dah. Yahoo! Itulah jawapan yang aku harapkan... Hati aku time tu bersyukur sangat2 kat tuhan sebab dia still sayangkan aku even aku selalu abaikan dia..



Bila sampai rumah, aku try jalan tanpa guna tongkat tapi aku dah tak reti macam mana nak jalan dengan betol. Saketnya plak, tuhan jer yang taw macam mana.. Ayoooo, aku nak kena jadi baby balek belajaq cara jalan... Ta teh ta teh.. HUHU.. Yang pasti esok aku kena practice lagi bejalan sebab just tinggai seminggu jer lagi sebelum kuliah aku bermula.. Tak kan aku nak pakai tongkat pi kelas kowt.. Tak rockla bhai.. HAHA..



Apa2 pown, aku beruntung sangat2 sebab aku ada family, kawan2 and lecturer2 yang caring sangat2 dengan aku.. Terima kaseh kepada family aku yang banyak gila berkorban masa, tenaga and wang untuk aku.. Aiseyh, mak aku punya cuti kerja sampai dah habes sebab asyik amek cuti jer untuk aku.. Dahla tu, duet pown banyak gila yang dah guna untuk aku sampai puluhan ribu jugakla yang dah habes sebab aku.. Sorry! HUHU.. Thanks Mama, Ba and my adek2 aku, Nazmi and Aizat sebab tak kesah layan karenah aku yang mengada ngada ni.. Paham2 jerla, dah nama pown saket kan, for sure la kadang2 aku hangin tak tentu pasai and belagak macam raja, HEHE..



Btw, thanks jugak kepada kawan2 aku kat UiTM Kedah yang berpusu-pusu melawat aku kat hospital.. Sumpah aku terharu gila sebab boleh dikatakan seluruh batch fakulti aku mai melawat aku and ramai jugak kawan2 aku daripada fakulti laen pown mai melawat.. Sampai tak muat bilik aku tu and nurse2 kat situ pown kata aku dah macam artsi dah,HAHA.. Lecturer aku, Sir Mahadir Ladisma kata, malam aku accident tu, dekat koridor hospital tu memang penoh gila kawan2 aku nak melawat sampai boleh bwat dua kelas untuk kuliah.. Depa sanggup tunggu sampai tengah malam tapi tetap tak dibenarkan masuk sebab time tu bukan time untuk melawat.. And kesian jugak kat kawan aku Zyrol and Wanie sebab depa teman aku naek ambulans ke hospital.. Time aku accident tu, actually time tu time untuk berbuka puasa and for surela both of them pown tak sempat nak berbukak puasa kann.. Thanks guys! I love you all so much.. And thanks jugak kepada kawan2 sekolah aku yang berpusu pusu jugak mai melawat aku kat rumah.. Thanks naaa.. Satu lagi, kepada lecturer2 aku, terutamanya Sir Mahadir Ladisma, Thanks sangat2.. Jasamu tetap ku kenang..



Sometime aku rasa macam mimpi pown ada sebab aku tak pernah terpikir langsung akan terlantar kat hospital and sambut raya dalam hospital.. Okaylah, aku pown malas nak beletiaq panjang2 takut nanti hangpa bosan.. Bye!





19 ulasan:

eyfa.eyfa.eyfa berkata...

lain kali hati2 okeh..=)..take care

zidEL zhafiz berkata...

tongkat ..?? im lost here..x ctr pape pun ..ni yg nak majok 2 ari nie..=(

ZWAN SABRI berkata...

Eyfa : Thanks naa.. ;)

Zidel : HAHA.. perlu ker nak cerita? Alaaaaa, ni aku dah crita dah.. jangan majok k.. HUHU..

asphaq berkata...

Hang sakit ka?

Eazy Izzuddin berkata...

so..
bersyukurlah setiap kebaikan yg berlaku
;)
jgn lupa padaNya..

erk, biler hg sakit hehe

ZWAN SABRI berkata...

Asphaq : HAHA.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

Eazy Izzudin : Sejak 1/9/10.. ;)

iKhRam berkata...

huhuhuhu..
tak sangka berbual dgn orang yang sakit tp dah sihat.. hahaha

alhamdulillah..
saya percaya sakit itu adalah doa
sakit itu adalah kifarah
dan sakit itu bertujuan untuk menyucikan dosa2 kecil kita..

semua yang berlaku sudah tentu ada hikmah..
saya dulu pernah juga sakit..
tendon di tapak kaki saya radang..
merasa jugak lah mc sepuluh hari dan beban itu saya tanggung sehingga sebulan semasa saya berpraktikum di sekolah.. masa tu nak bergerak dari bilik guru ke kelas mcm beribu2 batu..
sampaikan cikgu2 di sekolah itu menganggap yg saya cacat.. hahaha

tp apa yang pelajari dari sakit..
ialah menilai sikap sebenar orang2 sekeliling.. mana kawan yang boleh diharap.. mana kawan yang pada waktu senang.. dan di situ kita dpt lihat kasih sayang kawan2 kita..

bersabarlah..
insyaallah mr zwan sabri akan sembuh sepenuhnya sebeluh kuliah bermula k?

allah sedang memerhatikan kita..
bersabarlah..
sebab allah sentiasa ada bersama kita..
sewaktu kita ingat mahupun ketika kita melupakan Dia..
sama2 menginsafi diri..
sebab saya [un selalu juga alpa..

yang benar
ikhram

ZWAN SABRI berkata...

Ikhram : Owh.. erm, btol tu btol.. pengalaman yang membuatkan kita rasa bersyukur sangat2 dengan diri kita yang sempurna tu kann.. ;)

DanieL AdiE berkata...

aduh...laen kali hati2 ya..


Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/u-can-never.html

ZWAN SABRI berkata...

Adie : Baek Sir Adie.. ;)

sHaH berkata...

ang eksiden.. masya-Allah..

tapi sume dah ok kan? alhamdulillah..

ZWAN SABRI berkata...

Shah : Yup2.. 90% peratus dah okay.. ;)

syrupmasin berkata...

yeay..kau buat aku ta saba nk jumpe kau sem depannnnn..congrat :)

ZWAN SABRI berkata...

Saleh : Thanks naa.. ;)

nora berkata...

wei aku tak tau pun ...

kalau aku tau mesti aku tak p melawat gak =p

biar ar jln pakai tongkat, baru marka kesian je tgk hang, pastu hang leh ngada2 ngan diorng.

ngehnghengeh hebat tak idea aku

ZWAN SABRI berkata...

Nora : Ceyh! X membantu langsung Idea tuu.. HUHU..

Sha Shakina berkata...

next time be careful. take care ok :)

ZWAN SABRI berkata...

Shakina ; Thanks naa.. ;)