Pages

Khamis, 21 Julai 2011

Nak Peluk Kamu!


Aiseyh, dah 3 hari aku tak update blog.. Tetiba rindu plak kat ampa semua.. nak pelok kamu, kamu and kamu boleh? Alaaaaa, bolehla.. Nak lepaskan rindu nii, HAHA.. Lagi pun peluk ni pun ada banyak manfaatnya tau..



Kalau ampa nak tau, pelukan ni sebenarnya satu terapi untuk hilangkan ataupun kurangkan stress.. Bagi yang ada Suami/Isteri, satu kajian menunjukkan bahawa memeluk pasangan sekurang-kurangnya 10 saat setiap pagi akan memanjangkan usia ampa. Fakta ini didapati hasil sebuah penyelidikan yang dilakukan di Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan kasih sayang.



Ini disebabkan kalau ampa peluk pasangan ampa, tubuh ampa akan mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan. Hormon ini merupakan sejenis kimia semula jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan. Kajian di Amerika pula menunjukkan dengan memeluk pasangan secara kerap akan mengurangkan tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan pasangan dan ampa sendiri.



Persoalannya sekarang, siapa yang nak peluk aku nii? Ek eh, ramai pulak yang angkat tangan.. Takpa2, beratuq panjang2 naa kalau nak peluk aku.. Jangan risau, semua dapat peluk aku.. Jangan rebut2 ya.. HAHA (Aiseyh, makin X stress and makin panjang umoq la aku kalau cenggini punya ramai yang nak peluk aku,HEHE)



65 ulasan:

Syahir Ramli berkata...

teruja nk plok ko zwan...hahahaha! btw, welcome back bro!

khairul rahman berkata...

Nak pelok awak buleyy? Kah3x

iKhRam berkata...

jgn risau.. adala yang nak peluk tue.. hahaha

apapun, memang rindu kat blog ni.. hehehe

iKhRam berkata...

jgn risau.. adala yang nak peluk tue.. hahaha

apapun, memang rindu kat blog ni.. hehehe

Dhiya Fariza berkata...

perenggan terakhir tak diterima. haha

Fakhrul Izzat bin Ahmad Shukri berkata...

amboi ~ awat perenggan last tu len macam ja bunyi ? haha

http://fakhrulizzat.blogspot.com/2011/07/hanya-sekadar-teguran.html

NadiRah berkata...

ceq nak peeellllooooooooooookkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


hahahha!!
sat2..hang pkai deadorant x??
huhuhu..


errkk..
dahsyat gmbr entry naa...

Fezul Fadhley berkata...

yo ma bro, welcome back! hahax.. peluk2.. smua ke? haram tau pluk2 laki ppuan.. heheheh

Fathiah Hamim berkata...

ehh zwan dah balekkk. yeayy! memang kalo tengah sedeh, peluk boleh legakan orang. =)

Aimifiqa berkata...

waa. welcom back zwan! nak peluk kamu jua. hehe. tibe2 je.
waa. baru tahu. nice sharing. gmbr kat ats x boleh tahan la. hehehe

PeRmAtA bIrU berkata...

waaa.... blog nih memang selalu buat entri yang berinformasi tahap che baru tau kan??? huhu, kalo gini nak peluk org selalulah... nanti panjang umoq and kesihatan lebih baik... kan zwan??? hahahah...

saya terlupa nak baca perenggan terakhir.. hahahah :) welcome back zwan...

alif ismail berkata...

owh... kalo xde orang, peluk kucin takpe kan???

imaza93 berkata...

hehehe :D cenggituu... nak plukk !! entri yang berinformasi lahh..hee...

FREE HUGS here :)

upppss...gambar... =.="

ZackJ berkata...

kalu ramai2 yang peluk , bukan panjang umo..sesak nafas ada le..silap haribulan..jalannnn

penaberkala berkata...

amboi, siap nak peluk,hahaha

ZWAN SABRI berkata...

Syahir Ramli : Teruja nak pelok aku? WoW! HAHA


Khairul Rahman : Mestila boleh.. tp sila amek no angka giliran dulu yee.. HEHE


Ikhram : Cikgu Am xmo pelok ka? HAHA


Dhiya Fariza : Ek eh, kena terima jugak.. HAHA


Fakhrul Izzat : Lain macam bunyi? bunyi lagumana tuu? HAHA

ZWAN SABRI berkata...

Nadirah : Dont worry! Cheq kalaw x pakai deodorant pown, tetap wangilaa.. HAHA


Fezul Fahdley : Ek eh, haram ker? x tawu pown.. HEHE


Fathiah Hamim : Zwan tengah sedeyh nii.. You xmo ke peluk I untuk redakan kesedehan I? HAHA


Aimifiqa : Nak pelok jugak? Gatai naa.. HAHA.. xpa2, klaw nk pelok jugak, sila beratoq.. HAHA


Permata Biru : Tawu xpa.. jom kita pelok2 orang slalu.. HAHA

ZWAN SABRI berkata...

Alif Ismail : Pelok kucing pown kira jadilah.. HAHA


Imaza93 : Nak pelok hugak? meh sini cepat.. HAHA


ZackJ : A'ah betoi jugak tuu.. Alamak! abeslaaaa.. HUHU


Penaberkala : HEHE

Fezul Fadhley berkata...

tu la hang skati nk peluk anak dara orang.. hahahax..

Muhd Aizie berkata...

Sahabat baru, aku pun nak peluk kau.

Eyda Syahida berkata...

errr errr.... perasan nooo zwan nii.. hahah :D

Afikah Aziz berkata...

saya xnak (sambil angkat tgn semngat) hahaha :p

sara zainol berkata...

Zwan, welcome back.. rindu sgt sama awk.. haha.. ^^ owhh no.. xboley pelok ok.. sy kasi awk bear sy.. awk pelok bear sy da la ye ! ^^
~ oleh2 tok sy dr pahang ad x~

sara zainol berkata...

Zwan, welcome back.. rindu sgt sama awk.. haha.. ^^ owhh no.. xboley pelok ok.. sy kasi awk bear sy.. awk pelok bear sy da la ye ! ^^
~ oleh2 tok sy dr pahang ad x~

khairul berkata...

balik nk pelok bini ..huhu

Awan berkata...

perasan sungguh ko skrng ni yerk...wakaka

- LIANA ASIF - berkata...

nak peluk suami xde lg, peluk patung bleh k?? haha... :-)

EB berkata...

Jgn peluk yg bukan muhrim...
Peluk mmg blh pnjg umoq...
Tp jgn smpi pnjg dosa suda.. heehe..
Chill.. nice entry.. Ni la yg bt smngt nak kawen ni kn.. hehehehe.. ^^

Azmie berkata...

tetiap mlm peluk bantal jer.. =)

op anaz berkata...

plok kambing kat umah aje la...hehe

princessFZ berkata...

aku nkkkkkk :p

♥ adlin roshaida ♥ berkata...

haha nice info :))

iLa VaNiLLa berkata...

mana adiah ila dari kuantan?? klu ada adiah baru ila pelok.. har3

cx's berkata...

seram je peluk2. hehe. btw, student UiTM? jom join my segmen for UiTM's student here.
segmen cx's :geng UiTM by campus

Hati Batu berkata...

lepas ni kne makin rajin la aku peluk orang..wakaka...
thanks for the info :)

Asma Ahmad berkata...

meh cni abg zwan. nk pluk. HAHA.

miSs aMaL berkata...

let me hug u.ahaha.wtf!btw gud entry yaw.:))

Maghfiratul Helma berkata...

Haha , lawak lah pulak post kali nih :D
Hmm , nak cari pasangan cepat2 lah :D *gatal*

Miss Y and Her World berkata...

oh itu macam ka? patutlah ramai yang suka aktiviti peluk memeluk.

Antara Keinginan Dan Yang Dah Tertulis
Hoodie Dress Is So Gorgeous !

Hidayat MY berkata...

hahahah..agak2 effect sama tak kalau peluk dengan kucing?

Perkara perlu tahu sebelum bela SUGAR GLIDER

Edy Fee berkata...

ramai giler nak peluk ang..penyek

AleeyaLiya berkata...

peluk bantal busuk lagi best..laghi panjang umo..hahahaaa

miss Fyqa berkata...

pernah baca gak pasal ni. ehehe.

i'm ezza haniza berkata...

:) wowwwww peluk

myr amyra berkata...

makkk aiiihh...perenggan last 2.... :) peluk teddy bear sudaa... :)

Aman Ibrahim berkata...

meh nak peluk hahahaha..

GaRy™ berkata...

hehehe... aq nak peluk mak aq la~.. XD

ZWAN SABRI berkata...

Fezul Fadhley: HEHE.. :P


Muhd Aizie : Meh sini nak pelok.. HAHA


Eyda Syahida : Mana ada prasan.. realiti kan? kan? HAHA


Afikah Aziz : Ek eh, x nak tp angkat tangan.. nak la tuu.. Malu tapi mahu.. HAHA


Sara Zainol : Sorry, xde ole2 untuk kamu.. weekkkk! HAHA

ZWAN SABRI berkata...

Khairul : Bagus2.. ;)


Awan : Well, U know me.. HAHA


Liana Asif : Apa barang pelok patong.. pelok la zwan.. HAHA


EB : Alamak, trus insaf aku.. HEHE


Azmie : Samala ngan aku.. HUHU

Scarlett O'Hara berkata...

Nak peluk boleh, tapi pastikan yg ada lesen besar je.

::FAIZ FARISH:: berkata...

aku? Peluk bantal je la.. hehehehe

ifwat berkata...

awak2.. meh sy peluk, awak umur panjang, saya pun umur panjang.. wakakakaka

NADIAH KZAMAN berkata...

ahaha..pelukk...??hehe...peluk ibu awk msti awk akn dapat kasih sayang dan dia msti terharuuu gile =)

Sweet Salt & Sour berkata...

nak peluk....sape ek?hehehe...gud info zwan..hehe..

zizidiazora berkata...

Zwan...rindu sama kamu....

dh jgan dok perasan begitu ramai lak yang dok beratur nak peluk ang...

tapikan......
nak peluk gakkkkkk.....hehehehe.....

Nurasyiqin berkata...

hehe..ramai peminat beratur tggu giliran na ??kalo da kawin opkos lah blh tp blm kawin aku rsa boleh gak..plok mak, ayh, adk beradik.=)

Adzriel @ Liza AB berkata...

ecehhh... nak peluk ek! tips kemain ni dah kawin ke? biasalah pelukkan, kiss pipi kanan kiri barulah pi keja. hati pun senang jekan..

nuruhuda_329 berkata...

alamakkk terfollow hua3..singgah sini n follow kamoo heeee ;p

FarHANa aZwA berkata...

aisehhh...hehe

Effa CuRio berkata...

Aiseyh.. nice info lol..

tapi kan.. perenggan last tu macam xboleh blah je.. ahahaha.. peace!!~.. =)

ZaNa aDieyZa berkata...

suami isteri digalakkan utk berpelukan sekurang2nya 7 kali sehari.. itu hasil kajian yg dpt membuktikan hubungan makin bahagia..

nnti kahwin jgn lupa tips ni ok.. huhuhuhu..

Miss Nana Farhana berkata...

mane boleh peluk la Zwan...
berdosa tau...

DanieL AdiE berkata...

Waaaa...finally!

welkem back..

Liyana Zahim berkata...

Pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! Gamba itewwwww~ Hottss!!!

cik bai berkata...

haha... kelakar sungguh entry nieh..