Pages

Selasa, 5 Julai 2011

Fakta atau Auta?

Semalam aku adala tonton filem “3,2,1 Cinta” lakonan Pierre Andre, Diana Amir dan Farid Kamil di Youtube. Cuma apa yang aku tak puas hati bila filem tersebut mengeluarkan fakta bahawa nisbah wanita kepada seorang lelaki ialah 37:1. Ini Fakta atau Auta? Kalau dilihat kepada banci yang dibuat pada tahun 2010, didapati bahawa nisbah lelaki kepada perempuan ialah 105 orang lelaki kepada setiap 100 orang perempuan. Ini menunjukkan bahawa tidak perlu perigi cari timba di Malaysia kerana masih ada banyak timba yang akan mencari dan merebutkan perigi. Aku tak tau nak describe sama ada penonton yang menonton filem itu dibodohkan dengan fakta yang salah ataupun pengarah filem tu yang bodoh pasai fakta.. Anda baca, anda tentukan!






23 ulasan:

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. berkata...

Tak suka movie ni..bosannn!

Tgk the making of macam best..punya gigih la beli movie ni kat astro first..sekali baru tgk 10 minit terus tukar chanel..bosan ya amat.

Rugi lima belas hengget.

Huh

Awan berkata...

jangan la marah sangat..Jodoh hang ada la nnti...hehe

shafmechy berkata...

haha..baru tgk jugak semalam..tu yg pelik...bila masa nisbah jadi banyak macam tu..

Fathiah Hamim berkata...

tak nisbah dia tak seteruk itu. naseb baek tak tengok cerita neh.

saiazuan berkata...

menipu giler fakta dia..haha


letter for you
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/dear-wenger.html

nunui Joe berkata...

Auta sangat. Tapi sy tidak tengok pun cerita ni. Hehehehhe

sara zainol berkata...

ok guy.. wanna to share, i think nisbah ni bukan bilangan lelaki n perempuan.. but apabila perempuan tu mempunyai sifat lelaki.. mngkin itu yg hendak disampaikn sebenarnye.. so itu la nisbahnye..

Asma Ahmad berkata...

best ka cta neh??

zizidiazora berkata...

Anggaplah tu nisbah dalam cerita tu jer dan bukan nisbah sebenar di Malaysia. Namapun ceritakan. Dah2 jgn ang dok pikiaq sgt zwan. Yg timba di bila lagi nk cari perigi. hahahaha......

Liyana Zahim berkata...

Yes ever world stratification shows da number of male is greater than female.. So perigi dok leklok situ okeh! Huhuhuhu~

Fezul Fadhley berkata...

cheq bkn kaki wayang.. so xprasan plak bnda tuh.. tp agak x logik gak.. hihihx

GaRy™ berkata...

maksudnya lelaki digalakkan kawen banyaak... ye la... nanti cian org pompuan, x merasa kawen... hahahahaha...

NadiRah berkata...

hish!!
ni nad nak marah nih..
suka2 hati jer..
nasib baik nad tak ngorat zwan lg..
kalo tak, malu jer...
huhuhu

zati embong berkata...

xlayan citer2 cmni.haha.

DanieL AdiE berkata...

X tgk pon...xde nafsu nak tgk..huhu

Bella Bell berkata...

bagi saya nak buat filem biar la fakta nya betul.. sebab dari filem la banyak mesej yang hendak di sampaikan.. betul tak zwan? :)




^^

NAZRUL AZAT berkata...

aku bkn nk berlagak, tp aku cemuih perut bila tgk filem melayu, selalunye auta ja kot drp fakta, huhuuu

Faraa Eiman's berkata...

standard la cter melayu
ntah btol ke tak , main buat jep
haha

iKhRam berkata...

Nama pun cerita..
sabar je la mr zwansabrti..
terima las emua ni dgan redha

nampaknya saya akan menonton citer ni kat astro je la..
tak raya tahun ni, mungkin raya tahun depan.

Wan Fakhrul Rin berkata...

Cinta itu ibarat rama-rama, dikejar ia lari. Tunggu dan sabar, maka ia akan dtg sendiri :)

nazirah berkata...

hehe tu la macam tak logik kan huhu newy saya terhibur tonton cite ni sebabnye suke tengok watak diana amir tu jadik tomboy huhu ;)

.::nany dingding::. berkata...

tak tengok lagi..macam bosan

Tanpa Nama berkata...

i think tu nisbah laki perempuan dlm ipt skrg ni..