Pages

Isnin, 11 Julai 2011

Lelaki, Jom Kita Bersosial

Ek eh, awat aku dok suruh kaum2 lelaki bersosial ni? Nak tau sebab apa? Ini disebabkan sebuah kajian yang dilakukan di Amerika Syarikat yang mendakwa bahawa lelaki pendiam yang kurang bergaul dengan rakan mahu pun keluarga sendiri lebih berisiko tinggi diserang sakit jantung berbanding mereka yang ceria dan suka bergaul.



Perbadanan Penyiaran Britain (BBC) melaporkan, hasil kajian yang dibentangkan pada satu mesyuarat Persatuan Jantung AS mendapati, paras molekul darah yang tinggi dan menjadi petunjuk berlakunya masalah atau radang, dicatatkan di kalangan lelaki anti-sosial berkenaan. TETAPI, kalau nak bersosial tu, kenala kena pada tempatnya tau.. Jangan nak arak2, zina2 plak okay.. Takmo! Takmo! Takmo!




NO! Bukan sosial macam ni taw sebab sosial macam ni tak sihat.. TAPI,



YES! Haaa! Ini la sosial cara yang sihat.. Selain tu, sosial yang sihat jugak seperti bersukan.. ;)




Pssssttttttttt : Alamak! Apa pasai ruangan follower aku asyik2 hilang jer nii.. Shedih niiiiiiyyyyyyyyhhhhhh! HUHU

28 ulasan:

Fezul Fadhley berkata...

aku xske pgaulan cam gmbr first...
hihiihx...

syhhh: ruangan follower aku pun aku xpat tgok..

Fathiah Hamim berkata...

haha best la tengok gambar 2nd tuh. socialize elok2 yea

NadiRah berkata...

yang gmbr 2nd tu ada ciri2 bakal suami tu..hahahhhaa

zizidiazora berkata...

sosial2 gak tapi jangan keterlaluan sehingga terkeluar dari batas2 susila orang kita.

iKhRam berkata...

ok la tue..
am lagi la.. langsung tak leh tgok follower..

jom bersosial.. ?? hahaha

ked berkata...

ahaks!aku x leh bygkan la ade laki kite yg brsosial cm gmba kedua tu..huhu

sara zainol berkata...

haha.. bersosial? ok bagus utk kita semua. bg lelaki yg nerd ubahlah sikap kamu sebelum mendpt serangan jantung :D

ZORA berkata...

gambar 1 ptut dijauhi..:)

::FAIZ FARISH:: berkata...

aku suka sosial cara sehat

amir aizat berkata...

bersosial yg berpada2,haha

hyz berkata...

owh cenggitu ek? okeh2... pasni nk karok hari2... sosial x?

NUR berkata...

owh.. sosial camtu ke//

ghost writer berkata...

sosial 1 :sangat mengujakan!

sosial 2 :sangat membosankan!

antara keduanya aku pilih kebosanan...

sebab aku sosial dengan khayalan..

Aiman Ariffin berkata...

I think whats important most is to define the word social first because many of us bla dgr je perkataan tu duk pikir gejala2 tak sihat -.-"

anyways, i see your point. nice blog :)

Niena Pengembara Ilahi berkata...

hehehe tgk pic 2nd tu igt zaman kecik2 dlu :D

erm cm tu la yg kte nak,

Afikah Aziz berkata...

setuju ng faiz farish..sosial secara sehat hehe..errr utk laki je ke,pmpuan cmne hehe

aiman fanboy k-pop berkata...

yup.....sukew entry nih..tklh jd ktak bwah tin susu..huhuhu..........sosial,sosial jugak......an?in short,berpada2 lah an?

MIDA MIDOT berkata...

betul betul .kalau positif positif la jadinya . .kalau negati , negatif la jadinyaaa :)

GaRy™ berkata...

hehehe... ingatkan nak ajak pegi kelab malam td.. hehehe~..

ye ke?.. aq ingatkan aq sorang je kena.. nasib baik aq dah ready butang follower lain sbg back up.. huhuhu~..

Edy Fee berkata...

hahaha bile lak kita nak bersosial same2..kahkakah
lawa header pnuh pic ko

saiazuan berkata...

social secara baik la kan, skrng bnyk laman web social klu malas nk kuar rumah brsocial

atwr #4 on release
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/atwr-comic-4-budak-budak.html

Farhan Ismail berkata...

haha..gud2..jom bersosial secara sihat... jgn just sosial kt sosial network je..hehe

nub berkata...

naiss. partay partay,

kehkeh

Awan berkata...

owhhhhhh

aDieyZa berkata...

bersosial dgn cara bersenam mmg terbaik.. dpt jaga kesihatan..

PeRmAtA bIrU berkata...

hahhaah... wahai para lelaki... bersosiallah sebelum kena serangan jantung... best2 perkongsian yang memang best... x tau plak sebelum nih..:)

snf berkata...

wah ada header baru.lama x ziarah ke sini..

~SaL IjOu~ berkata...

ruangan follower tu mmg selalu ilang~ (--")