Pages

Jumaat, 8 Julai 2011

Blog Pilihan : Bila Orang Nogori Celoteh

Hai, macam biasalah, sempena hari jumaat, aku akan promote mana2 blog yang menjadi pilihan aku. Pada minggu ini, blog yang menjadi pilihan aku ialah blog ”Bila Orang Nogori Celoteh”. Tuan punya blog tersebut ialah Encek Ikhram aka Cikgu Am.




Pertama kali mengenali blog ”Bila Orang Nogori Celoteh” ni, aku ingat encek Ikhram ni guru bahasa melayu sebab bahasa melayu yang digunakan di blog dia memang powerlah. Confirm time SPM dulu dia dapat A1 dalam Bahasa Melayu, HEHE. Tetapi, sangkaan aku meleset sama sekali sebab ternyata encek Ikhram ini merupakan seorang guru sains. Encek Ikhram ni berasal dari Negeri Sembilan tetapi sekarang beliau masih menuntut di Institut Perguruan Pulau Pinang.




Awat aku suka blog dia? Haaa, antara sebab kenapa aku suka blog encek Ikhram ni ialah penulisan di dalam blog dia agak matang dengan pengalaman2 serta nasihat2 yang diberikan di mana ia akan membuatkan kita motivate diri kita. Selain itu, antara sebab lain ialah elemen kekeluargaan, persahabatan dan kemasyarakatan yang selalu diserapkan di blog encek Ikhram ini jugalah yang membuatkan aku rasa macam seronok baca blog dia. Tak sangka masih ada anak yang soleh, abang yang prihatin, kawan yang baik serta guru yang bertanggungjawab macam encek Ikhram ni. Jom kita usha sikit gambar2 pemilik nama Ikhram ni..







23 ulasan:

Aimifiqa berkata...

bestnyer jadi pilihan. hehe. singgah blog dia~ :)

aku-amin berkata...

orang kampong lah :) haha

Erin Azizan berkata...

cikgu am?? ikhram ikhram...=)

iKhRam berkata...

hahaha..
Mr zwansabri..
dari perkenalan kita hujung tahun lepas.. sememangnya membuahkan hasil yg baik dan berfaedah..

bayk perkara kita kongsi.. dari sudut pengalaman, kisah hidup dan ilmu pengetahuan

secara jujur, saya menghargai persahabatan kita..
mudah2an kita akan dipertemukan..

terima kasih
saya benar2 menghargai entry ini..

terkejut rasanya..
hahaha..

yang benar
ikhram

Fezul Fadhley berkata...

hari2 singgah! hehex

Pak Syahot (sYaHir) berkata...

wah org negori! ahaha same boat!

adan berkata...

sangat teliti review blog ikhram...

sara zainol berkata...

seronok menjadi pilihan nie... hehe :) sekurng2 nye ad jgk yg menghargai hasil kerja kita... hehe

Siti Safiyyah berkata...

wow cikgu.. hehe

luqman zakaria berkata...

huhu :P blog aku bile lak ek??heheehheh~

arepnakbebel: If I were a superhighgeniuspersonintheuniverse

khairul berkata...

bila nk review blog sy :)

miss Fyqa berkata...

sat nak pi terjah blog beliau
hehe

Fathiah Hamim berkata...

okay 1st time nampak dia. nak pi skodeng

zizidiazora berkata...

Orang nogori memang pandai bercoloteh..tak pa sat gi nk pi jengok dia sat.hehehe...

Hanis MY berkata...

suka dgr org nogori cakap :)

Maghfiratul Helma berkata...

Uuuuu! orang nogori tu . Otw pergi blog dia . hihii :D

amir aizat berkata...

ohh cikgu tu! hehe

KinosKoko berkata...

eh wok, ko masuk bloh incik zwan..ni nak jeles nih..hahaha...

en ikhram memang best..hehehe

aiman fanboy k-pop berkata...

what?cikgu ikhram???muda siot....tak cayew plak.......hehehe.....hehehehe..jom kita sesakkan lagi blog cikgu am tuh...singgah blog dia jap..memotivasikan diri yg tak berapa betul nih..

aiman fanboy k-pop berkata...

maksud saya sesakkan traffic kat blog dia tuh......

Liyana Zahim berkata...

Oh sudah folow die ni.. Hehehe~

aziekz berkata...

blog dia mmg bes..bla bc,,buat kte tersenyum....

Bella Bell berkata...

rajin betul zwan review blog orang.. hehee..bagos2... bila entah giliran blog saya.. hehehe!!~


errr... tukar header ea? nice2 :D




^^