Pages

Isnin, 1 Ogos 2011

Harapan Ramadhan

Hari ni kan hari pertama kita memulakan hari di bulan yang muia ni.. Pastinya setiap orang ada azam dan harapan sempena bulan yang mulia ni.. Kalau ditanya aku, apakah azam dan harapan aku untuk ramadhan kali ni, aku hanya meletakkan 4 jer azam dan harapan aku iaitu,


1. Takmau tinggal solat
2. Nak tunaikan solat tarawikh at least 2/3
3. Nak baca Al-Quran at least 15 juzud
4. Semoga Ramadhan kali ni membawa 1001 kebahagiaan dan kegembiraan



Selain itu, aku sempat jugak tanya azam dan harapan beberapa rakan aku di laman sosial facebook… Jom kita usha azam dan harapan depa.. ;)





"Harap2 dapat berbuka puasa bersama2 dengan family dari 1st day puasa sampai la last day puasa..bukan ape,sebelum ni kann puasa kt hostel, jarang dapat berbuka dengan family.. kalau dapat pun kadang2 je.. harap2 ramadhan kali ni dapat dimanfaatkan sepenuhnye bersama family tercinta,hehe.. :)Mudah-mudahan Allah mempermudahkan segala urusan kami & berharap jugak supaya ramadhan kali ni akan lebih diberkati & bermakna buat kami sekeluarga"

Azzarina
Abbas







"Harap tahun ni dapat buat yang lebih baik sebab tahun lepas sembahyang terawih ada yang terlepas, so harap tahun ni terawih x terlepas la dan nak banyakkan bersedekah. Puasa so far x pernah terponteng lagi.. Ahakz!"

Shahrul Azuwan











"Kalau diizinkan, saya takmau tinggal puasa tahun ni.. Saya nak puasa penuh dan nak solat tarawikh selalu.."

Nur Fazira











"Saya harap Ramadhan tahun ni saya akan pergi solat tarawih setiap malam, InsyaAllah.."

Hazrul
Ishak












"Hope dimurahkan rezeki, dapat beribadah banyak2.. Tahun lepas boleh bilang je berapa kali pergi tarawih.. Hope kali nie dapat penuhkan lah solat tarawih tu."

Sara Zainol











pssstttttt : Bagaimana pulak dengan azam dan harapan ampa sempena bulan Ramadhan yang mulia nii? ahaks!


22 ulasan:

cikgu nadia berkata...

harapan ramadan....

1. amal ibadat dapat ditingkatkan
2. ikhlas
3. panjang umur

........

Cik Lia berkata...

zwan! slmt berpuasa!!! :)

iKhRam berkata...

harap tahun ini dapat khatam al quran.. amin.

miss Fyqa berkata...

Selamat Berpuasa Zwan..
Hope thn ni, Fyqa tak malas2 pi terawih..hehe~

hyz berkata...

harap2 moga2 azam kamo terlaksana.. amin...

- LIANA ASIF - berkata...

harap amalan bulan ramadhan tahun ni lebih baik dari tahun2 lepas... paling best, thn ni pose di rumah... hehe... selamat berpuasa....

~~Ticer Wann~~ berkata...

harapan ramadhan:

1- Solat taraweh berjemaah...
2- Habiskan 30 juzuk al-quran insyaAllah..
3- Dapat sucikan hati dari segala sifat mazmumah

slmt berpuasa Zwan.. raya p la umah :)

amna berkata...

kalau diminta 3 perkara yang saya nak :

1. solat 5 waktu di awal waktu + solat tarawih

2. tidak mahu mengumpat (besar/kecil)

3. dapat sedekahkan fatihah n surah buat junjungan besar, ibu ayah dll setiap kali lepas solat

SALAM RAMADHAN ^^

Caythrine Amanda berkata...

HARAPAN 1ST DAY PUASA SY TERBATAL...HU..

SALAM RAMADHAN..

amni azmira berkata...

alhamdulilah..moga tercapai azam awk ^^

Aimifiqa berkata...

seronok sbb dapat bpuasa penuh ngn famili tahun ni. dan bukan sebelum2 ni. seronoknye! btw, selamat myambut ramadhan. :)

zizidiazora berkata...

harapan tahun ni agar apa saja amalan yang dilakukan sepanjang ramadan ini diterima dan diberkati olehNya, Insyaallah.

"Selamat Berpuasa Zwan"

Siti Arfah berkata...

Salam ramadhan kareem. :)

DanieL AdiE berkata...

Salam ramadhan zwan...

PeRmAtA bIrU berkata...

semoga Ramadhan nih ramadhan yang terbaik... harap sihat2 selalu....

selamat berpuasa zwan...

Eazy Izzuddin berkata...

harapan..
takmahu tinggal puasa..
solat penuh..
tarawikh penuh insyallah..

dan sama macam ko..
kebahagian dan kegembiraan..
;)

ZORA berkata...

harapan ramadhan..nak pose pnuh la.hehhe

nuna eiya berkata...

hey abg zwan ! hehe..tenx suda singgh blog..ehemm,,hrpn ae ?? opcoz la nak pose penoh + tmbhkn amal ibadat ..hrp2 SPM taon nie dpt straight A's..ples doakan ? haha..tq :P

aku-amin berkata...

sama lah siap orang ada azam..aku pon ada azam buat tahun ni :)

azana berkata...

azam saya supaya dapat melakukan amaln ibadah di bulan ramadhan yang lebih baik dari tahun sebelum ni....

Popoi berkata...

selamat berpuasa! ^_^

NAZRUL AZAT berkata...

baguihnyaaaaa anak sapa la ni :-)