Pages

Ahad, 7 Ogos 2011

Bazaar Ramadhan




Hari ni aku malas nak tulis entry yang berat2 pasai info itu atau info ini.. Hari ni rasa macam nak santai2 je boleh? Kita cerita pasai Bazar Ramadhan dan apa yang special kat sana okay. Kalau dekat kawasan rumah aku, bazar ramadhan yang selalu aku pergi ialah Bazaar Ramadhan Taman Guar Perahu dan Bazaar Ramadhan Penanti (ban busuk).



Kalau pasai Bazar Ramadhan Taman Guar Perahu, makanan yang dijual lebih kurang je dengan bazaar ramadhan kat tempat lain cuma maybe special bagi aku sebab bazaar ni dalam kawasan Taman Guar Perahu, so aku tak payahla susah2 nak pakai helmet pi sana, HAHA..



Untuk Bazaar Ramadhan Penanti atau lebih dikenali sebagai Bazaar Ramadhan Ban Busuk oleh penduduk setempat, kat sini memang macam2 makanan ada juai. Cakap jer nak makan apa.. Tapi bagi aku, yang special kat sini Roti Bom sebab memang payah nak jumpa kat tempat lain and Nasi Kandaq yang dijuai kat sini.. Memang menjadi pilihan akulah kalau pi sana..



Kat kawasan ampa pulak, Bazaar Ramadhan mana yang slalu ampa pi and apa special bazaar ramadhan tu? Cecite cecite.. ;)



41 ulasan:

Nur Ayuni berkata...

zwan..sila pakai helmet..haha
bazar kat area uma ayu tak sebest tahun2 lepas. xda apa yg menarik.ada satu lagi bazar best sbb peniaga hias makanan cantik2. kdg2 beli sbb cantik.:)

Fezul Fadhley berkata...

-- x ajak pon????

Awan berkata...

msti la pergi yg dekat ngn uma aku...apa yg special? biasa2 je, mknn kat malaysia ni tu je la...xbnyk mne pun...huhu

vampire and his lady berkata...

aku sekarang ada kat kolej 13, upm, serdang selangor darul ehsan. kolej aku ada gak wat bazar. petang and malam and subuh. haha.

cucu umie berkata...

sesungguhnya ayie belom lg menjejakkan kaki ke bazar ramadhan..hehehe

Aman Ibrahim berkata...

well, bazar kat kuala terengganu nih banyak tapi aman x der la rajin nak pi singgah semua. yg penting bagi aman ada aayam goreng or whatever ayam yg dimasak dengan pelbagai cara. Ayam percik ker, ayam golek ker, ayam madu ker because thats the only thing yg membuka selera untuk berbuka hahaha.. but not la hari2 buka dengan ayam.. gemuk aman. =-='

PeRmAtA bIrU berkata...

hahah.. bazar ramadhan kat sini biasa2 jer... mmm.. tu pon baru sekali jer pergi ke bazar ramadhan... hahahah.. malas la nak p kerap2.. x terkawal mata nak nak membeli..:)

Syahir Ramli berkata...

bazar aku skrg dh kne pkai helmet sbb dh ade ipd kt ctu...x mcm dlu...hihii
bestnye bazar kt tmpt ak sbb ade air katira...n then ade satu grai tu die satu2nye yg jual yong taufu..sedap pon sdap...

fathiahRAIHANA berkata...

oh org guar perahu?
penah stay sana kejap dulu :)
now kat sps . hee
penah jugak singgah bzar ramadhan tu dlu bila jenguk mmber2 kt sna .

nub berkata...

Kg telorqloqlaq, Zimbabwe.

Ayie berkata...

aku g bazaar beli makanan rare je.. makanan biasa dapat tak menarik perhatian.. hahaha

Hana teen top berkata...

haaha,Bazar kat TAwau la...jauh sangt ea?huhuhu...bestnya klu p bazar kan...tapi habis la duit..kihkihkih..anda di tag di sini http://hanakimigilakorea.blogspot.com/2011/08/sapa-terer-wat-submenuhelp-me.html

sara zainol berkata...

roti bom.. da lama sara xmkn.. dulu masa arwah tok sara [balik ayah] msh ad, mmg dpt mkn la.. ckp je msti dpt.. kt sini mmg ssh la k dpt..umm :( bazar kt perlis area umah sara xla meriah.. tp pening pala jgk la nk beli.. lgpon sara xsuka g bazar [msk sendiri lg sedap] :)

iKhRam berkata...

still teringatkan bazaar ramadhan kat pasar malam paya jaras, sg buloh yang merupakan bazaar ramadan terbaik malaysia.

kat situ memang semua makanan2 yang terbaik dijual.

paling saya suka, taifufa dan martabak daging yang sehingga hari ni tak pernah saya jumpa martabak lain yang mampu menandingi martabak di bazaar ramadan ini.

kalaulah boleh
ingin sekali membeli juadah di bazaar di situ.

miss Fyqa berkata...

jarang dah pi bazar ramadhan,pasal x byk pilihan..tapak bazar ramadhan kecik jer skg ni..sbb tmpt dulu tue dah diambil oleh pembinaan lebuh raya.. huhh. x besh.

Khuzrin Kamarudin berkata...

Aku sendiri meniaga bazaar... (-_-") Tak sempat nak jalan-jalan... hahhaa...




Cerpen Cinta Si Penjual Kebab

noname berkata...

haha..cool la bro

Jom follow geng lepak-banyak info menarik di sana

Geng Lepak

~mcZura~ berkata...

law prktikal,zura gi bzar gong badak@wkaf tengah...kalau balik umah gi bazar kuala berang.dua2x tmpt dlm trngganu..hehhe..tapi selalunye mana2x tempat pun yg menarik dimata adalah nasi kerabu,ikan bakar,ayam madu.~wah..sedapnye..hehheh

Mohammed Faizal berkata...

huhu.....ak pulak xsuke pegi bazar dekat dengan umah...suke pegi tempat orang cam kat sri rampai, keramat bukan kat taman melawati

cintatulip berkata...

kalau alor setar.. slalu g stadium.. ada 200 gerai.. huhu

akoo pae berkata...

busuk ke weh kat situ??
huhu
=p

pudenz berkata...

lol...
bazar kat dlm U ak lg best nk dibandingkan ngn bazar kat kawasan luar U...
sbb same je mende yg dijual..haha
btw rindu gler nk g bazar kat kawasan rumah ak... T_T

zati embong berkata...

bazar yg beberapa kaki dr rumah jat.tp plg x best selalu je jam kalau time balik kerja.haha

hyz berkata...

x p bazar ramadhan.. sy masak sendirik... bazar mahallllll

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

eheh . dah masuk puasa ke 7 tak turun bazar lagi :D

Nurhafizah Mohd Noor berkata...

napa ban busuk ? HAHAHA !

ibu saya juai nasi ayam dekat bazaar permatang pauh . *promote . hehe

Lea IsNaw! berkata...

x sempat lagi nak g bazzar....

aiman fanboy k-pop berkata...

kat sini tak dew bazaaaarrrrrr!!!terkurung asew kat kolej matrikulasi perak nih.......!!cam penjara!!belanja nasi ayam satu,nasi paprik satu,nasi kerabu satu.......!!agak2 boleh tak..?...peringatn!!!!helmet kena selaluy pakai....jangan pakai semata2 nak elak saman tau..tapi,ingat....!!!ingat org tersayang dan sayangi diri anda...(semangat lbih2 plaqk aiman)

Adzriel @ Liza AB berkata...

jarang ke bazar, crowd sgt. anak2 ramai, kak liza lebih suka memasak je..jimat sikitkan.

p/s : dah masukkan dlm bloglist..

ZORA berkata...

daripada awal pose sampai la skang..tak g pon bazaar..g beli makann kat kafe je..hehehehe..:)

Aimifiqa berkata...

x gi bazar pun. buka kat surau je. hihi

Rizal Murad berkata...

Peliknye nama Bazar Ban Busuk..haha..Dh seminggu puasa blum g bazar lg..Mak ngan abah aku je yg g..huhu..

emy'n berkata...

mknn bazar skrg ni mahal la =.= huhu.. kalo x berjimat boleh lebih rm10 sehari.. hari tu pegi, rm6 paling sikit kuar duit.. huhu

ekmal berkata...

btol tu, malas nk pki helmet..tp aku ske gi yg x brape dkt sgt, nk xnk kene pki helmet, polis bersepah..haha

amir aizat berkata...

beli kueh sampan jer,hehe

nazirah berkata...

nape nama bazaar tu bazaar ramadhan ban busuk? aish mcm tak kene je hehe

zizidiazora berkata...

sehingga ke hari ini abg tak pergi lagi ke bazar ramadhan kerana semua juadah berbuka di masak sendiri samada lauk pauk atau kuih muih...

Fathiah Hamim berkata...

bazar rumah fa sesak tahap cipan, tak best langsung. nampak orang je, gerai nya ilang.

~~Ticer Wann~~ berkata...

ke bazaar pekan sipitang.. merasai keunikan makanan dari Borneo.. tak sabar nak balik Kedah..nak rasa juadah air tangan bunda.. :D

nazalya berkata...

sejak keja ni x sempat lg nk singgah bazar.. huhu..

::FAIZ FARISH:: berkata...

menu bazaar ramadhan same je tiap taun. bosan....