Pages

Isnin, 8 Ogos 2011

Kenangan Singgah Sahur




Tadi aku saja belek2 gambar2 yang ada dalam external hard disk aku, then ternampak gambaq kat atas tu. Actually ini gambaq semasa aku and housemates aku sedang menerima kunjungan Prof. Dr. Zaleha iaitu Pengarah Kampus UiTM Kedah ketika itu untuk edisi singgah sahur di rumah sewa kami pada bulan ramadhan tahun lepas. Sewaktu gambar ni diambil, kami semua adalah pelajar diploma pentadbiran awam semester 5. Bila belek gambaq ni, rasa sedih pun ada sebab pada semester yang akan datang, aku dah tak boleh nak jumpa depa semua lagi and mesti aku rindu depa semua.



Sebab apa aku tak boleh jumpa depa? Sebab kesemua depa akan melanjutkan pengajian ijazah sarjana muda di UiTM Shah Alam. Saleh iaitu seorang blogger untuk blog cerite budak gemook akan melanjutkan pengajian dalam Masscom. Aimi pulak akan melanjutkan pengajian dalam undang2 untuk mencapai cita2 dia menjadi seorang peguam. Nik Nazrin dan Zairul pulak melanjutkan pengajian dalam Pentadbiran Korporat dan Afizul melanjutkan pengajian dalam Sains Pentadbiran. Aku? Aku pun akan melanjutkan pengajian aku jugak dalam Sains Pentadbiran cuma bezanya ialah aku melanjutkan Ijazah aku di Kedah dan depa semua di Shah Alam.



Lepas ni mesti aku rindu dengan Saleh. Dia memang seorang yang gila2 and banyak cakap and kalau dia takdak, memang sunyi sepilah jawabnya. Sesuai sangatlah bila dia ditawarkan Ijazah Masscom untuk communication and policy. Dia ni blogger yang femes taw. Jeles aku dengan dia. Walaupun sekarang ni hubungan aku dengan dia agak dingin and tak semesra dulu, tapi memang sumpah aku rindu dengan dia, HUHU..



Aimi pulak, memang lain daripada yang lain di mana bagi aku dalam dunia ni, memang takdak pengganti untuk si Aimi ni. cara dia bercakap, memang membuatkan orang yang mendengar akan rasa teruja dan kagum. Rasa kelakar pulak bila teringat balik yang Aimi ni takut dengan lipas, HAHA..



Zairul pun akan jadi salah seorang yang paling aku rindu nanti sebab sebelum ni, pi mana2 pun mesti aku pi dengan dengan dia. Lepas ni aku dah taktau nak berteman dengan siapa lagi, HUHU. Dia ni baik orangnya. Memang payahla nak cari kawan yang baik macam dia ni.



Nik Nazrin, dia ni pulak hantu game. Memang selalu dia akan mengadap tv main playstation and laptop main game. Dia ni jenis yang tak kisah sangat and cool je orang dia.. Best dapat duduk serumah dengan dia.



Afizul, rakan sebilik aku di mana rakan aku untuk bergaduh and mengusik. Lepas ni mesti aku rindu kat dia ni sebab dia la yang selalu suka menyakat aku. Tapi dia ni memang caring. Walaupun dia suka mengusik aku tapi dia memang seorang yang ambil berat. Sumpah nanti aku akan rindu dekat dia.



Betullah orang kata, sekeping gambar bisa menceritakan 1001 cerita.. ;)
Btw, sorry naa sebab entry kali ni agak panjang sikit.. HEHE



58 ulasan:

Lea IsNaw! berkata...

bila tgk gambo lama terimbas balik kenangan lama kan

♥ adlin roshaida ♥ berkata...

kenangan even pahit sekalipun tetap indah dikenang kan zwan kann :)

Amna.Qadeeja berkata...

hehe pix tuh xnmpk cm bngun sahur pn keh3

kenangan ngan kwn2 paling sweet kot huu ;)

PeRmAtA bIrU berkata...

sahabat yang baik memang akan selalu dirindui.. kan zwan??? gud luck untuk sesi pengajian baru nanti k.. hehheh..:)

NadiRah berkata...

hang duduk ja lah kat kedah nun...
beljaq buat laksa!!! hahahah

Diya Lolipop berkata...

stiap pertemuan ade perpisahan~~~:)

sara zainol berkata...

zwan, setiap org ad kelebihan dan kelemahan pd diri msing masing.. so bila rindukan depa, berdoalah agar mereka senantiasa dlm keadaan sihat n gembira selalu.. sara harap hubungan zwan ngan kawan zwan tu da xdingin :)

Syahir Ramli berkata...

lorh ko bkn satu rumah dgn yo ke???
btw, ak rse uitm kite mmg akn rse khlgn aimi tu kot... one in a million kot!

cucu umie berkata...

hehhe..saleh memang blogger famous kot..kehkeh rupenya satu uitm ddengan saleh..patotlh..

ZWAN SABRI berkata...

Lea IsNaw : Btoi tu btoi.. terimbau imbau dibuatnyaa.. HAHA


Adlin Roshaida : Yeah! thats right! kenangan pahit lagi manis dikenang, inikan plak kenangan manis, betambah kencing manis la klaw dikenang.. HAHA


Amna Qadeeja : time ni kami suma tak tidoq lagii.. tengok mata kami suma masing2 dah kuyu.. HAHA


Permata Biru : btol tu tuan puteri.. thanks ye.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

Nadirah : X molah cheq.. lebuh bek blajaq buat Laksa Penang.. lagi sedap.. HAHA


Diya Lolipop : Tula pasai.. HUHU


Sara Zainol : Harap2 lagutulah.. InsyaAllah.. Thanks ye.. ;)


Syahir Ramli : Aku serumah ngan yo masa sem 6 je.. sebelum2 tu aku serumah ngan orang2 yang dalam gambaq tuu.. tula pasai.. Aimi mmg payah nak cari ganti.. ;)


Cucu Umie : Yeah! memang tak dinafikan yang Saleh femes.. sbb tu aku jeles ngan dia.. HAHA

Ana Jannah berkata...

kadang2 sahabt itu umpama adik beradik bila jauh dari keluarga...T,T

nub berkata...

abg zwan syg kawan-kawannya.

harhar

Dhiya Fariza berkata...

rugi tak belajar kat shah alam. boleh bagi caramel pudding :D LOL

ekmal berkata...

ingatkn noh hujan td, haha memain je..btw slmt menyambung pelajaran..sbb ko, aku pn dh selongkar external harddisk aku..hehe

Asma Ahmad berkata...

rndu2an... jd knangan2. hehehe... kt aku xrndu ka?? HAHA.

Abdul Farique berkata...

jom sahur ngn kitorang sekali :DD

Panggil aku Han berkata...

serius baca entri ni teringat balik kenangan masa duduk hostel dulu..hmm

::ini belog saya . cinta hati saya:: berkata...

gudluck untuk study nnty ye

setiap pertemuan pasti ade perpisahan

choki pom teringat knangan dengan kenkawan

:)

Afikah Aziz berkata...

entry pjg? rasanye xde kot..klu entry ika selalu la pjg berjela2 hehe..xpe zwan mane la tau kn lps ni zwan dpt ramai kwn yg mcm diorg gk..asal saja kita pndai bwk diri dan sesuaikn dgn tmpt psti ramai yg nk kwn ng kita kn2x (smbil kelip mata)

Awan berkata...

walawei...nanti bole wat sesi jejak kasih...haha

MAISHARAH berkata...

fwen forewer....!!!nape x smbung kat s.alam juge??hehe

sara zainol berkata...

ur welcome zwan :) xmo gadoh gadoh lg k.. hehe :P xelok jeleskn org.. nt muka cepat berkedut.. hehe

Anum berkata...

semua geng2 berjaya nie

::FAIZ FARISH:: berkata...

ko nmpk sgt kurus la

Eddy Dce berkata...

tahniah dpt smbung degree...gudluck....teringat semula kenangan waktu dulu-dulu...huhu... :)

ked berkata...

sme la kite zwan..classmate aku pon sume berpecah-pecah..sobsobsob..ade yg gi mlake, ade yg tuka kos, ade yg dah x continue..

khairul berkata...

kenangan yg x boleh d beli ngan wang ringgit

ZWAN SABRI berkata...

Ana Jannah : Btoi tu btoi.. bila bejauhan ngan keluarga, kawan2la yang akan jadi keluarga kita kan.. ;)


Nub : Awat, hang jeles ka Nub ooi.. Har har har


Dhiya Fariza : Tula pasai.. klaw tak ari2 boleh makan cermel puding kat umah Dhiya.. HUHU


Ekmal : Ni adek Noh hujan laa.. HAHA


Asma Ahmad : Kat hang aku rindu jugakkk.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

Abdul Farique : jom2.. kat mana? HAHA


Han : slamat mengimbau kenangan kat hostel... HEHE


Choki : Thanks ye... ;)


Afikah Aziz : Ntahlaa.. rasa macam panjang plak.. HEHE.. btw, arap2 macam tu lah.. (sambil kelip2 mata)


Awan : Tula pasai.. Nak jejak kasih ngan hang skali.. ;)


Maisharah : Nak buat camna sebab tawaran dia bagi kat Kedah.. lg pon Kedah okay kowt.. taraf hidup tak tinggi cam Shah Alam.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

Sara Zainol : Tapi jeleskan orang untuk benda yang baik takpa kan? HUHU


Anum : ek eh, xdelah.. HAHA


Faiz Farish : Harusla kurus.. bulan puasa katanya time tuu.. HAHA


Eddy Dce : Thanks naa.. ;)


Ked : Senasiblah kita.. HUHU


Khairul : Btoi tu btoi.. sangat setuju! ;)

ZaNa aDieyZa berkata...

lar, baru akk tau yg zwan ni student DPA.. akk dulu pun DPA, uitm alor gajah dr 2004-2007.. lepas tu akk sambung BAS dkt uitm kampus bandaraya melaka dr 2007-2009.. kiranya zwan ni junior akk la.. cuma lain kampus jer.. huhuhu..

bila zwan cerita ttg zaman belajar ni, tetiba akk lak rasa rindu nak belajar balik.. nak sambung master tapi ntah bila nak sambungnya.. hihihi

hyz berkata...

kenangan time blajar besh kan? tapi bila masing2 akan bw haluan masing, mesti tacing.. heheh

zizidiazora berkata...

Zwan, kita hanya memerlukan satu minit untuk menilai seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang dan sehari untuk menyayangi seseorang, namun memerlukan seumur hidup untuk melupakan seseorang. kennn zwan kennn...

Azmie berkata...

kenangan lalu mmg susah nak dilupakan... =)

Fathiah Hamim berkata...

laa bestpren dengan saleh rupanya.
jiwang jugak zwan neh. hehe

Phat berkata...

wah...Prof Dr Zaleha tu..tahun 2000 masa phat kat uitm melaka dia la Timbalan Pengarah HEP...garang gile...hehehe...

selamat berpuasa di hari ke 8

whitecappuccino berkata...

seronok bila tengok gambar2 lama..mcm2 kenangan kita ingat balik

pamie berkata...

eh, ada sirap? geng rupanya korang ni..huhu..beliau memang faymes..ko pun ape kurang, faymes jugak..hehe..

anyway, kenangan belajar di universiti adalah yang kenangan terindah sepanjang zaman.. :)

Aimifiqa berkata...

eh aimi la. hihi. mmg menjadi kenangan la benda mcm ni. rindu woo

miss Fyqa berkata...

kenangan tetap dalam ingatan...

Insyaallah nnti Zwan akan jumpa kwn2 baru yg baik mcm dorg jugak k..

Fezul Fadhley berkata...

-- ZWAN tgh HUJAN,, BASAH!

Queen F berkata...

ohh salleh sambung dekat shah alam ye? haa satu kampus laa boleh usha salleh nanti.. kehkehkeh :D yaa sekeping gambar tu tersimpan seribu cerita di sebaliknya, tersimpan sebuah memori yang takkan pernah dilupakan.. :) bila masuk belajar zwan?

Rizal Murad berkata...

Bestnye kawan2x Zwan...Rindu la nanti =)

syazwiena khan berkata...

takpe . awien ada kat kedah lagi . bole temankan u :)

Anis zatie berkata...

kenangan dengan kawan2 best :)

zati embong berkata...

di kedah nnt,bnyak lg kenangan yg bakal di cpta zwan..

aziekz berkata...

kngan pahit mnis ketika bljr mmg syok,,,,nnt bla kje lain plk kngannya,.,,
tp dlm bnyak2 kngan time studi mmg best...aku pun rindu nak studi lagi..huhu..

iKhRam berkata...

bila tgok pic entry nie.. mr zwan sabri ni tak kurang jugak manis orangnya.. mesti femes kat kampus nie.. hahaha

akoo pae berkata...

hehe lumrah alam la kan ade mase btemu ade mase bpisah..
jgn sdey2..
=)

nnt wat la reunion.hee

Heidi Shafiq berkata...

selamat belajar.. :)

Eazy Izzuddin berkata...

terimbas kembali

Edy Fee berkata...

sume kawan ang berjaya..baguih betui la..
bestnye ade singgah sahur...hehe

sara zainol berkata...

jelekan org tok benda baek? ok fine dibenarkan.. sama sama lah saling tolong menolong.. :) jgn jeles2.. hehe :)

fana berkata...

ingtkan singgah sahur yg dlm tv tuh..
ngeee

alif haris berkata...

waaah bro ni kwn saleh ruponya :D hehehe

Cik Tetra berkata...

ooo..kawan encik syrupmasin rupenye.. :D

btw selamat melanjutkan IJAZAH!! gud luck.. :)

echa berkata...

salam . . saya dapat tawaran degree of corp admin sama dengan mmber2 saudara. .kalau boleh nak mintak lah notes2 time sem 1. thanks if sudi bantu :))