Pages

Sabtu, 14 Mei 2011

Sebelum Sekarang, Mereka Hanyalah....


BRAD PITT, Sebelum beliau dikenali seantero dunia sebagai pelakon yang hebat dan popular, Beliau pernah bekerja sebagai tukang tarik peti ais dan pernah memakai kostum ayam untuk Restoran El Pollo Loco demi membiayai kelas lakonannya.



BILL MURRAY, Pelakon komedi terkenal yang popular dengan siri Ghostbusters ini sebelumnya pernah menghabiskan masa berdiri selama lebih 12 jam di hadapan kedai runcit hanya semata-mata untuk menjual kacang.



BILL WATKINS, sekarang beliau merupakan CEO of Seagate Technology iaitu sebuah syarikat pengeluar produk teknologi termashur. Sebelum beliau menjadi CEO, beliau pernah bekerja sebagai penjaga rumah sakit jiwa shif malam.



BILL GATES, Beliau merupakan seorang individu yang paling kaya di dunia tetapi dahulunya beliau hanyalah bekerja sebagai office boy di pejabat Kongres Washington.



ROD STEWART, Beliau kini merupakan seorang penyanyi yang begitu popular dan dikenali oleh seantero dunia terutamanya dengan lagu beliau seperti "The First Cut Is The Deepest". Tetapi tahukah anda bahawa sebelum beliau bergelar penyanyi, beliau hanyalah seorang penggali kubur.



STEPHEN KING, Beliau merupakan seorang novelis yang terkenal. Tetapi sebelum beliau menjadi novelis yang terkenal, beliau hanyalah bekerja sebagai Pembersih (cleaner).


Lihat! untuk menjadi seorang yang berjaya, ia bukan sesuatu yang boleh terjadi dengan hanya sekelip mata. Ia haruslah bermula daripada bawah. Jadi kepada yang sekarang tengah tidak berpuas hati dengan pekerjaan yang anda kerjakan, jangan berputus asa, tingkatkan usaha anda kerana anda juga tidak mustahil untuk tersenarai seperti salah seorang daripada mereka.



37 ulasan:

Munirah berkata...

tak sia2 brad pitt tarik ais utk byar kelas lakonan dia.

Wani berkata...

betul tu ! semuanya bermula dari bawah , macam blogg jugak . huhu

Syahir Ramli berkata...

no pain no gain... =P

Scha Aryana berkata...

kan? sumernyer bermula dari bawah.. dulu biase sangat n skrg sape yang tak kenal dorang ni.. usaha la kan.. :)

DanieL AdiE berkata...

Ade satu fakta yg anda lupe..

DANIEL adie...

Pernah dgr x??

Maghfiratul Helma berkata...

Usaha tangga kejayaan. Hebat betul diaorg. Bersungguh2 dalam membuat sesuatu kerja sehingga berjaya :D

Mrs.Yie berkata...

akak sgt minat brad pit..hahaha..tom cruise x de ke?

ZWAN SABRI berkata...

Munirah : Tula pasai.. x sia2 kan.. ;)


Wani : Aiseyh. nak samakan ngan blog jugak.. hehe


Syahir Ramli : Thats right.. ;)


Scha Aryana : Yeah. usaha itu penting.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

Daniel Adie : Daniel adie? x penah dengarla.. sebelum dia jd cikgu, dia jd apa ek? hehe


Maghfiratul Elma : Yeah. Usaha tangga kejayaan.. ;)


Mrs. Yie ; Tom Cruise xde la kak.. HUHU

amna berkata...

usaha tangga kejayaan..

tidak kata tidak ! ^^

black cat berkata...

make them as our mentor..mner tw lpas ni kt plak leh jd cm mreka2 2....

whitecappuccino berkata...

kejayaan tidak datang sekelip mata.

zizidiazora berkata...

Zwan,
hari esok tidak boleh mengubah apa yang berlaku hari ini, tetapi hari ini boleh mengubah apa yang akan terjadi pada hari esok.

Asma Ahmad berkata...

ykin boleh. ^,^

Eazy Izzuddin berkata...

semuanya mula dr bawah...
usaha2...
br berjaya...
xD

ZWAN SABRI berkata...

Amna : Yeah. Usaha tangga kejayaan.. ;)


Black Cat : Insyaallah.. arap2 nanti kita plak jd macam depa kan.. ;0


Whitecappucino : Btol tu.. kejayaan x datang begolek skelip mata.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

zizidiazora : sangat setuju ngan statement anda.. ;)


Asma Ahmad : Yeah. Malaysia Boleh! HAHA


Eazy Izzuddin : btol tu btol.. ;)

miss Fyqa berkata...

Yeahh. Mereka berusaha dengan jayanya sebelum mendapatkan hasilnya memuaskan :)

Aqila Safuan berkata...

10 tahun leaps, sya seorg peguam , yang biasa biasa saja.

sekarang saya menjadi peguam yang tehebat diduniaa. karpal singh bila tgk muka saya, berdebar jantung dia

alhamdulillah

amir aizat berkata...

mcm naik tangga dkat batucaves jugakk,haha

ZWAN SABRI berkata...

Miss FYqa : Btol tu btol. ;)


Aqila Safuan : Kamu peguam? WoW! bangga rasanya bila taw kamu peguam yg hebat.. jom lawan karpal singh.. HAHA


Amir Aizat : HAHA..tangga batu caves? HAHA

niesz berkata...

dorang ni semue start dr bawah kan, x sangka yg dorg ni pernah hidup susah dulu..

p/s : awak, vco tu sesuai jgk untuk lelaki..sbgai supplement..

boleh mengurngkan risiko sakit jantung n darah tggi, tingktkan metabolisme, kuatkan tenaga, membaiki percernaan, mlawaskn pembuangan air besar/kecil, mempercepat penggntian sel mati ke sel baru n bnyk lagi kebaikan die..

Shazmiey Abdurahman berkata...

nothing is impossible la :)

zikeryhassan berkata...

yang penting adalah usaha

Ain Zulaikha berkata...

gila lah , tapi duk sana memang boleh berjaya kot.. even orang malaysia duk sana pun boleh berjaya

Belalang Hijau berkata...

d mana ada kemahuan d situ ada jalan...hehehe

Edy Fee berkata...

rajin buat research ye

areteacar berkata...

wah! dahsyat2!!

zati embong berkata...

kalau dpt baca pengalaman diorg sebelum berjaya mmg best!

Siti Nurazlinda berkata...

bila baca entry ni, semakin bersemangat nak berusaha lebih keras. :)

ZWAN SABRI berkata...

Niesz : Owh.. untuk lelaki pown boleh qupanya.. ;)


Shazmiey : Thats right! ;)


ZikeryHassan : A'ah.. usaha itu penting.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

Ain Zulaikha : Dudok Malaysia pown boleh berjaya la dear.. even org indon, bangla mai malaysia pown leyh bejaya.. HEHE


Belalang Hijau : Yeah. Betol tu.. ;)


Edy Fee : Research d waktu lapang.. HAHA

ZWAN SABRI berkata...

Areteacar : Dahsyat ek? apa yg dahsyat? HAHA


Zati Embong : Tula pasai.. best kan.. ;)


Siti Nurazlinda : Bagusla klaw malon bersemangat.. ;)

.izzatul.hazwani. berkata...

thts y .
nothing impossible kan ?
:D

Shamsuddin Amin berkata...

ni la tandanye
kite hri ni x mencerminkan kite hari esok...
ape2 pun boleh jadi
berkat usaha n tawakkal...^^

syrupmasin berkata...

tunggu lah aku.salah 1 org popular suatu hari nnt..haha..berangan..kau mesti buat entry mcm nih khas utk aku jugak noh :D

Liza @ Adzriel AB berkata...

sgt menarik...jgn lupa asal usul kita