Pages

Rabu, 18 Mei 2011

Saya Suka K-Pop Malaysia

Yeah! Aku suka dengan K-Pop Malaysia. Mesti ramai yang pandang jelik dengan kenyataan yang aku buat ni kan? Yela, di saat semua orang tengah menghentam kumpulan K-Pop2 Malaysia ni, tiba2 pulak aku kata aku suka dengan K-Pop Malaysia. Tapi serious weyh, memang aku suka dengan K-Pop Malaysia iaitu KRU-Pop Malaysia siapa lagi kalau bukan kumpulan VIP. Untuk kumpulan Max247 dan gula2, sorry to say, aku masih tak minat kalian.



Sebenarnya, aku memang tak minat dengan K-Pop ni and aku pun taktau apa itu K-Pop sehinggalah ramai blogger yang post entry maki2 kumpulan K-Pop Malaysia yang kononnya nak copy paste irama tersebut daripada Korea. Disebabkan aku tak nak dicop sebagai ketinggalan zaman, jadi aku pun bukak youtube dan buat perbandingan antara K-Pop Malaysia iaitu kumpulan VIP dengan K-Pop dari Korea iaitu kumpulan Super Junior. Lepas tengok tarian dan persembahan 2 kumpulan ni, aku dah mula jatuh cinta dengan irama K-Pop. Bukan aku jatuh cinta dengan Korea Pop tau tapi dengan KRU-Pop.



Aku suka dengan kumpulan VIP berbanding kumpulan Super Junior ni sebab tarian kumpulan VIP lebih agresif dan bertenaga, tidak seperti tarian Super Junior yang lebih santai. Dan bagi aku, kumpulan VIP ada identiti tersendiri. Tak Nampak pun depa copy paste daripada mana2 kumpulan K-Pop dari Korea. Dan yang pasti tarian depa lagi best daripada kumpulan K-Pop dari Korea. Satu lagi sebab kenapa aku rasa aku suka K-Pop Malaysia berbanding K-Pop Korea sebab aku orang Malaysia. Jadi sebagai orang Malaysia, tak salah rasanya aku bagi sokongan kat orang Malaysia sendiri. Malaysian support Malaysian. Kalau kita tak sokong orang Malaysia, siapa lagi yang nak sokong? Akhir kata, sokonglah barangan buatan Malaysia. ;)




Kumpulan K-Pop (kru pop) Malaysia, VIP



The making of Lagu Sedih



VIP main futsal



VIP ditemuramah di Era.fm



Marlon



Yandy



Ryan



Fadlan



Adam



65 ulasan:

nub berkata...

tediaaa..ada na grup nih. aku x pnah taw sblum ni. harhar

Feza berkata...

pernah tgk kumpulan ni perform kat muzik2. cantik diorang menari. layann..

syrupmasin berkata...

tapi mungin lebih baek kite minat pade nasyid malaysia yg kian lupus kot saudara zwan??..ecece.. :P

nurkaloi berkata...

yeahh
teruskan laa usaha yer VIP

erkk kaloi baru tawu adam ade dlm group ni perghhh

::FAIZ FARISH:: berkata...

Adam pun join? hm

Mrs Siwon berkata...

membalas kunjungan kamoo…tens sbb singgah blog sy..done ~

about KRUPOP.....KPOP..wah ! memam setju lha...

nurain berkata...

suju memang xbes pon(elf will kill me if they read this), tapi cuba awak layan 2pm or beast, and kpop sebenarnye yang best girl's group diorang, coz sangat cumel+cantik+sexy+adorable.of course compare to gulagula macam langit ngan bumi. btw, yang KRU pop memang best, adam super cool!

luqman zakaria berkata...

k pop?? biar korea je la..malaysia takyah la nak kpop sgt..haha..

arepnakbebel: tak meletup cam AF9 pon!

NAZRUL AZAT berkata...

bila masa plak la muncul group tu> cek xtau pon? depa nk glam mcm 4 minutes gak heheeee

Syahir Ramli berkata...

hahahaha...nmpknye gula2 dgn 24:7 mmg xleyh crik mkn la pasni....makan ati la dorg pasni... =P

Zeeqa ~ Ajie berkata...

Ingatkan ada ahli kumpulan lama Adam dulu tu kumpulan Esdco.

nazirah berkata...

huhu terbaik hehe :)

shafmechy berkata...

baru tahu..hehe..sy katak bwh tempurung skit klu bab-bab hiburan ni =P

hantu berkata...

k pop yang ni terbaik kot.gula2 ngn kumpulan pe ntah mcm sampah..hahaha

M A N J A berkata...

aku x pernah taw pasal ni..huahuahua

zati embong berkata...

adam pun ada sekali?huhu

ZWAN SABRI berkata...

Nub : Aku pown baru ja taw nii.. HUHU


Feza : A'ah, depa pertaruhkan lagu "Lagu Sedih" kat dalam muzik2..


SyrupMasin : Ek eh, saya mmg peminat no.1 nasyid Malaysia.. HAHA


NurKaloi ; tula.. semoga depa berusaha jadi yang terbaik..

ZWAN SABRI berkata...

Faiz Farish : Tula.. Adam pown join.. hebatkan..


Mrs Siwon : saya setuju jugak.. HAHA


Nurain : Yeah. setakat ni, K-Pop Malaysia yang best pown, VIP jer lah..


Luqman Zakaria ; X setuju sama kamu.. HAHA

ZWAN SABRI berkata...

Nazrul Azat : Maybe la kowt.. hehe


Syahir Ramli : Tula pasai.. makan atila depa.. hehe


Zeeqa - Ajie : Edsco? x penah taw pown kumpulan tuu.. HUHU


Nazirah : Tawu xpe.. HEHE

ZWAN SABRI berkata...

Shafmechy : Saya pun lebih kurang jer.. tambah2 kalw artis international.. lagi xtaw langsung.. huhu


Hantu : Btol tu btol... ;)


Manja ; Skang dah taw kan? kan? HAHA


Zati Embong : Yeah. Adam ada jugak.. ;)

areteacar berkata...

gelilah dgn k-pop mlysia ni =.='

Fathiah Hamim berkata...

hohohohoho the first and aku rasa the only person yang suka mereka. :P

Mrs.Yie berkata...

k-pop?apa tu?langsung x tau dan x nak ambil tahu..hehe :)

GaRy™ berkata...

aq x suka apa2 yang ada kaitan ngan k-pop di Malaysia la... entah la knapa...
kejap2... gula2 tuh kump apa?

ZWAN SABRI berkata...

Areteacar : Awat geli plak? HUHU


Fathiah Hamim : YOu x sula? HUHU


Mrs Yie : HAHA


Gary : Gula2 tu kumpan kpop malaysia la.. ;)

Joe_Hans berkata...

kenapa aku xtau pasal nie semua?? nampak sangat aku ketinggalan zaman... =_='

mi.yu berkata...

KRU-pop? bila pulak ade tambah pop kat belakang? huuu. teringin gak nak dgr lagu dia orang :)

miss Fyqa berkata...

macam2 pulak yg keluaq. Ewuu. tak suka k-pop malaysia tue. Grr.

Yg pasai kru-pop tue macam pernah nmpk dlm tv ja. tp x ambik pusing plak. Hehehe


ke mana si dia pergi

ZWAN SABRI berkata...

Joe hans : Yeah! aku maju kehadapan lagi drpd hang.. hehe


Miyu : Kat radio slalu dok mainkan lagu depa.. nama lagu depa LAGU SEDIH.. ;0


Miss Fyqa : A'ah.. depa penah kuar tv.. muzik2.. ;)

zora berkata...

vip???tak penah dgr pon....huhuhhuh...:P

Anis Zafirah berkata...

hahaha, anis baru tahu kewujudannya, barangan malaysia, oh yeah!

nulhazwany abdul malik berkata...

vip ni rasanya boleh la terima lagi kot. yang 24/7 tu. alamak, tolong la bubarkan. hohoh

Nur Amira Radhiah berkata...

waaa....adam !!! huhu

Siti Safiyyah berkata...

vip? adam? hah? sejak bila ni? :p aku kalo korea2 ni kureng sikit.. T__T

.izzatul.hazwani. berkata...

sy pon suke VIP sebab ada ADAM hehe:D

.izzatul.hazwani. berkata...

sy pon suke VIP sebab ada ADAM hehe:D

Asma Ahmad berkata...

imej x mesia lgsg... ce search kelantan pop lak. hahaha...

~~Ticer Wann~~ berkata...

tak suka langsung k-pop2 nih... mesia ke korea ke i tak layan... cewah

khairul berkata...

mcm2 ada..lepas tu tenggelam

SANDRA AZWAN berkata...

Macam peliks jer.....;-)

zizidiazora berkata...

Setahu I group VIP ni terdiri drp budak-budak penari latar sebab tu tarian mereka hebat.

iKhRam berkata...

k-pop malaysia ker? k-pop korea ker??
semua tu tetap tak leh lawan dato siti nyanyi lagu bukan cinta biasa versi k-pop masa anugera bintang popular ari tu.. !! hahaha!!
best sgt3

Ariz Abdullah berkata...

yg macam nak tunjuk dada tu nama dia bukan marlon tapi malaaon...kekekeke....korean artis ni for ur info...ramai giler yg wat palstic surgery...majority..yg best nye...diorg nmpk tulen...xmacam hollywood artist..plastic sgt....

no_answer berkata...

sokong weyh !

sokong malaysia !

wink wink !

=.= Cik Nami =.= berkata...

Vip lgu sedih ,, sedapp <3

Sheda Argos ツ berkata...

wew x dinafikn la.. kumpulang vip memang best tp lau nk bningkn opkosla.. kpop korea lg hebat hihi mungking super junior yg kamu tngok dance diorang agak simple2 tp cube tngok tvxq mblaq 2pm bigbang beast n mny more tarian diorang memang best.. hihi tp opkos my fav rain.. yg pling hebat lau x cye tanyer adam tuh peminat setia rain kik3x

Amin berkata...

VIP ni tiru kumpulan Big Bang dari korea, trademark dorang pon VIP, fashion pon lebih kurang,tak de gaya sendiri ke?

Amin berkata...

VIP ni tiru kumpulan Big Bang dari korea, trademark dorang pon VIP, fashion pon lebih kurang,tak de gaya sendiri ke?

Tanpa Nama berkata...

Wah...ini sama dengan bigbang.sebijik. Bigbang gune vip jugak dengan simbol crown tu. Tukar la identiti. Fesyen pun sama.wah,this will make vip all over the world angry.VIP is the strongest fanbase for bigbang.perang nanti kalau depa dapat taw.


Whatever,gud luck vip malaysia. Just hope tukar nama

[k]o{q}i[n] berkata...

@amin: saya nak tanya, big bang tu start tahun ble?? basically, v.i.p memang baru wujud, tapi tardemark diorang tu dh lama... sebelum diorang jadi artis lagi...

nak tau lebih lanjut, usha sini...

http://exsamsed.blogspot.com/2011/04/vip.html

noah berkata...

gay

- LIANA ASIF - berkata...

mungkin artis k-pop malaysia ni x sehensem artis dari korea.... sbb 2 dorng kena kutuk... huhu
tapi tarian dorng pn x kurang hebatnya dari band2 korea.. nampak ganaz..
sebenarnya band2 mcm ni dah wujud sejak thun 90-an lg, contohnya mcm kump A to Z, cool, feminin, elite.. tapi mcm biasa la, org2 kita ni suka agung2kan org luar, smpi x nmpak k'istimewaan sdara sndiri..

Hafeesz Amran berkata...

fadhlan tu kan pelakon ngan model kan...

Hazrulicious berkata...

Eh, kenapa tak promote kumpulan Gula-Gula sekali?

Nad Ezrin berkata...

Yeahhhh , saya pun suka VIP !

Nad pun dok pelek , awat laa depa kat luaq sana tu dok kutuk kutuk kPop mlaysia nieh. Okay what.

Amalina berkata...

@[k]o{q}i[n] sorry menyibuk but Big Bang debut on 19/8/2006 and training for a few years. X ingat brapa lma. Maybe 4-5 tahun. And aku pun suka VIP ni but their style/trademark/fashion mmg betul2 sama dgn Big Bang. Even the hair also the same (LOL).

Click this kalau nak tawu lebih lanjut ttg Big Bang..

----> http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Bang_(South_Korean_band)

eida berkata...

salam..sye slh sorg dri fans V.I.P..sye just nk bgtau psal nme vip tu..sbb nme V.I.P tu mmg pihak KRU yg plih n nma vip da digunakn dgn sah oleh syarikat KRU since 90an lgi sbgai nme fanclub dorg..so,,nme vip tu xbole dipertikaikn lgi..vip merupakn group yg t'baik!! dorg sntiasa b'usaha..vip penyambung kpda elite,4U2U n KRU yg mbwa genre Malaysia Pop Dance (M'poce)! kite sptutnye support dorg..da xde da artis malaysia yg bole mnynyi smbil mnari dgn baik!! vip teruskn usaha n p'juangan korg dlm bidang nynyi..gud luck vip!!!

Naz Roll berkata...

bro, lu banding ngan Sj jer? ade byk agy kumpulan K pop yg hebat2 like 2PM, big bang, U-kiss dll. n klu banding ngan VIP nie mmg kalah terok ar VIP..

persoalan skang nie ialah depa (grup VIP) tu org Malaysia, muslim, n they have their own jati diri. knape nk terikot2 gaye korea dgn dye2 rambut ape tu.. dyorg korea tu xpe la sbb dyorg mmg da trang tang tang kapiyor.. yg kite muslim ni nk ikowt apahal?

we have ourtradition music andour own music style.. byk agy genre music yg dyorg bole bawak like indie n sebagainya.. bg aq an, xyah ar nk ikowt2 rentak org luar nie.. ya, aq juga slh sorg fan kpop.. tp xde r fanatik sgt...

walauhapepown.. industri muzik malaysia ni mmg still tahap longkang n byk agy yg perlu dibaiki klu nk standing dgn org luar..

bkn niat nk kondem or ngutuk.. just nk luahkan pendapat.. sorry ar bhase agk kasar skeyt.. hehe.. nyway, visit my blog yaa

Aku berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Aku berkata...

seriously VIP ni xleh cr identiti sendiri ker. why must u cut and paste the image of of Big Bang. starting from the name, symbol and style sumenya copy. Big Bang has been established in the music industries sejak 6 tahun lps, menggunakn nama VIP utk they all punye fan club, crown, skeleton n rabbit shape as their trademarks. the whole world knw that these are their group identities tp tiba2 muncul VIP Malaysia yg style terikut2 Tae Yang / Dong Young Bae. Rasa marah cos i am one of the Big Bang Malaysia VIPz. KRU dulu bwk imej sendiri smpai jd jutawan jdkanlah sifu u all tu contoh. artis2 Malaysia yg dok copy image artis luar biasanya x kemana pun. cuba jd mcm artis Malaysia lain yg dpt anugerah thp antarabangsa tp kekal dgn imej sendiri. kata org malaysia, so be proud of being Malaysian. kaler2 rambut ni bukan budaya kita adik2 ku. dulu i minat Adam tp bila tgk dia copy Big Bang sejak ada group sendiri, setakat ni je lah minat i kat dia. berubahlah demi kerjaya seni anda.

Tanpa Nama berkata...

alalala...senang citer suruh je la semua penyanyi kat malaysia ne nyanyi lagu asli..suruh nyanyi lagu joget...pastu semua pakai baju melayu dgn baju kurung..confirm muzik malaysia masuk pasaran antarabangsa......adios amigos...

PeRmAtA bIrU berkata...

dari dulu tarian adam memang best... agresif n sharp... memang bleh layan... sebenarnya... pop2 bagai nih rasnya zaman dulu dah meletup kot kat malaysia zaman 4u2c, zaman cico zaman 2 kru masih muda... kan???

Liling berkata...

sebenarnya tuk pengetahuan kau org semua, ahli VIP ni kan sebenarnya artis bawah naungan adam. Marlon,ryan,yandy. dulu nama diorg Badboyz. Tapi takde la laku. Bila masuk under KRU, masyuk. Kau org nilai lah sendiri =)

Personally, suara mmg best. =) especially MARLON tapi aku rasa fadhlan blh buat rap je kot ? =)

daimpressive berkata...

jalan2 dari geng suaraserak

http://suaraserak.blogspot.com/2011/12/k-pop-suatu-analisa-umum.html

Hafizah Zainal Abidin berkata...

KEPADA KPOP FANS , ADA BERITA BAIK UNTUK ANDA (!) => http://bit.ly/JcRiUC :D