Pages

Isnin, 31 Januari 2011

Lelaki Oh Lelaki


Malam ni aku rasa malas nak karang blog panjang2 memandangkan assignment aku pun betimbun yang masih tak terkarang. So, malam ni aku just nak paparkan fakta angka mengenai lelaki sahaja. Jom kita usha skeeeetttt fakta2 angka mengenai kaum adam ni.



*Statistik pada tahun 2007 menunjukkan bilangan pekerja di Malaysia adalah seramai 10,889,500 orang di mana 6,747,100 atau 62% adalah lelaki.


*Hasil kajian Persatuan Andrologi Malaysia dan Kajian Penuaan Lelaki (MSASAM), mendapati 77% lelaki di negara ini yang berusia di antara 40 dan 70 tahun mengalami berat badan berlebihan.


*Diseluruh dunia, dianggarkan kira2 107 kelahiran bayi lelaki untuk 100 orang bayi perempuan.


*Kanak2 lelaki 3 hingga 4 kali lebih berisiko menghidap gejala ”autistic spectrum” berbanding kanak2 perempuan.


*Menurut akhbar laporan akhbar tempatan, 84% lelaki di Malaysia gemar wajah mereka dicukur bersih.


*Lebih kurang 2/3 lelaki Asia berusia antara 20-35 tahun gemar memakai seluar dalam jenis boxer berbanding brief.


*Di seluruh dunia, dianggarkan 7:1000 lelaki mengalami buta warna berbanding wanita yang hanya 1:1000 menderita masalah yang sama.


*Pada umur 70 tahun, lebih daripada 70% lelaki masih subur.


*Mengikut laporan bancian tahun 2010, kaum lelaki merupakan penduduk majoriti di Malaysia dengan 14,112,667 orang berbanding kaum perempuan yang hanya 13,453,154 orang.





Psssttttt : Seperti apa yang telah dijanjikan pada awal januari yang lalu, menjelang detik jam 11.59pm 31 January, 5 nama telah diambil sebagai pengomen yang setia di MySuaraBlog mengikut nama yang dipaparkan di aplikasi pengomen yang setia di bahagian kanan MySuaraBlog. Mereka adalah ZidelZhafiz, ArepLockermoth, Shah, EazyIzzuddin dan FaizFarish. Setiap daripada mereka akan di topup RM10 seorang diatas kesetiaan mereka memberi komen di MySuaraBlog. Terima Kasih!


44 ulasan:

nub berkata...

sgt sikit oo laki di mesia nih.. boley kawen 8 aa cmni. hahahaha

Aimifiqa berkata...

waaa. byk nyer statistik. nice info~
nub : tlebih quota ni.mne leh 8.

ZWAN SABRI berkata...

Nub : Ayoooo... Hang gila ka apa? pompuan kat Malaysia lah yang sikit.. kalaw hang nak kawen sampai 8, hang kena kawen ngan laki la jawabnye.. hehe


Amifiqa : nice info? Thanks!

miss Fyqa berkata...

ramai gak laki dlm dunia nie ghupenya.. =)

ZWAN SABRI berkata...

Miss Fyqa : Tula pasai.. Kat Malaysia sendiri pown, kaum lelaki lebih ramai drpd perempuan.. Jadi, sapa kata kaum lelaki makin pupus? HAHA

.:padie_eyla:. berkata...

yeaahh. rebutan lelaki lah pasnie.! haha

Joe_Hans berkata...

wo....lelaki lebih ramai upernyer.. tapi npaer dalam class aku cikit jer dak laki???..hahaha

ZWAN SABRI berkata...

Padie_eyla : Ayoooo.. lepas ni zwan jadi lelaki x laku la.. huhu


Joe_Hans : Tula pasai.. kelas aku pown sama.. 7 jer laki then 21 orang perempuan.. huhu

nazrul ashraff berkata...

yes!!!! biar tua tapi masih subur..haha

nur aisya humaira berkata...

Tapi kt unversiti sgt skit golongan lelaki..kan2..:)

ZWAN SABRI berkata...

Nazrul Ashraff : Itulah kelebihan lelaki.. kalaw pompuan yang umur 70, kompem dah monopos.. hehe


Nur Aisya Humaira : Taw xpa.. maybe lelaki2 malaysia banyak study kat oversea kowt.. hehe

AfiQ berkata...

tu dia!!!! rajin na ang ni zwan.. carik maklumat suma! hahaha mantap!

Firdaus Alim berkata...

Terbaik dr ladang oo0

ZWAN SABRI berkata...

Afiq : Rajen x rajenla sampai assignment aku pown x terusik kan.. haha


Firdaus Alim : Ladang mana? HAHA

Blur berkata...

kalo ikot statisitk yg last skali nampaknye maybe ade lelaki yang akan jadi bujang terlajak... hahaha

Jom baca dan komen post terbaru Blur Fakta Menarik Part 3

iwan_dextrous berkata...

nice info..hihihi

ZWAN SABRI berkata...

Blur : Tula pasai.. takut aku kalaw aku jadi bujang telajak.. huhu


Iwan_dextrous : Thanks ;)

mr.k_boy berkata...

kalo dah lelaki lebih kat mesia ni, dah tak leh ar kawin 2,3,4... nt tak cukup wanita... alih2 ada yang kawin sejenis nih..hahaha^^ amit-amit ommm..

zidEL zhafiz berkata...

tapi aku punya masalah adalah berat badan berkurangan..cane tuh??
hakz..hakz... ^^

ZWAN SABRI berkata...

mr.k_boy : tula pasai.. so x heran pasaipa gejala gay semakin beleluasa kat Malaysia nii.. HAHA


Zidel Zhafiz : Aiseyh, yang berat badan belebihan tu lelaki yang berusia 40 tahun hingga 70 tahun la.. HAHA

zidEL zhafiz berkata...

tapi..awat ada gambaq
datuk chef wan..ekeke~~~~

cik-terompah berkata...

hai asyraf muslim..
ohhh..

ZWAN SABRI berkata...

Zidel Zhafiz : Gambaq datuk Chef Wan??? Hang mamun kot nii.. huhu


Cik Terompah : Asyraf Muslim jer? Zwan Sabri? huhu

ANATI SOKI berkata...

kesimpulan dari statistik tuh.. kira maknanya.. pmpuan bleyh jual mahal la ekh?
tp kan.. napa nmpk laki mcm ckit?

ZWAN SABRI berkata...

Anat : Janganla juai mahai sangat.. nanti jangan tanya pasaipa tetiba gadis2 Malaysia x laku tapi gadis2 ;uar negara yang laku kat Malaysia.. hehe
btw, maybe laki nampak sikit sebab laki ni x suka menunjuk nunjuk kot.. hehe

Ezay Hadry berkata...

yay..laki kt msia lebih ramai..hehe
tk pupus lg..tp cmne nk cari calon kalau ppuan sikit ni..

ZWAN SABRI berkata...

Ezay Hadry : Tula pasai.. lelaki kat Malaysia kena guna konsep siapa cepat dia dapat.. HAHA

zidEL zhafiz berkata...

mamun apanya..yg save 34% tu padia..??
keh3.. =P

ZWAN SABRI berkata...

ZidelZhafiz : Ayoooo.. itu iklan dari nuffnang la.. aku langsong x terlibat langsung dengan itu cerita.. btw, esok lepas aku dapat nfon aku, aku akan topup kat nofon hang k... ;)

Eazy Izzuddin berkata...

oh lelaki...
thanks 4 da info

btw thanks!
jadi pengomen setia blog anda..
hehe
thanks again
for the topup

::FAIZ FARISH:: berkata...

o pasai tu ka hang mintak no... haha... tima kasih na.... await tak habaq?

ZWAN SABRI berkata...

Eazy Izzuddin : Alright.. ;)


Faiz Farish : A'ah pasai tula..HAHA

ANATI SOKI berkata...

ahahah.. dok2 .. bukan sbb tuh.. sbb laki banyak yg masuk penjara kot.. wakakakakka.. ahaha. melawak ja noh

mama zakuan berkata...

wow...banyak jugak yang mama tak tau pasal lelaki...jom join mama

NUR AYNIE berkata...

lelaki ramai lagi upenyerr~~ hahah

asybedazzle berkata...

70 tahun, 70% lelaki masih subur? oh haha.

d_tieah berkata...

Statistik lelaki menjadi perempuan di Malaysia jugak semakin bertambah..
Dan fenomena lelaki gay turut meningkat..
Ko setuju tak?

Latest entry : Fynn Jamal nak bunuh aku?

ZWAN SABRI berkata...

Anati Soki : Aiseyh, melawak kasaq nampak.. HAHA


Mama Zakuan : Skarang dah taw? HAHA


Nur Aynie : Yeah! Lelaki X pupus lagi.. ;)


Asybedazzle : Syok nampak.. HAHA


d_tieah :yup2.. stuju2.. ;)

sHaH berkata...

r u sure? OMG!!! thanks!!!

ZWAN SABRI berkata...

Shah : Yeah! I'm sure..

zidEL zhafiz berkata...

x perasan nama beta kena tagged..adooii..bak kata hang ..dok mamun apa..??..haha sorry morry... ^^

IMANSHAH berkata...

lelaki kat mesia kadang2 dah tak macam laki..wahaha

jgn marah wahai lelaki

ZWAN SABRI berkata...

Zidel Zhafiz : Tula.. mamun lagi.. HAHA


ImanShah : Besala tuu.. ;)

armouris berkata...

info tentang lelaki tidak subur di SIHAT SELALU - Lelaki Punca Tidak Subur