Pages

Jumaat, 28 Januari 2011

Atas Tutup Tapi Bawah......

Atas tutup tapi bawah ternganga? Itulah realitinya kalau kita lihat gadis2 bertudung di Malaysia hari ini. Adakah tujuan mereka bertudung sekadar untuk berfesyen ataupun hanya nak tutup kesan love bite? Aku memang tak kisah kalau gadis free hair berpakaian sendat atau terbukak sana terbukak sini sebab at least dia tak mencemarkan agama Islam tapi bila gadis yang bertudung berpakaian agak sendat dan baju yang dipakai langsung tak mengikut piawaian agama Islam, tidakkah ianya kelihatan seolah-olah seperti gadis2 tersebut menghina agama Islam? Apa gunanya jika menutup kepala dengan selendang atau tudung tapi hakikatnya turut mengundang dosa dan menaikkan nafsu shahwat orang yang memandang.


Jadi, bagi gadis2 muslim yang beridentitikan diri dengan bertudung, sila prihatinkan diri anda dengan pakaian2 yang telah ditetapkan oleh Islam. Kalau gadis yang free hair mendapat dosa untuk menayangkan rambut, tapi kalau gadis yang bertudung memakai pakaian yang menjolok mata, automatik dosa yang diterima 2 kali ganda daripada gadis yang free hair sebab dia mendedahkan benda yang tak sepatutnya dan juga telah mencemarkan imej agama Islam. Renung2 kan...


Kat bawah ni aku ada sertakan gambar2 gadis bertudung dengan pakaian2 sendat mereka. Jom kita saksikan, HAHA.



Cuba tengok minah ni.. Ya ampuuunnn.. Sendat gila baju dia sampai ternampak punggung dia dengan jelas. Aku rasa tikus pun boleh masuk dalam punggung dia, HAHA.



Aku tak fahamla motif minah ni bertudung walhal rambut pun tak tutup penuh, baju pun tak ada lengan then seluar pulak ketat. Apakah ini fesyen? Fashion disaster btoi la minah ni..



Syoknya minah ni dok rakam orang.. Dia tak perasan yang ada orang kat belakang pulak dok syok rakam seluar dalam dia. Tula, pakai baju sendat2 lagi, HAHA.



Ni sorang lagi. Pakai seluar nak jarang2. Bila dah berendam dalam air, habis nampak segalanya. Lebih baik bogel jer daripada pakai seluar yang jarang tu, HUHU..




80 ulasan:

Aimifiqa berkata...

ish2, mmg2, minat2 dijauhkan bende2 cmmne~

Aimifiqa berkata...

*mintak2

eclipsesweet berkata...

nice entry...eclipse stuju dgn kamu..skg ni,gurlz yg pakai tdung lebih truk dri yg free hair..tudung skg ni di anggap fesyen smata2.. jauh terpesong dari matlamat sebenar pemakaian tudung tu.... tuntutan pemakaian tudung yg diwajibkan dlm Islam adlh utk menjaga aib dan maruah wnita itu sndri.. tp,fenomena yg blaku skg ni amat menyedihkan..jarang kte tgk skg ni gurlz yg betol2 b'pakaian memenuhi syariat Islam.. :)

ZWAN SABRI berkata...

Aimifiqa : Amin! ;


Eclipsesweet : Btol tu btol.. Kalau dah bertudung, kenala jaga imej pakaian sama.. kalaw rasa nak pakai baju sendat2, lebih baek bukak jer tudung.. huhu

aqish basir berkata...

minta jauh dr semua niii

raziellia berkata...

malu malu..
-__-'

ZWAN SABRI berkata...

Aqish basir : Insyaallah.. ;)


Raziellia : Apa yang malu? HAHA

nazrul ashraff berkata...

gagaga..sangat sengal..bodoh gilak!!

Sansan Onwan berkata...

mangkok2 belaka gadis dalm pic......

nulhazwany abdul malik berkata...

adeh.. mencemarkan wanita bertudung je..
diorang mesti tak faham apa motif tudung tu sebenarnya.. huhu

Mayang Zaidani Ibrahim berkata...

memalukan. kalau baju sendat tu dimaafkan juga lah sebab dah terlepas dosa dari rambut.

ZWAN SABRI berkata...

Nazrul Ashraff : Sapa yang sengal? sapa yang bodoh? Aku ker? huhu


Sansan Owan : HAHA


Nulhazwany abdul malik : Btol tu btol.. ;)


Mayang Zaidani Ibrahim : Dimaafkan? HAHA

asyfiqaz berkata...

oww gambar last skali tak bole bla..huhh~geli pon ada..

Mimi Radzuan berkata...

pendedahan yg terbaik..i'm freehair n bercita-cita na tutup aurat..bukan hnya tudung .. :)

ZWAN SABRI berkata...

Asyfiqaz : Janganla geli2.. HAHA


Mimi Radzuan : Yeke? Bagusla klaw cam tuu.. ;)

Anis Akhir berkata...

anda mampu lakukan perubahan..:)

Adzriel AB berkata...

adoi,, sakit mata tengok.
ni gambar nikah kat masjid :
http://adzriel.blogspot.com/2011/01/husband-wife.html

asybedazzle berkata...

aku pun heran dgn org2 mcm ni, takde perasaan malu langsung.

ZWAN SABRI berkata...

Anis Akhir : Alright... ;)


Adzriel AB : Nah Eyemo.. hehe


Asybedazzle : Maybe depa kurang pengetahuan kowt soal2 pemakaian ni.. huhu

mr.syazwan berkata...

tutup mata

tak nampak apa2 yg berlaku

>.<

Ieqa Swetluv berkata...

Ya Allah.. sebagai wanita muslimah saya berasa sangat malu melihat senario sebegini pada hari ini.. mudah2an diri dijauhkan terbuat camni gak huh~

amira afiqah bt mohd yusof berkata...

ades -.-"

Mimi Radzuan berkata...

INSYAALLAH :D

iqbalhakimi berkata...

penyakit dunia sekarang wan..huhu..semoga mereka sedar kesilapan mereka.. =)

IeDa berkata...

ntah... dorang rs yg bahagian bawah lg cantik dr atas kot nk tayang2.. xtau org nk muntah tgk..

Scarlett O'Hara berkata...

Inilah jadinya bila bertudung tu sekadar ikut-ikutan.

ZWAN SABRI berkata...

Mr Syazwan : Tutup mata ek? HAHA


Ieqa Swetluv : Yeah! mudah-mudahan.. amin! ;)


Amirah Afiqah : HAHA


Mimi Radzuan : ;)

ZWAN SABRI berkata...

Iqbalhakimi : yeah! semoga depa sedar.. ;)


Ieda : HAHA.. Bahagian bawah kat seksi.. HAHA


Scarlet O Hara : Btol tu btol.. ;)

Arm_mj berkata...

kuang2 kantoi!! atas tutup..bwh..ya amponn..

ce try ltakkn lipas kt situ hahaha

nub berkata...

perh... layan.. hahaha..adoiii

sha berkata...

gila punya org yg pkai cm tu...hahaha

ZWAN SABRI berkata...

Arm_Mj : HAHA.. Kalaw letak lipas, kompem nanti trus tetanggal baju2 and sluar depa suma.. HAHA


Nub :Dok layan apa nii? Loglaq naa hang.. HAHA


Sha : HAHA

salsabila berkata...

salam ziarah,
nice post..! ya, mmg betul, trend fesyen sekarang mmg mcm2..dapat menyakitkan mata yg tak sakit.,

di mana hilangnya rasa malu?

Tanpa Nama berkata...

budak budak zaman sekarang ...

cikgu ainura berkata...

huish...malunyer.....

iszieylyanziy berkata...

aish,,malu cheq,,,

niesz berkata...

eeee!teruk nye..kalau mcm ni baik xpyh pkai tudung..memalukan btul, dorg ni tau x ape msuk tutup aurat tu sbnrnye..teruk sgt2!

updated entry : sendiri punya sendiri jaga

ZWAN SABRI berkata...

Salsabila : ada yang sakit mata tapi ada jugak yang cuci2 mata.. HAHA


Tanpa Nama : HAHA


Cikgu Ainura : Janganla malu2.. HAHA


Iszieylyanziy : Bak kata Piee, kalau malu, pi Kubang Ulu.. HAHA


Niesz : Kalaw depa baca ni, kompem depa kata, Sendiri Punya Sendiri Jaga.. hehe

Azza Firza berkata...

dunia akhir zaman .

tia berkata...

terbaikkkkk!

ZWAN SABRI berkata...

Azza Firza : Taw xpa.. HAHA

Tia : Thanks! ;)

NUR AYNIE berkata...

wahh~!!! nie la fasion zaman skrg amatlah "CANTEK" hahahahah....masyallah...jaohkan lah aku dr jd mcm nie...ishhh memalukan jerrrr

NUR AYNIE berkata...

ya allahh~!!! baru dpt tgk gmbr last....mmg xde makne la kalau pakai tudung gitu....ishhhh...+_+

Ezay Hadry berkata...

ishk3 bahye2..
pompuan ni plg senang nk msuk syurga tp berebut-rebut nak msuk neraka
(petikan dari ustaz aku) memang btul kn

ZWAN SABRI berkata...

Nur Aynie : Tingkatkan prestasi, jauhkan kontroversi k.. ;)


Ezay Hadry : 100% Setuju dengan hang.. ;)

KakLong AiNa berkata...

astagfirullah!!

Firdaus Alim berkata...

Nauzubillahiminzalik

hudasyuhada berkata...

mintak jauh la dari semua benda nih, memalukan je, haisy :)

eyfa.eyfa.eyfa berkata...

hish!!tula efa nak pakai tdung 4ever pun kne pk 2,3 kali sebab efa xmo jadi cm niela...harap2 efa dapat petujuk..amin..

Eazy Izzuddin berkata...

haiyaakkkk
jgn lah jadi begitu
isk3

Dila Lala berkata...

wanita zaman sekarang mcm gini lah.
ape boleh wat.
tny dri sdri lah.
=)

ZWAN SABRI berkata...

Kak Long Aina : ;)


Firdaus Alim : ;)


Hudasyuhada : Insyaallah.. Amin! ;)

ZWAN SABRI berkata...

Eyfa : Insyaallah.. ;)


Eazy Izzuddin : HAHA.. Taw xpa.. ;)


Dila Lala : Tepok dada tanya iman.. ;)

amny.. berkata...

bli suar kcik...
xpdan ngn saiz bdn...!!
huh!!

NUR AYNIE berkata...

aie...mcm pernah ku dgr ayat tu tp di mana ya~~ hihihi

Azmi Khan berkata...

Tudung pada zaman sekarang seakan fesyen dan bkn betujuan menutup aurat.

Tutup aurat bkn sekadar menutup dgn tudung shj.....

http://nurulimankehidupan.blogspot.com/2010/10/berpakaian-jarang-diharam-cium-bau.html

zidEL zhafiz berkata...

yg kat tempat mandi tuh kat mesia ker..??
cam vangkai jer.. !! huh !

hEartlEss berkata...

haha... ari 2 aku kuaq ngn abg aku. nmpk 2 org minah ni nek moto. dua2 pkai tudg. si pembonceng ni pkai jeans low waist kot. bila da dk atas moto 2, nmpk la lurah 2. bila lalu sblh depa slumber abg aku pekik kt depa "msuk kcg ijau" :p
hrp aku xtergolong lam glongan 2. hehehe...

SyedGraphiX berkata...

aduhh gamba yg last tu....

Razman Kamarudin berkata...

o...ko main skodeng2 ea???

Ungu berkata...

gambar 1, paling menikam kalbu.

saket mataaa. =,=

piu piu piu~
-pengsan-

Iera Lazora berkata...

yeah.. i admit.. ia mmg nmpk ktrlaluan.. bile gurl yg pki tdung tp bju sndat mndat, ketat n bagai.. tp cm mne plak ngn gurl yg xpki tdung? jz i nk tell the truth la.. tp i ckp ni bkn sbb i nk bangge2 pe la.. but its through my experiance.. sumtym bler i tgk gurl yg xpki tdung ag bmaruah drpd gurl yg pki tdung.. bkn pe la.. i ckp ni cuz i pnah kne sndri.. its about the gurl who wearing tdung tp jd pncuri brg kwn die sndri.. bkn skdr pki tdung pstu pki bju ktat2.. tp ni about the atitute fer the person.. yeah.. i admit.. i ni pn xd la ssmpurna yg dsgkekn.. tp unlest if kte still ad prinsip dlm dri kte sume ni msti xkn blaku kn.. at least i.. even i pki sexy ke n wht so ever i wear, but i keep holding all my princips.. yeah.. dosa pahale kte sndri yg tggung but bler u paparkn about the gurl yg bpkaian cmni srupe je drpd diorg xpki bju kn.. nmpk sgt dorg pki tdung hnye krne jz nk ttup rmbut yg knonnye tu aurat dorg.. tp bwh trdedah.. kn nmpk sgt cm dorg ni xde prinsip.. nyway pape pn dun tke too serious k.. n chill.. cuz i jz wanna share about my experiance.. not more than that.. ^^,

Dilla Nur berkata...

thanks for remind us... :)

putERi-kAtEk berkata...

apa motif dia pakai tudung kalau mcm ni...huhuhuu sedihnya

efa berkata...

erk dunia oh dunia.mesti dya tak taw apa sebab dya pakai tudung kan?ish malu sgt eh kalo yg mcm ni ni pnya org minta dijauhkan

nAs; The best in ME berkata...

Ya Allah !

Tak sanggup Mira nak tengOk.

Camner laa diOrank leh tak perasan.

SemOga kita d jauhkan dr sikap yang mcm tue ^^

arep_lockermonth berkata...

memalukan betul lah!

SiLabiLabi berkata...

MAK AI..SAPA YANG RAKAM TU MEMANG NAFSU BESAR GAJAH TOL..


Singgah & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
& JariPlastik

LabiLabi da follow kamu

FurBall berkata...

pakai thong tuh yang tak ley blah nye..jejeje

nunui Joe berkata...

gila sgguh pic last tu.. ieshh.. grr

Sakinah Lo berkata...

The first and last pic kind a tuuut... pathetic..huh

Bui Idzra Ryn berkata...

jgnlah aku tergolong dlm golongan mereka ini...nauzubillah..

amna berkata...

gambar yang last tu pakai seluar ke tidak? ngancam you.. =.=''

Najah SHakiLa berkata...

latest pic..baru tngk..najah xnmpk pown sluarnya..bace ulasan..owh baru tau..dye pakai sluar..tone kaler nak sama dh..

sbb itu.,najah pastikan baju itu sdkit labuh..klu baju tshrt paras pinggang je..mmg xbwk kluar rumah la..nak klua jgk..pdnkn dngn cardigan labuh..paras peha..

cik_sna berkata...

mongok..malu giler jadik pompuan2 ni.
mintak2 aku takkan jadi camni.

btw, salam ziarah.
saje godek2 blog kau. =)

Cik Rose Cute berkata...

ish!...nie pakai tudung nie...bukan nak tutup betul2...cuma untuk berfesyen jer...huhuhu

Follow sini...

http://hairuliza-anakku.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

dieorg tu sume mmg nk bukak tdung sbnyer tpi segan la plak dri kai tudung ke freehair...so dieorg wt la cmtu...
tu la sebab nye....
kerna malu bkn takot dosa or tkot ibu bapa marah...

wahai kakak2 jgn la hina imej kami wanita muslimah..kami tdk mahu dihina@dicerca begini oleh kaum adam.

shedameor berkata...

malunya nak tengok.

hazanis berkata...

haishhh memalukan jer pakai tdung tp pakai sendat dan nampak tutt....humm minx dijauhkan la semua tu...

Syaiful Izwan berkata...

pakai burkini kan lagi bagus...