Pages

Rabu, 29 Februari 2012

Boleh Celebrate Setiap Tahun



Eh, ada siapa2 tak yang celebrate birthday hari ni? Kalau ada, Happy Birthday diucapkan, maaf zahir batin.. Errrrkkkkkk, HAHA.. btw, kepada yang celebrate apa2 saja la hari ni tak kira la ulangtahun perkahwinan ke, ulangtahun couple ka, ataupun ulangtahun bersunat, erkkkkkkk.. Selamat Menyelebrate ampa punya ulang tahun tu okay..



Macam mana celebration segala ulangtahun tu untuk tarikh 29/2 ni? Gempak atau Haprak? Ahaks! Orang kata tarikh ni unik sebab 4 tahun sekali.. Tapi lumrah manusia la kan, ada yang suka and ada yang tak suka. Tapi rasa2nya ramai yang tak suka celebrate 4 tahun sekali ni.. Yela, orang lain tiap2 tahun dapat wish and birthday present, tapi yang lahir 29/2 ni just dapat wish birthday and hadiah setiap 4 tahun sekali je. Kesiaaaannnnnn..



Hey! Siapa cakap orang yang lahir tarikh 29/2 ni boleh celebrate 4 tahun sekali je? Tiap2 tahun nak celebrate pon boleh maa.. Tak caya meyh? 29/2 ni kan tarikh masihi.. So, kalau nak celebrate setiap tahun, gunala tarikh kalendar Islam.. Contohnya, hari ni 29/2 dan hari ini jugak bersamaan 7 Rabiul Akhir. So, kepada baby2 yang baru lahir hari ni, depa kalau nak celebrate tiap2 tahun birthday depa, bolehla guna tarikh kalendar Islam ni iaitu sambut setiap 7 Rabiul Akhir..



Tapikan, tapikan, kalau celebrate guna kalendar Islam ni, cepatla ampa tua sebab dalam kalendar Islam, ia ada 354 hari tapi kalendar masihi ada 365 hari.. Apa2 pun ini cadangan aku je.. Kalau yang memang suka celebrate 4 tahun sekali, teruskan la celebrate pada 29/2.. Tapi bagi yang nak jugak celebrate tiap2 tahun, bolehla guna tarikh kalendar Islam ye.. Eh, tadi lupa nak bagi salam, Assalammualaikum dan Salam Satu Dunia!





Psssttttttttt : Nak ucap thanks sangat2 kat DANIEL ADIE sebab semalam dia ada buat entry pasai aku kat entry ni.. Sumpah rasa terharu sangat2.. Sheharu nieeyyyhhhhh... :p



36 ulasan:

Nurulashyikin berkata...

sapa lahir tarikh nih, 4 taun skalik la sambut besdat nya. kekeke.. follow me back ok

PeRmAtA bIrU berkata...

dalam bulan hijrah besday saya... 9 rabiulakhir....

hehehhe..:)

Qarr Jalil berkata...

hhe btul.. guna tarikh islam :D

Syahir Ramli berkata...

gune trikh islam sdh la kann..hahaha atceli ak pon xtaw ble ak lhir klo ikot klendar islam... :P

Syazwani Suhaimi berkata...

hoho,, bertuahlaa sp lahir tahun lompat ni,, :P

sara zainol berkata...

cdangan terbaek ! sambut bufday dp tahun islam :)
i loike !

khalila ishak berkata...

hehee... ade bace entry adie tu smalam. ha'a kan zwan... x terfikir plak sebelum ni celebrate guna calendar Islam. ade member sorg tu lahir 29/2.

DanieL AdiE berkata...

Nasiblah tidak lahir pada 29.2...

TIM_Fahid berkata...

ntah la... tak pernah celebrate b'day... tp gne tarikh Islam nampak spat ckit mtg nye

cik ika berkata...

happy birthday to them yg smbut birthday hari ini..:)

IZZATI MUSTAFA berkata...

trikh ni unik~~jimat kos nk sambut,,4thun sekli``,,sekali sambut blh lah buat meriah2

Phat berkata...

cadangan yg bagus

*wah daniel adie tu fuhh

Hanamiko Sakura berkata...

lebih baik ikut cara kalendar islam...^_-

ieda berkata...

ekekek akak x susah dahh , sib baikk bukan lahir tahun lompat nie ;)

shedameor berkata...

sheda ada adik sedara yang lahir tarikh ni. tapi kalau pakai kalendar islam, orang tak ingat. hehe

salykin sobry berkata...

tak kisah la guna kalendar islam or masihi..umur just angka..jnj jiwa tetap rock!!!he..bru la sentiasa muda

amy syahiera berkata...

siape lahir 29/2 nie muda la ,
yelah 4 tahun sekali baru berganjak umur nye . haha :D

AkuOsi berkata...

dah femes zwan ni.. sebab tu org buat review bagai.. hoho

p masak bihun sendiri lah. =)

aimaniman berkata...

tu la rugi betul sapa lahir 29/2 kan, tapi unik la tarikh kelahirannya so sambutan lebih hebat, terutama yg asyik masyuk bercinta...

Khairiz berkata...

haha lg bagus ikut kalendar islam...bnyak kebaikkan nya...salah satu boleh ingat bulan2 islam....

PaK PiS berkata...

umo mkin tua.. mkin hensem..haha

Miss Butterfly berkata...

zwan! cencaru laa.. hahaha





kalo kawen 29/2, bleh smbut anniversary 4 tahun skali. hahah

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

agak kesian ngan orng yg celeb 4 tahun skali.. aku tgk kt fb aku, xde orng pn bday dia harini...huhu

FarHANa aZwA berkata...

untng gak clbrte 4thn skali jimat duit...haha..bkn stkt daniel adie jer kagum ..kite pown kagum jugak..huhu

Cik Nurul berkata...

betul jugak tu kan kan? asalkan bole sambut.. ^^

NAL berkata...

idea yg bernas.. ^^

faiz fakhirin berkata...

tua umur xper bro..janji jiwa tu muda...muka pn muda...hahahaha

Fiq Fikri berkata...

kesian 4tahun sekli kn?ahahha bday aku 4.3 tak lama lagi apa lagi siap kan hadiah untuk aku :D

zizidiazora berkata...

tapikan zwan, ok gak kalu sambut birthday 4 tahun sekali sbb bagi syarat kat member2 yang nk datang celebrate birthday tu kena bawak 4 hadiah sebagai qada pemberian hadiah2 tahun yang lepas2. ok tak? hahaha....

emy zulaiha berkata...

nasib tak lahir 29/2 kan..so tak payah nak pilih celebrate 4 thn sekali atau celebrate ikut calender islam..haha :)

Hami Asraff berkata...

Celebrate = doakan kejayaan mereka :)

mia izzati berkata...

unikk sapa sambut besday 29feb ni..betoi kata rizal..sambut besday dalam bulan islam leh sambut tiap tahun

Aien Not Alien berkata...

tahun lompat dah berlalu...kena tunggu lagi...



toinkkk!! toinkkk!! main lompat2 kat sini...heee

Drain Camera Melbourne berkata...

Leap year is celebrated every 4 years. Lucky to those people that is born on this day can celebrate only their natal day ones in every for years. They will grow old but not their age. Thanks for the share... Smile!!!

Dhiya Fariza berkata...

tak terfikir tentang kelendar islam tuk tarihk ni. nicee :)

Azham Vsvc berkata...

hurm....kesian kan yg sambut birthday 29 Feb? sebab 4 tahun sekali....entah apa perasaan mereka huh? bersyukurlah org2 mcm kita dpt sambut bday seperti biasa setiap tahun kalau dipanjangkan umur huhuhhu