Pages

Sabtu, 18 Februari 2012

Wajah Kacak Dan Cantik Tapi Single




Kalau dulu, orang yang tak dak rupa or tak berapa nak lawa ni, payah sungguh nak cari pasangan or nak bercouple tapi zaman lani aku tengok dah terbalik pulak.. Orang yang kacak and cantik pulak aku tengok asyik single mingle je.. Yang lagi kesian, ada yang single sampai ke tua pun ada.. Tengok kat facebook pun cukupla, ramai orang2 kacak and cantik ni asyik post status kat wall facebook dok mengeluh yang depa bosan dok hidup single sampai terpaksa promote diri sendiri, HAHA..



Pada pendapat aku, sebenarnya banyak sebab kenapa zaman lani orang yang kacak and cantik ni payah nak cari pasangan. Salah satunya mungkin tanggapan orang ramai bahawa nak couple dengan orang yang kacak and cantik ni nak kena hadapi risiko yang tinggi..Yela, orang kacak and cantik, confirmla ramai yang minat and confirmla ramai yang cuba nak ngorat and nak goda.. Sebab tula lani ramai yang tak mau couple dengan si kacak and si cantik sebab tak mau makan hati tengok pasangan asyik kena mengorat je..



Satu lagi yang aku rasa menyebabkan ramai orang kacak and cantik asyik single je sebab cinta yang depa dapat selalunya tak ikhlas. Selalunya orang yang nak bercinta dengan depa ni hanya disebabkan paras rupa bukan disebabkan kerana hati.. Sebab tula golongan si kacak and si cantik ni asyik single je lani sebab payah nak cari pasangan yang betul2 ikhlas cintakan depa.



Selain tu, punca lain jugak maybe disebabkan maintenance si kacak and si cantik ni agak tinggi.. Bagi si gadis yang nak bercouple dengan si kacak, alamatnya payahla si gadis tu nak mintak si kacak belikan itu atau belikan ini sebab banyak duit si kacak digunakan untuk maintainance diri si kacak tu sendiri.. Dan bagi si jejaka yang nak bercouple dengan si cantik, alamatnya habisla duit gaji si jejaka tu sebab nak kena tanggung maintainance diri si cantik.. So, as a result, takdak siapa yang nak couple dengan si kacak and si cantik.



Sebab terakhir ni, aku rasa memang salah si kacak and si cantik tu sendiri.. Yela,diri tu kan dah kacak and cantik, confirmla depa ni selalu dok jual mahal je.. Kalau nak ada pasangan pun, nak cari yang sama lawa je.. Barula nanti orang kata macam pinang di belah dua and sama cantik sama padan.. Kalau jumpa yang sama padan takpala tapi kalau tak jumpa, single sampai ke tua la jawabnya.. Eh, aku sebok pulak dok masok campur hal ehwal orang kacak and cantik yang dok single ni.. Aku yang single ni pulak apa kes? Errrrkkkkkkkk.. HAHA..






Psssstttttttt : Nak ucapkan terima kasih kat Kamarulzaman Elias sebab sudi jemput mai kenduri malam semalam.. Sumpah terasa macam VIP dengan layanan hang and family.. Kepada Hafiz and Eman, syok dapat jumpa ampa semalam and good luck utk first degree sem nak mai ni.. Kepada Zyrol n Aman, best dapat melalak ngan ampa semalam pukoi 2 pagi kat depan gurney plaza, HAHA..




46 ulasan:

amier_fekhry berkata...

Terasa kacak lak,umur dah agak lewat. kadang bukan sebab jual mahal tapi sebab x bersedia dan x datang seru utk kawin lagi.... sapa single cpt tackle Fik... promote lak... hihihihi

Zakaria's daughter berkata...

sape kate anwar zain singleeeee.
no no no.

he is mine.
haha.

Umar berkata...

moga tahun ini, mana yg single2 tu dptlah jodoh! amin~ *

Khairul Rahman berkata...

aku yg tak hensem ni pon da bertahun single...

Teesaz berkata...

belum ada yang dia minat kot.. belum jodoh la senang

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

nasib baik bukan dalam golongan cantik . :p

Fathiah Hamim berkata...

pehh dah macam sesi ucapan pulak yang dekat 'pssstt' tuh. :D

anyway, that is so true. tapi ramai jugak yang kacak couple dengan yang kureng lawa.

Rtp Farra Arisha berkata...

hehe nowadays apa2pun boleh terjadi. and apa yang tidak disangka2 menjadi sebuah kenyataan. jika sudah termeterai sebuah hubungan dan ikatan, that means dialah jodoh dan harus terima siapa dia seadanya...:)

NadiRah berkata...

saya single!!!
oh,mknenye saya HOT ek???
hahahhaha!

AkuOsi berkata...

haha,,susah jugak kalau cantik aatau kacak sangat ni.. haish,,

keskeskes

Ariz Abdullah berkata...

hahaha nuar jeng di situ... well....banyak versi knp dia x kawen....amek positip lah yer.....dia high taste sgt...sama macam ariz abdullah...hahaha.....

Cikgu Ma berkata...

akak pun x lawa mana, belum ada rezeki =)

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

at the end of it all, mungkin sbb jodoh blum smpai kan :)

zizidiazora berkata...

ala....ni la malas jadi orang kacak ni....hahaha....

Ratu Lissa berkata...

betul kot. sebab si cantik & si kacak terlalu menjaga maintenance kot :P

[k]o{q}i[n] berkata...

memang jd hensem dan cantik satu bonus.. tp ianya x menjamin kebahagiaan seseorang... :)

imie fatiema © berkata...

terpulang pada jodoh..atau pada diri si cantik si ensem tu sendiri..demand kowt ..kot la..hehe

HazwanDotCom berkata...

belum rezeki lagi kot..sabar je lah

CintaKhadijah berkata...

betol-2. kdg2 yg hot nak cari yg hot je. =="

eszyamin berkata...

yeaayy saya kacak la maknanya... kih3x

ubi masam berkata...

dia masih mencari orang yang boleh faham dengan kerja dia..harap tak lama lagi mereka dapat jodoh yang sesuai nanti..

sabella mohamad berkata...

seru tak sampai lagi la tu :))

whitecappuccino berkata...

mereka masih mencari dan mencari kot...

ieda berkata...

sederhana sahaja lahhh ....
tu lah semua ditangan tuhan , dia maha mengetahui , dugaan pada setiap ummatnye x sama setiap org ..

maka bersyukur kepada yg dah ada jodoh tuu .. akak suke nasha nie .. sayang wajah dia sgt2 cantik tapi x bertemu jodoh layie huhuhuh

si kiut lavender berkata...

dya single sebab termasuk dlam stok2 org yg kacak...kekekeke

Liyana Zahim berkata...

Ha'aa.. Salu org lawa ni kekdg single sampai mati pun ade.. Org kacak pun sama.. Kekdg mrk ni pemalu gak kot.. Terutama skali lelaki kacak..

Tapi kacak tidak penting.. Cantik jugak tdk pnting.. Tua nnti kerepot juger.. Ekekeke..

aimaniman berkata...

salam kenal dan dofollow blog adik

biasalah dik lumrah alam, kekadang di atas kekadang di bawah.. akak rasa yg kacak dan cantik cute miut ni tentu ada simpan 1001 macam rahsia, mungkin single jalan terbaik untuk mereka, siapa tahu kan... sebab jodoh ni bukan boleh buat memain,.. harap yg terbaik saja,..

ayuni berkata...

ehem..ehem... diriku sangat cantik la kalau macam ni..haha..

sukar nak dirumuskan.. jodoh di tangan Tuhan. ^__^

alif haris berkata...

aku setuju tu bro.. mungkin yg hadir dlm hidup mereka hanya orang yg menyayangi dari paras rupa..tiada di hati.. huhu harap jumpa la cpt2

cinta siswi berkata...

single..single... xdak jodoh lg kot.. xsmpai seru..hikhik..

#siswi nie single ke kaple ke same ja..haha.

Ahmad Haziq Azlan berkata...

uncle seekers ramal anuar zain takkan kawen

Dhiya Fariza berkata...

atau mungkin wajah kacak/cantk, dugaan dia takda jodoh. u cant get everything u want without having to lose something. maybe..

amir aizat berkata...

kesian dorunk nih, haha

amy syahiera berkata...

setuju dgn entries nie .
dea org terlalu memilih ,
tu yg sampai sekarang sngle mingle triangle . haha :D

Fiq Fikri berkata...

hamboii ko cukup main lagi kn sentap je dgr ahahah!! ek abg zizi tak kahwin lagi...cer tye dia napa?mesti jual mahal tu

shedameor berkata...

amboi, nak kata diri kacak la tuu ? tu sbab single. haha

Hanamiko Sakura berkata...

hihi rasa pelik pulak zaman sekarang ni... ish3..

LadyBird berkata...

betul2..

contohnya ladybird nih..

dahla cantik.. berbintik2.. merah hitam.. tp sampai sekarang x kawin lagi.. sob3x.. (sambil kesat hingus meleleh)

wanabee berkata...

perghhh...sentap pulak baca entri ni..
maklumlah ... letih dengar orang ngumpat2 kata guwa ni macam maya karin tp tak kahwin2 lagi.....


mihajajahhajajhaahaha
awesome entri is awesome :P
guwa sokong apa lu bahaskan pasal topik ni .cinta pada harta & paras rupa ...

:)

cik bubu berkata...

yeahh, kinda trueeee :P huhu :) nice blog you have!

xila riston berkata...

pehal nua zen tuh!!! kitorg kapel kot ;p

org muo berkata...

kesian jadi sikacak n sicantik kenapae susah nak dpt jodoh..memilih sgt kot :)

efa berkata...

tak sampai seru lg kot hehe

Aien Not Alien berkata...

jom kaji mereka2 yang hensem / cantik...pasai pa dok singleeee je sekian lama...huhuhu...

luqman zakaria berkata...

kdg bile tgk org cantek or hensemm...alah dorang sure dah ade pasangn..malaslah nk kacau...

Syaiful Izwan berkata...

takde ke tempat yang sesuai nak cari pasangan? aku nak cari pasangan untuk duru sendiri dan untuk kucing aku..huhu