Pages

Rabu, 22 Februari 2012

Fenomena Bila Result Exam Keluar




22/2/2012 ni tarikh yang sangat bermakna kepada semua pelajar degree UiTM seMalaysia sebab hari ni result final exam depa dah keluar. Seperti biasalah, adat la kan, ada yang dapat result hebat and ada yang dapat result yang kurang hebat. Ada yang sedih, ada yang gembira dan tak kurang jugak ada yang langsung tak rasa apa2, haha..



Macam biasalah, bila dah keluar result je, telefon bimbit tak akan berhenti henti dok bunyi rington and sms bertalu talu dok masuk.. Semuanya dengan motif,visi,dan misi yang sama iaitu iaitu nak tanya pasai result.. Tak kiralah result dia tu hebat ke tak, semuanya pakat nak taw result masing2..



Then, kat facebook pun penuh dengan status2 yang pasai result ni.. Tapi boleh dikatakan majoriti yang post status tu adalah dikalangan orang2 yang dapat result yang hebat je.. Btw, bagi yang bukan student UiTM, confirm akan terasa jugak bahang result student degree yang keluar pada hari ni. Yela, student UiTM kan paling ramai kat Malaysia ni..



Okaylah, kepada yang dapat result yang berstatus anugerah dekan, Syabas and Tahniah.. Ampa memang Ohsem! Bagi yang dapat biasa2 je macam aku ni, takpa sem depan kita pulun lagi naa.. Eh, nak tau result aku jugak ke? Tak payahla tau.. Tunggu result aku gempak, baru aku bagi tau satu dunia.. Yela, kalau result Gempak, baru kena PUJI.. Tapi kalau result Haprak, mesti kena KEJI punya... Selamat Hari Rabu..





Pssssstttttttt : Hari ni hari rabu.. Wayang murah.. Takdak sapa ke nak ajak aku keluar tengok wayang? HAHA



50 ulasan:

Nurul ain berkata...

biasa2 tu berapa?? nak tahu jgk ni... :p

NIZAM berkata...

btw, tahniah. takpela dpt bp pun, yang penting lulus kan. alangkah takbahagianye kalo kena amek paper same berkali2. hehe.

noorniey Azman berkata...

haha~agaklahhh..sangat tak suka perasaan time nak tahu result..ramai dah dok beratur nak tanya.tp noni bagi warning awal2.sapa tanya noni bagi backhand!hewhew :D

saya_arief berkata...

den biasa2 jugak ni. leh gang.
haha.

NadiRah berkata...

tahniah!!! ^^

FL blogh0use berkata...

haha. yup2 mase ni la kedit tepon tibe2 byk. kalau tak sunyi jee. =p

wa_nie berkata...

congrats anyway ! Uitm di hatiku.. heheh :D

Phat berkata...

dulu masa tahun 2000 sms sms ni x de lagi kena guna telefon rumah then dail 600-85-1212 camtu ..sampai bil hamik bapak mahal caj nye hehehe

LeLy shuhada shaari berkata...

haaa bapedapat...lama tak melawat blog ni...

Miss Butterfly berkata...

cepat bagitau eyda result zwan!!! eyda tunggu eh eh eh? hahaha

Fyqa berkata...

btw thniah juga.
kmampuan msing2 kan...

:)

DanieL AdiE berkata...

Bgtau la result Zwan....

efa berkata...

tahniah buat semua...biasa2 tu bpanya?nk tau gak huhu
ajaklah kwn2 gi tgk wyg...

Aien Not Alien berkata...

pssttt...zwan dapat berapa???



^_^"

cik ika berkata...

wah..dpt bpe..gtaw la..

asyfiqaz berkata...

budak diploma baru nak exam ni wuiii~haha

CekbOlat-bOlat berkata...

eccehh main smbuyi2 lak result die.. huhu

amy syahiera berkata...

tahniah pade yg dapat result gempakk !
tahniah jugakk tok tuan empunye belog ,
masih ade mase utk dapat result gempakk ! ngee ,~

zizidiazora berkata...

Nak tau gak result zwan. hahaha.... kalau ok nk belanja makan tapi kalu tak ok berdiri atas meja and pasang lagu arab.

Ana Jannah berkata...

saya bila result kuar buat dunno...tutop fon...hahaha

Khairul Rahman berkata...

blogger hebat, result pon mesti gempak~

hassy chan berkata...

haha masa time ak dpt rslt..
status kat fb penuh pasl rslt.. sume dok ckp alhamdulillah .. hehehe.. rslt dowg gmpak la tu..

qAseH rAihAN berkata...

zwan punya result mesti gempak kan ?

faiz fakhirin berkata...

hahaha..aku dh lepas semua tu..relax..

faiz fakhirin berkata...

hahaha..aku dh lepas semua tu..relax..

zati embong berkata...

eh np plak x puji nya? thniah zwan.hihi

Ziyyad Fahmi berkata...

nak thu result kauuuu!! hehe

aimaniman berkata...

tahniah drpd akak,.. biasa ke cemerlang ke tu le result hasil usaha kita, kalau rasa x brapa nak ok, tingkatkan usaha.. semua terserah pd kita kan,..

eszyamin berkata...

tahniah zwan..hang sem dpn sem 4 kan? gudluck

Fezul Fadhley berkata...

congrates!

khalila ishak berkata...

tahniah zwan. xpe, yg penting zwan dah usaha kan? ;)

IZZATI MUSTAFA berkata...

ohsem ye?thniah,,me tgh tggu rslt stpm ni -,-"

Gary Asip berkata...

kawan2 aku kol aku dok sedih pasal result diorang... huhu~..

KeY_riN berkata...

betul laaa.. smlm result kuar, trus aku top up hp hahahaa

Ezad Skytech berkata...

mesti rasa berdebar2 time nak tunggu result ni kan...hee..

apa2 pun..congrats ye..sem depan boleh cuba lagi yg terbaik..:D

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

xpa...sem baru..buat betul2 ya... kasi result tu gempak..

AishaMyra berkata...

uishh tak kan sampai nak keji plak bile result kurang gempak . pape pun tahniah & gudluck buat zwan :) . aja aja fighting !!

Peah Glemer berkata...

mesti 3 pointer lebih niiiiiiiii

lisa berkata...

usaha lagi. tak rugi usaha sesuatu yang penting :) tahniah!

Afiq Yassin berkata...

lepas ni buat enrty umumkan keputusan k.. hu3

miss Fyqa berkata...

apa pun Tahniah la yer Zwan.. low profile la tu.. :D

sha my heart berkata...

apa2 pun nnt cuba lagi =)

menjemput blogger join
segment kenangan persahabatan masa sekolah rendah.


mesti korang ada kenangannya kan?
jemput join segment ini ya

sara E a.k.a ct berkata...

huuu..wewittt..bape result?hehehe..biase letuww..post2 status..mcm musim lak an:)

Dhiya Fariza berkata...

argh result dhiya tak keluar lagi. whatever it is janji pass heheheh

PeRmAtA bIrU berkata...

macamna pon jom kita usaha lagi untuk sem2 depan k... apapun tahniah zwan... kita masih mampu berdiri untuk berjaya..kan??? :)

hazz death berkata...

semoga result len kali akan jadi sgt gempka.. gud luck!

cik maisharah berkata...

haahaha...stress tgok result,wayang jom...:P

NAL berkata...

pulun lagi..x mustahil utk dekan

Ruby Mahabbah Fillah berkata...

x suka keadaan msa nk check result...

line bz gila..huhu

AkuOsi berkata...

Ahamdulillah, masih boleh terus belajar kt uitm,,keskeskes