Pages

Khamis, 16 Februari 2012

Makin Tua Makin Auumm!




Selama ni, kalau kita tengok pada keupayaan seksual kaum lelaki, boleh dikatakan semakin tua lelaki tu, maka semakin menurunlah keupayaan nafsu seksual depa. Tapi jangan terkejut sebab situasi ini berbeza dengan kaum wanita di mana semakin tua wanita tu, maka semakin tinggila nafsu dan kepuasan seksual depa.



Berdasarkan satu kajian yang baru2 ini disiarkan di American Journal of Medicine yang mandapati bahawa kaum wanita mencapai kepuasan seksual yang lebih tinggi setelah melepasi usia 40 tahun dan sesetengah wanita memperoleh keghairahan melalui aktiviti hubungan intim yang hangat dan tetap gembira biarpun aktiviti itu mula menurun. Dalam kajian itu juga, hampir seluruh responden yang mempunyai usia purata 67 tahun mengaku bahawa mereka masih terangsang, mempertahankan lubrikasi dan mencapai orgasma ketika bersama suami.



Aiseyh, pelik kan? Selama ni aku ingatkan semakin seseorang wanita tu menghampiri menopause, maka semakin menurun nafsu seksual depa.. Tapi nampaknya tanggapan aku salahla, HAHA.. Tapi kan, ada betoi jugak kajian tu.. Cuba tengok zaman lani, ramai je perempuan tua yang kahwin lelaki muda.. Contohnya, Rosnah Mat Aris.. Itu tak kira lagi golongan2 profesional or golongan2 mak datin yang semakin sebok dok cari anak ikan and gigolo untuk layan nafsu depa.. So, betoila kot kajian tu..



Dalam soal ni, aku rasa lelakilah yang patut dikesiankan sebab sebenarnya majoriti lelaki2 kat dunia ni dah menjadi mangsa nafsu golongan wanita.. Yela, cuba kita tengok, kaum wanita yang masih muda and bergetah, depa hanya target lelaki2 tua sebab depa tau lelaki2 tua ni majoritinya ada banyak duit and kewangan stabil and nafsu seks pun tak tinggi.. So, lelaki2 tua ni hanya jadi objek untuk puaskan nafsu wanita2 muda yang materialistik ni je. Then cuba kita tengok pulak, bila wanita tu dah tua, dia dah mula jadikan lelaki2 muda sebagai mangsa depa untuk puaskan nafsu seksual depa yang mula dok meningkat tu.. Akhirnya, hilanglah keterunaan lelaki2 muda ni di atas tangan wanita2 tua tu.. Jadi, lelakilah yang selalu jadi mangsa nafsu perempuan, HUHU.. Kepada kaum wanita, jangan jadikan kami kaum lelaki ni sebagai mangsa nafsu serakah ampa.. Errrkkkkkkkk... HEHE..



So, sebelum aku melalut panjang2 dan sebelum kat facebook ada page “Kami Wanita Seluruh Dunia Benci Zwan Sabri”, lebih baik aku chow dulu.. Chow Cin Cau... Bai.. ;)




Psssttttttt : Mula suka dengan lagu Be Mine daripada Tasha Manshahar.. Tapi lirik lagu tu macam tak kisah dimadukan walaupun lelaki tu dah berpunya.. Nampak sangat perempuan yang sebenarnya gatai, bukan laki yang gatai nak kawen lebih... *Lariikkkkkkkkkk, HEHE..




47 ulasan:

Anum berkata...

ermmmmmmmm
baru saya tau

[k]o{q}i[n] berkata...

err..nk kawen ke x ni eik?

eszyamin berkata...

errkkk..sebelum ni pon dgr lelaki makin tua makin ligat..yela life begins at 40 katanyer..tp trbalik lak skrg ni..wanita pulak makin bernafsu..mcm2 dunia skrg..hehe

Liyana Zahim berkata...

Amboi.. Mane ade cmtu.. Laki lg ramai ske pompuan muda tau? Haa.. Tgk lg ramai pompuan mude kawen dgn datuk... Cisss! Hahaha~

zati embong berkata...

hubby jat muda dari jat..hmm jat xsuka laki tua.hihi.

biela bell berkata...

hahahaha..nie entri mmg nak mintak aummmm betul nie...wah3..perempuan hilangkan keterunaan lelaki..taktahan...hahahhaa...tipoooo~~

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

amboi... entry ni.. ayat last2.. xleh blah... haha

adam berkata...

caiiit begitu kah?? haha

Miss Butterfly berkata...

err errrr.... eyda tak suke lelaki yg terlampau tua. cukup sekadar 5 tahun lagi tua. tak lebih. tapi kalo dah jodoh, terpaksa la terima kan? hahaha

DanieL AdiE berkata...

Waaaa...begitukah?

Baru tau...

ayuni berkata...

hailaaa.. apakah entri ni ditujukan khas untuk wanita..haha

tak tahu la nak kata.
tapi kalau dorang kuat seks pun.. dorang kawen kan? kira halal hubungan tu.. dari lelaki yang rogol2 tu..

tak pela. yang pentg mereka gembira dgn kehidupan mereka.. :)

Belalang hijau Perisik berkata...

sama la kita... igt ke pompuan lagi tua lagi ilang nafsu... ngee

zizidiazora berkata...

hahaha..menarik isu hari ni... satu pengaturcaraan secara bialogi terhadap kehidupan manusia so tak perlu nk salahkan sesapa.

minat suara Tasha Manshahar tu terutama lagu duetnye dgn syed shamim dlm lagu mr. sexobeat.

Fezul Fadhley berkata...

dahsyat!

JunnyLyana berkata...

tbaik kot =="

NIZAM berkata...

Hai.. thanks jd followers no.99 :))

err.. ntah. hehe.

Razman Kamarudin berkata...

zwan cm xsabo nk kawe je... ke ko nk bini tua? wow...

Azham Vosovic berkata...

Alamak...segan plak baca entry ni...segan sbb sy lelaki heheh

hyz berkata...

tapi kalo da monopos, saket kowt kalo mentenet... ~ ckp mcm penah monopos je haku ni. wakakakkaa

rozeeta rashid berkata...

ceh! fakta tipu nih! haha.

amy syahiera berkata...

haha .
baru tahu la .
jage2 lahh kaum lelaki

Bahrain berkata...

macam nie rupanya pompuan.
kantollah..
hahaha

luqman zakaria berkata...

lorh! yeke..baru tau la..hehe

Khairiz berkata...

good, ada betul juga apa yang hang katakan tu, tapi tu semua bergantung pada keadaan...

apa pun sekali lagi nk ucap ribuan terima kasih ya

TSYA'Z (~_^) berkata...

hahaha... hamboih... perempuan jugak yg gatal ye ?? :))

haha

whitecappuccino berkata...

cuba zwan plak wat kajian sekali lagi utk kesahihan. :)

faiz fakhirin berkata...

mesti ramai wanita malaysia kagum dengan cerita ni...tersenyum jer diaorang...hahaha

iema ツ berkata...

haha .. terbalik dgn apa yg difikirkan selama nie .. banyak hentam kaum hawa nampak .. haha

Affan Ruslan berkata...

Haha serius ka ni?
Aku pun macam ko, ingatkan dah umur2 menopuas dah kurang aktiviti seka hehehe.



ps: jemput join lucky draw mudah kat blog aku bro :D

Ezad Skytech berkata...

haha...yeke..tak tahu la pulak kan baru tahu ni...

ieda berkata...

ekekekek yes ! ... yes ! ...

alamakkk terlebeyyy sudahhh ;)

Phat berkata...

wow... huhu..

cik ika berkata...

sbb uh la laki tue ni bnyk yg mereyam je..

c'axoera ヅ berkata...

kata org life begin at 40...yea ke..? bukan lagi tua makin sengal ke hehe

Eazy Izzuddin berkata...

ooo..
baru tahu..
tp..kekasihku tua 5 tahun dr ku
cane? hehe
xD

Shuk_ArChie berkata...

Hahahaha banyak sangat ilmu bermnfaat aku dapat kali ni... boleh digunkan sebagai hujah klu kena attack dgn perempuan nanti... kahkahkah.. ayat sempoi!

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

mcm tu pulak ek? pelik tul.. huhu

eRza farEeha berkata...

haha..baru tahu ni...thx 4 da info zwan..:)

Ruby Mahabbah Fillah berkata...

amboii comelnya pin mak cik 2..huhu

kiz berkata...

saya tak kacak tapi ok..huhu..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

arwah atuk saya ade dua isteri..tapi nenek saya ade satu je suami .

so, lelaki or perempuan yang gatai sekarang ? :P

Dhiya Fariza berkata...

woho i thought so that menopause would stop woman from having any feeling of orgasm. kena buat kajian lebih detail ni.

Pupel Liyana berkata...

fuyooooo.tutup mata ngehngeh

NadiRah berkata...

amboi!!! ckp pompuan yg gatai lak ek...!

Aien Not Alien berkata...

tak kisah la makin tua makin umphhh...yang penting guna akal sebaiknya kawal nafsuuu...hihihi...

kirulzan berkata...

Tu negeri barat...jika asia makin tua makin malas layan suami d tmpat tdr... admin jika nak survei tlg jgn copy paste. Selidik dulu...buat homework sikit.

mat irzan berkata...

amboi2....sukanye dia