Pages

Khamis, 2 Februari 2012

Kaitan Wall Facebook Dengan Yahudi



Assalammualaikum dan Salam satu dunia. Kat sini confirm semua orang ada facebook kan? Kat Malaysia saja, hampir separuh rakyat Malaysia ada facebook iaitu kini mencatatkan seramai 12,267,720 pemegang akaun facebook dan sekali gus menjadikan Malaysia negara ke-17 paling ramai yang menggunakan akaun facebook di dunia dan Malaysia di tangga ke-5 untuk negara Asia.



Dan apabila kita bercakap pasai Wall facebook, pastinya semua orang tau kan? Okay, Wall itu dalam bahasa inggeris dan dalam bahasa melayu wall itu bermaksud dinding. Siapa pengasas facebook? Pastinya Mark Zuckerberg.. Apa bangsa dia? Semestinya Yahudi. Nak tahu tak apa pentingnya dinding kepada orang Yahudi?



Kalau ampa semua nak tau, dinding adalah tempat di mana bangsa Yahudi ini meratap, menangis tentang dosa2 mereka, dan meluahkan harapan dan segala ketidakpuasan hati. Jadi, tidakkah sama perbuatan kita pada hari ini dengan bangsa Yahudi di mana ramai di kalangan kita yang suka meluahkan macam2 perasaan dekat wall facebook.



Jadi, mulai hari ini, marilah kita sama2 berhenti untuk jadikan wall facebook sebagai tempat untuk meluahkan segala perasaan kita tapi kita jadikan wall facebook sebagai tempat kita menyebarkan ilmu2 serta info yang berguna selain kita juga boleh gunakan wall facebook sebagai tempat untuk berdakwah.



hadith Rasulullah saw, yang berbunyi:

" من تشبه بقوم فهو منهم "

Yang ertinya: “Barang siapa yang menyerupai suatu kaum maka dia termasuk dari kaum itu”.


Segala sumber ini aku ambik daripada encek Ma’ar Rahman.




Psssstttttt : Semalam aku tengok filem Sumpahan Kum Kum kat Queensbay Mall,Penang.. Not bad la filem ni and aku bagi 3.5 bintang.. :)



55 ulasan:

KeY_riN berkata...

hm masuk akal juga yee, dasyat!
p/s apa pun, aku pun tgk gak sumpahan kum kum, yes, memang boleh thn gak la kan...
ASSALAMUALAIKUM KUM KUM, hehehe
^_^

NadiRah berkata...

so,jgn lah post mende2 yg meluahkn perasaan kat wall fb..
gune fb tok menyampaikan ilmu lebih baik..
ustaz azhar idrus cakap..
hehehhe

Amiirah-Cassan berkata...

oh my , Ya Allah :( hebat sungguh taktik mereka mengenakan dunia ni .

Azham Vosovic berkata...

kan?

betul la...

baru perasan...

bagus info ni huhuh

Lelaki Ini berkata...

wah
aku baru tau!
thanx sharing!

ezyra daniel berkata...

wahhh serius???!!!bru adx taw...thanks lahh kat ahbunx coz share in4mation nieh...blog ahbunx memang best!!!

Miss Nana Farhana berkata...

haah..betol la...baru perasan pasal ni.. thanks bebanyak pasal info ni zwan...

Miss Nana Farhana berkata...

haah..betol la...baru perasan pasal ni.. thanks bebanyak pasal info ni zwan...

eszyamin berkata...

orang2 yahudi ni kalau buat sesuatu memang sgt bermotif kan..bijaknye memang tak dapat bak digambar dgn kata2..pemikiran dorang, Ya Allah sangat diluar kotak fiiran orang lain..segalanya tersirat dan bermotif..thanks for the info..

Fezul Fadhley berkata...

betoi apa hang habaq tu.. tp depend dengan niat kita jugak la.. lagi 1, xyahlah semua bnda nk kena habaq kat fb tu.. lagi2 bila marah2.. kan? kan? kan?

Gary Asip berkata...

errr... no komen... setap.. hahahaha..

! Arjunakirana ! berkata...

pergh... sama juga kalau tengok wayang cerita yang ditayangkan tu ada unsur2 yahudi, tu sebab dia org nie hebat, yang kita?????? ermmmm tahu tapi buat tak tahu... ish2...

ieda berkata...

salam dik
setuju sgt2 .. skrg penggunaan FB dah jauh dari landasan .. kebanyakan masuk FB utk yg sia2 .. nak kata ada infoo , hurmmm x ada mananya .. nak kata sahre info punn x ada mananya ..

yg akak tahu banyak info2 dlm tuu semua x sahih .. ada yg suke mengada2kan cerita huhuhu sedihhh
dan banyak yg halal diharamkan .. dan haram di HALAL kan ;(

Aida Omar berkata...

gunalah FB dengan sebaik mungkin.. guna untuk mengejar pahala bukan untuk surutkan pahala :)

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

bijak sungguh mereka mengaburi mata kita...

*jgn jadikan diri kita sama seperti mereka...

bedpet berkata...

kalau hantuk kepala kat wall boleh? kehkeh

IdaRaida berkata...

makanya..jadikan Wall FB sebagai sesuatu yg berguna..bukan hanya utk perkara sia2 jep..:)
ramai yg salah gunakan fb..so harap2 kita bukan dr golongan tu :)

selamat beramal

Paris Lipton berkata...

psg la button like boleh like kalo entry best~

krunch2sa berkata...

masuk akal jugak teori ni.....skrang rmai yg terlpas pandang yg kite patutnye luahkan pade Allah S.W.T.

(*_*) berkata...

like this :)
kdg2 terasa jugak nak delete fb tp kwn2 tak kasi sebab nanti susah nak dpt information

si kiut lavender berkata...

isk2...bru prasan...thanks sebab sedarkan..0_o

Cik tikah berkata...

oh. baru taw la. nasib baik zwan gtaw. tq!

cik maisharah berkata...

slm zwan..jon la contest nie

http://khadhari.blogspot.com/2012/01/pictures-of-year-2011-contest.html

sempat ag hehe..5 feb 2012 last

whitecappuccino berkata...

ada persamaan..tak pernah update status kat FB .skadar ada tapi tak aktif.

say to easy=) berkata...

info yang bagus.thank sharing

Miss Butterfly berkata...

dah deactive fb tapi sekejap je la kot. hehehe


tapi kalo fb active, komfem salu post macam2. huuuu~

zizidiazora berkata...

kita curahkan perasaan kita kt dinding rumah kita jeler kot2 jiran sebelah boleh dengar....

Arry Rennwood Boniface Buyong berkata...

owh..cm tu..

sara E a.k.a ct berkata...

sebenarnya banyak lagi taktik mereka..terlalu banyak sampai kita xboleh nak elak contohnya seperti sistem kmudahan komunisasi..

Eazy Izzuddin berkata...

oh yeke...
thanks ouh info..
baru tahu
;)

p/s : LIKE it here ;)

Edy Fee berkata...

hahaha delete hari ni jugak semua luahan presaan.haha cepat zwan buat klon fb yang bersih dr sebarang muslihat

Adzrien Shoppe berkata...

baru tau... informasi..

SnowladieS berkata...

wah?? seriously negara ke 17???? ingat kn negara pertama yg byk pesbuk =.="

khairul berkata...

nyampah btoi aku ngan yahudi laknat ni

Dhiya Fariza berkata...

Thanks for sharing this zwan. Nsb dhiya tak active fb pun

AsH ShiKaNo berkata...

oh... tq ntuk info teramat brgune di..
buang yg keruh amek yg jrnih :0

AzwanRamli berkata...

Wallahualam....apepom nice info...

qlah berkata...

salam

drpd meluah dekat fb , lebih baik luah dekat DIA bukan ?

sesungguhnya DIA Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui =)

akoo pae berkata...

yup2..jadikan fb medium dakwah =)

Fathiah Hamim berkata...

senang, takyah post status pape. :D

gigiAriEma berkata...

mak ai gg bru taw. nasib lar skrg jrg update sttus dh. hehe

Afiq Yassin berkata...

baru skrg kita sedar keburukan fb kepada org islam.

KizZ berkata...

Wuuuushhh...nasib baik kiz banyak gunakan facebook untuk promote blog je..

Joe_Hans berkata...

bagus lar kau ni zwan..suka bagi info2 berguna..

inche hlovate berkata...

InsyaAllah minggu depan nak pi tgok sumpahan kum kum juga

Noraien berkata...

baru faham maksud wall .hurmm,macam2 rancangan yahudi nie kan .


Owhh,sumpahan kum kum best .bnyak adegan terkejut2 jer .

Princess Nusy berkata...

pnah dgr pasal ni..nsb baik dh krg fb skrg ni..kalu ade pun yg pnting2 cukupla..=)

PeRmAtA bIrU berkata...

3.5 jer???

hurm... nak share yer zwan....

miss Fyqa berkata...

thanks 4 info Zwan. So,lps ni guna kan wall fb sebaik2nyer..ye dak.. hehe

sitihanisahali berkata...

same goes to blog.kalau gune kan kat jalan yang betol untuk smpi kan ajaran islam.dapat pahala.kalau sebalik nye,dosa lah yg dpat :)

Ain Dzaya berkata...

nauzubillah!
thankz sharing =)

Apa petanda dia jodoh kita? ♥

Awie Omar berkata...

Mantap gak blog ni. baru folo sini. jemput arr singgah ke blog aku yg tak seberapa ni
http://awieomar.blogspot.com/2011/02/10-masalah-yang-biasanya-dihadapi.html
Keinginan aku nak delete akaun FB aku makin tinggi dan kuat!

Aien Not Alien berkata...

jadi janganlah kita luahkan perasaan yang bukan2 kat FB....selain nak elak menyerupai, boleh elak rerakan FB mual dengan apa yang kita dok luahkan...hihihi

Si BuDaK KaChAk berkata...

nice info...

=)

Sambal Belacan berkata...

Agenda yahudi memang mcm2.suggest baca buku ttg mustaffa kamal attatuk...anda akan knal yahudi sebenarnya mcmna...