Pages

Sabtu, 25 Februari 2012

Myspace Dalam Kenangan



Seingat aku la kan, aku start bukak akaun Myspace time form 3 dulu.. Itu pun kawan aku yang tolong buatkan.. Thanks Kamarul Fitri Isa! Sebelum tu dia ada tanya aku, nak bukak akaun friendster ke Myspace? Tapi memandangkan time tu Myspace yang paling latest, so aku pilih Myspace jelah.. Kalau pilih Friendster, nanti orang kata tak up to date pulak, HEHE..



Bagi aku, Myspace lah yang banyak ajar aku bab2 copy paste ni.. Yela, bila nak pasang wallpaper lah, lagu lah, itu lah, ini lah, confirm nak kena copy code kat mana2 website then paste dekat ruangan myspace yang disediakan.. Disebabkan itu, lani aku dah jadi PengCopy Paste yang berjaya dalam bab2 buat assignment ni.. Oppss! Terkantoi sudeyh, HEHE... Selain tu, Myspace jugaklah pengaruh yang besar untuk aku create blog.. Disebabkan konsep Myspace and Blogspot yang lebih kurang sama je dalam bab2 wallpaper and copy paste ni, jadi terciptalah MySuaraBlog.Blogspot.Com atau dulunya dikenali sebagai MySuaraHati.Blogspot.Com..



Rindulah Myspace.. Dulu kat Myspace, setiap orang cuba sedaya upaya untuk design homepage depa agar kelihatan cantik dan menarik.. Almaklumlah, kat Myspace kita bebas nak design macam mana kita mau.. Nak letak gambaq kat atas ke, bawah ke, tepi ke, itu semua terpulang kat kita.. Sesetengah design tu, memang akan memukaulah mata2 yang memandang tapi ada banyak jugak design2 yang sakit mata kalau tengok, HAHA.. Satu lagi yang agak kelakar dengan Myspace ni sebab kita kena nyatakan orientation seks kita.. Siapa Gay, Siapa Lesbian, Siapa Biseksual and Siapa Straight, semuanya terbongkar, HAHA..



Rindulah Myspace.. Dulu kat Myspce, aku still ingat lagi budaya komen gambar.. Kalau kat dunia blog ni, kalau orang komen entry kita, selalunya orang tu mesti mengharapkan kita untuk komen entry dia balik dan ada yang tak malu tu akan terus terang, "saya dah komen entry awak, komen kat entry blog saya balik ye".. Macam tu jugakla konsep komen gambar kat Myspace.. Bila seseorang tu dah komen gambaq kita, selalunya dia mengharapkan kita untuk komen gambaq dia pulak.. “I dah komen pic you.. You komenla pulak pic I.. Thanks!”.. Dulu kat Myspace, gambar yang dapat banyak komen tu boleh dikatakan memang hebatla..



Rindulah Myspace.. Kalau kat Facebook, kita hanya boleh ada friends limit sehingga 5000 orang je tapi berbeza dengan Myspace di mana kat Myspace jumlah friends kita unlimited.. Pengguna Mypace yang ada friends puluhan ribu and ratusan ribu orang tu memang boleh dianggap Ohsem la.. And secara tak langsung lagak depa dah macam retis dah.. Retis Myspace, HEHE..



Rindulah Myspace.. Dulu kat Myspace, kat home page kita tu, kita boleh letak Top Friends kita.. Time tu memang macam terharu kalau ada siapa2 yang letak kita as Top Friends depa.. Adoi, tetiba rindu pulak dekat kawan2 kat Mypace dulu.. Mana la depa semua menghilang kann.. Rindulaa, HUHU.. Satu lagi, kalau Facebook famous dengan Mark Zuckerberg, Myspace pulak famous dengan TOM.. apa2 sikit mesti nama TOM yang keluar, HAHA..



Apa2 pun, banyak sebab kenapa Myspace semakin dilupakan.. Mungkin sebab Myspace ni agak berat kalau nak dibandingkan dengan Facebook.. Yela, orang lani nak ringkas and senang je.. Tak mau dah pening2 kepala nak pikir nak pasang wallpaper apa, lagu apa, nak design camna, HUHU.. Dulu Friendster and Myspace famous.. Tapi sejak Facebook and Twitter muncul, Friendster and Myspace dah semakin tenggelam.. Mungkinkah satu hari nanti Twitter and Facebook pulak yang akan terima nasib yang sama? Wait and See..




Pssssssstttttttt : Siapa yang still aktif dengan Myspace, bolehla add aku dekat Myspace ye.. http://www.myspace.com/zwan_penangsmartboyz



57 ulasan:

whitecappuccino berkata...

Myspace akak dah lama berkubur, tapi banyak la jugak yg akak belajar kat situ.

syira syah berkata...

huaaaa myspace.
paswod pun dah lupe. hikhik

NAL berkata...

bila baca entri ni, baru teringat yang NAL dah lama tak buka myspace & friendster..dah byk tahun x buka..hurmm, rindunya.

p/s : NAL nak buka la hr ni ^^

Encik Fikhri berkata...

part last tu setuju.fb ringan.biasenye zaman kanak2 je suke nk menghias2 page mengalahkn orang lain..haha..skang the simplest is better

AkuOsi berkata...

keskeskes,,buat MySpace tapi tak reti guna. last-last delete macam tu je, skrang FB je. FB pn kadang2 bosan dah. huhu

eszyamin berkata...

hehe..aku layan myspace lagi ler..layan lagu2 latest dr seluruh dunia..

Realname Hidden berkata...

setuju part ada yang terlalu frank.. kalau blog orang komen kena komen kat entry orang tu balik.. tapi tak semua macam tu..ada jugak yang tak kisah..

myspace tu dulu buat orang tak tidur malamla....tapi sekarang..orang tak tidur malam sebab banyak baca blog orang..kalau buku taknak pulak nak baca..hehe

happy blogging..

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

Huhu myspace ngan friendster dah lama tutup.. Senang pakai fb..simple sgt.. Tgk blog akak cukup laa... Tesangat laa simple kan..kan.. Hehehe

Razman Kamarudin berkata...

xpernah ada myspace. dulu de friendster je. friendster plk dah mcm 'girly'. terus aku xpakai friendster. masuk je U, terus bkk FB. skarang suka twitter sbb blh bebas bercakap... hahaha. aku buka blog pun pasal nk berlatih menulis & jd lbh kreatif. OK. sekian

Razman Kamarudin berkata...

xpernah ada myspace. dulu de friendster je. friendster plk dah mcm 'girly'. terus aku xpakai friendster. masuk je U, terus bkk FB. skarang suka twitter sbb blh bebas bercakap... hahaha. aku buka blog pun pasal nk berlatih menulis & jd lbh kreatif. OK. sekian

Aien Not Alien berkata...

tiba2 teringat myspace....apa khabar la agaknya....huuuuu...


ramai kawan kat sana dulu.. ^_^"

ayuni berkata...

saya tak da myspace pun..hahahaha..
tapi betul, dulu lagi seronok. rasanya dulu bila main fs ke, xda pulak gado2. kat fb selalu gado2.. saya tak gado.org yang gado.hahaha..

apa2 pun, semua tu kenangan. ^__^

che mastura berkata...

erm..lepasni laman sosial ape pulak yang akan muncul..... wait and see.. hehehe ;)

amy syahiera berkata...

myspace saya da trkubur . haha :D

NIZAM berkata...

ada myspace. ada friendster. ada Hi-5. haha. tagged je mls nk dftr. pastu muncul fesbuk. mule2 aku seronok dowh main. lame2, adeyh. mesej berantai sgala mak nenek kat frendster tetibe import kat fesbuk.

btw, YM jugak la pilihan aku. dulu smpi skang. hehe.

:))

LaLa mhdnor berkata...

first time buat myspace sampai 3 kali sebab lupa pasword :P

LadyBird berkata...

akak x pernah ada myspace.. mcmnla la ek.. friendster pernahlah.. tp dh lm x bukak..

Liyana Zahim berkata...

Tp liyana dlu ade myspace tak pnh wat layout pon.. Tau post2 segala je.. Hahah.. Skrg sume da dlte.. Haa.. Tagged pon pnh main gak dlu.. Cisss.. Darah muda mmg begini.. *Tibe~

Miss Butterfly berkata...

dulu rase cam kuno sangat. eyda stat ada friendster pon lepas spm, tahun 2008. hahaha




tak penah ada myspace. xpandai. huhuhu~

cik dila.. berkata...

oh,myspace..terlupa kt beliau.sihat2 ke lagi ye ? password pon da lupa laa. :P

Aien Not Alien berkata...

Zwan...aien dah edit entri tadi, tak pandai buat tutorial sendiri ^_^"


thankz ye...dah masukkan link tutorial dari blogger lain sebagai panduan...hehe...

hyz berkata...

myspace dah lama delate.... sebab banyak org yang menakutkan

aimaniman berkata...

biasalah bila ada yg baru yg lama dilupakan.. akak dua2 akaun x da, mungkin akaun untuk org muda je kot... FB dan tweeter ada plak.. ni mesti akak prasan muda balik??

NiaLidia. berkata...

hehe teringat bila main chat2 dgn tom kat myspace dulu. benda yg sama je dia tulis hahah rinduu myspace banyak kenangan lama hehe .

faiz fakhirin berkata...

hahaha...dunia lama, dunia klasik..next session passni, rindu facebook. lak..hehe

TiraPengemis berkata...

mungkin benar....fb twitter akan terima nsib sama..dunia semakin moden kan...generasi pasni plak buat bnda baru kan...

Fiq Fikri berkata...

ahahha myspace aku bru buat thun lepass mcm bodoh2 je kn ahahah tak pandai guna

Khairiz berkata...

haha myspace aku dah lama menyepi....9 tahun bersamanya haha

Z.I Zam Ijam berkata...

ahahahaha ada myspace tapi dah tak ingat password adoi .aahha .

Cik tikah berkata...

x pernah dan tak ingin buat myspace sebab dulu budak2 kat myspace muka jahat2 n gatal2 hahaha..

Ariz Abdullah berkata...

penang-semat-boy..nak add kau tapi waa lupa password mespes wa la bro..apa macam ini? mespes, pesbuk, semua nya dah terkubur....satu lagi frenster...gengster ada tak?lololo...sket aribulan facebook bakal takde kot....hohoho

AzwanRamli berkata...

hahaha.......aku x penah ade myspace.Mungkin zaman tu aku masih bute IT.HAHA

CekbOlat-bOlat berkata...

aaaaaa.. itew takdop myspace.. agaga..

dh rindu bukak la.. dan gemilangkan blik 'myspace' anda

Syahir Ramli berkata...

aku pon tak pasti ape khabarbye myspace dgn frenster aku..HAHA! lg satu klbhn myspace, ble update status boleh letak mood mse tu...angry@happy@sad bla3...haha rindunye myspace :)

fathiahRAIHANA berkata...

Hahaa sama la :>
start buat blog pun lepas dua tahun kot ada MS tu. dan nak buleh pro tang coding2 ni pun sbb dok pusing kat MS jugak :>

tapi dah delete buang pun MS tu, hee. tu zaman tak matured lg ^^

alif haris berkata...

lepas ni aku keluarkan feetbook-kakibuku

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

aku tak suka myspace sbb aku dlu sangat buta it..huhu tak paham kenapa orng suka brsocial..then aku nmpk facebook.. simple, cool, ada game... pastu bru aku tau yg social network ni sangat cool~

luqman zakaria berkata...

kan2! rindu myspace...~

sara E a.k.a ct berkata...

rindu myspace,..sobss2..skunk da sunyi da:(

Fezul Fadhley berkata...

babai myspace.. hehex

berkata...

lepas bace entri ni, terus bukak mespes..haha..rindunye! dulu siap design macamane nak hias myspace...berkobar kobar betol.

Dhiya Fariza berkata...

dhiya delete dah account myspace. apa zwan tulis kat atas buat dhiya terkenang balik semua kenangan dulu. rindunya.

amy amiza berkata...

haha...friendster, myspace, tagged suma pnh ada dlu...zaman2 sblm muncul fesbuk...layan ja..best jugak semua tu..muncul2 fesbuk, sayonara semua...hahaha...

Chenal berkata...

HUhh...lamo x buka myspace. dh lupo password!

nazirah berkata...

hehe takde my space lorh friendster ade la tp tu pun da lupe paswed muahaha.. adehhh..

naqiah berkata...

dulu start main Friendster form 1.. tapi tahu ada myspace.. tapi tak mo buat.. hahaha.. sebab setia ngn Friendster..

time form 4 baru buat myspace.. tapi disebabkan kene dok asrama.. myspace n friendster bersawang la!! hahaha.. tapi benda2 tue semua best!! btol cakap wan.. bila org letak kita to frens rasa terharu gila kan.. pastu frienster plak leh tau sape view kite.. konon admire la bahahaha

didier drogba yang hensem

DanieL AdiE berkata...

Dah lupe email n password la..huhuhu..

So terbiar bersawang mcm tu je la..

Ezad Skytech berkata...

berkurun da tak buka myspace ni...haha..kenangan kot dulu2..hee~

sitihanisahali berkata...

betol2.semua point betol!rindu sgt kat ms.perasaan guna fb x same dgn ms dlu. :)

Awie Omar berkata...

Terima kasih sebab sudi baca dan komen kat entri aku : Next Top Blogger 1 - Episod 7. Sebagai membalas budi, aku singgah ke sini.

RATU L!SSA berkata...

huhu, saya my space pun tak de. x berminat pun ~

IZZATI MUSTAFA berkata...

haha,,bukak je lps tu sgn out balik :)

najihah sahami berkata...

tak pernah ada akaun MS..FS ada la..hehe

cimöt berkata...

tak tahu ape yg dh jd ngan myspace gua..dh berkubur laa kottt..

shark berkata...

lpas ni facebook pn akan jadi bnda yg sama kalau ada yg lg baru:)

badry azahary berkata...

untung la pernah ada myspace..

hafiz hafizol berkata...

aku adee... tp kan xtaw camne nak main.. Hahaha