Pages

Rabu, 15 Jun 2011

Sedihnya Bila Kau Sudah Tiada

Alahai, rasanya baru je semalam aku terbaca blog HAZWAN17 pasai kerosakan modem streamyx dia dan dia terpaksa menghabiskan hampir RM200 untuk gantikan modem yang baru tetapi hari ini perkara yang sama turut berlaku kat aku di mana modem broadband celcom aku hancur berderai. Apakah ini sumpahan kepada orang yang bernama Hazwan? HUHU.. Btw, nasib baik kat rumah aku guna streamyx. So at least aku still boleh online walaupun dah tak boleh online kat dalam bilik lagi.



Actually, aku ni suka sangat online di atas katil sebab boleh baring2. Semalam aku online sampai pukol 4 pagi lebih sehinggalah aku terlelap di depan laptop. Faham2 je la bila dah start tidoq kan. Habis aku sepak terajang laptop aku dengan broadband aku sampai jatuh bawah katil. Bila bangun jer dari tidoq, aku terkejut bila tengok laptop dah takdak kat atas katil. Hati aku mula la dok sumpah seranah dah. ”Kurang asam, toyol mana la pulak masuk bilik aku curi laptop aku ni, dahla dalam tu banyak yang privacy”. Then bila aku nak keluar dari bilik jer, aku baru perasan yang laptop aku dah jatuh bawah katil sambil suis masih on and broadband aku dah hancur berderai. Kelam kabut aku check laptop aku tengok dia still OK or K.O tapi Alhamdulillah la sebab laptop tu still sihat walafiat cuma broadband tu jer yang dah tak boleh nak digunakan.




Aiseyh, time duit tengah pokai ni la macam2 yang rosak. Geram jugak sebab dah tak boleh nak online dalam bilik lagi. Sekarang kalau nak online, terpaksala guna laptop di ruang tamu yang guna line streamyx, HUHU.. Kalau hangpa semua kesian kat aku, klikla iklan nuffnang tu banyak2 kali. Nanti barula aku boleh beli modem broadband yang baru, HEHE..



inilah rupa broadband aku yang dah arwah, HUHU..



30 ulasan:

~~Ticer Wann~~ berkata...

aloh siannya...nampaknya kena keluarkan duit la ni ehh nak dapatkan yan baru...

jom singgah
Testing-testing..kepada bakal-bakal jom baca

cucu umie berkata...

relax2 bro..ayie ad modem celcom broadbnd..ayie xpky pon sebb skrng ayie pky maxis broadband..nak ker?? huhu

amna berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
amna berkata...

malang tak berbau sekuat bau durian kan.. takpe la mr.zwan, ada hikmahnya ^^

p/s:jp g org click nufnang hg tu na~

muhammad iqbal hakimi bin tahir berkata...

hehe..aku pun sama suka online atas katil..

tp alhamdulillah masih belum berlaku kejadian macam ni.. =P

Aida Zafirah berkata...

ala..sebenarnyer dia suruh ko beli baru tuh...hahahah...

DanieL AdiE berkata...

X pernah ade bende tu...

wa_nie berkata...

sy punye berokband ade. dah bpe bulan xbyr. lau awk nak, amek laaa. t lepas byr sy kasi. hahah :P

jehanfrhin berkata...

wohoo.. nasib baik laptop tak berkecai... takziah diucapkan kat broadband 2.. nampaknya lps nie zwan kena lancarkan kempen klik2 nuff..hehe =P

Fezul Fadhley berkata...

laaa kesian hang... hancuq semua na? aku ni broadband 2 bulan x bayaq lagi ni ha.. nak terminate payah pulak nanti kat kolej. nasib baik kat umah ada streamyx.. bapak aku bayaq.. hehex..

Razman Kamarudin berkata...

ala~ mmg dah nasib ko... sabo je la ye...

Afikah Aziz berkata...

ganas erk tido sampai hancur bnde alah tu hehe..

NUR AYNIE berkata...

dtg2 terkejut tgk header dah tukar hihihi....perghhhh hancuss berderai2 dah tu...hihihihi...cian3...sye tlong klik yer...hihi

::FAIZ FARISH:: berkata...

sayangnya....

Anis Akhir berkata...

alolo..ciannya....huhu.....

IeDa berkata...

kesian kesian.. tp kn sy pon guna stremyx, boleh je online dlm bilik... bkn ke stremyx ada wi fi ke?

miss Fyqa berkata...

xpa2, at least masih ada streamyx kan?
nnti dapat la broadband baru tue.
hehe :)

iKhRam berkata...

sabar-sabar
ujian tu! ujian.. ujian..

iszieylyanziy berkata...

ganas gile,,hahaha,,,sabar je lah

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

mak aih . kalau diikutkan , laptop tu yang sepatutnya berkecai .. btw , dah ada pengajaran kan ?

Nur Amira Radhiah berkata...

gune wifi jiran je,,hehe

.izzatul.hazwani. berkata...

alololo .. inalillah .. :(

turut bersedih :D

.izzatul.hazwani. berkata...

alololo .. inalillah .. :(

turut bersedih :D

bedpet berkata...

ganas betul time tido ni. nasib laptop tu tak menjerit time jatuh. ekekeke

HAZWAN17 berkata...

mak ai sampai hancur modem kau bro.. dasyat

ZORA berkata...

pehh sian nye..takpe patah tmbuh hilangkan brganti..:)

khairul berkata...

BB spoiled rupanya ..ingat kan apa tadi

HaNa Hani berkata...

ganas gile tido sampai hanco brodbnd semua
:)

Eazy Izzuddin berkata...

adehh...
yg hang pi terajang laptop kenapa? hehe
:P

amir aizat berkata...

huhu sabor je lar