Pages

Sabtu, 11 Jun 2011

Aku Nak Jadi Macam Depa!

Aku belek sijil kelahiran aku, tempat lahir, Hospital Besar Pulau Pinang.. Then aku usha alamat rumah aku, Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Kemudian aku belek pulak IC aku, 07. Yeah! Aku orang Penang. Tiba-tiba aku rasa bangga sebab aku orang Penang. Sebab apa aku bangga? Sebab Penang dah melahirkan ramai tokoh2 yang terbilang di Malaysia mahupun dunia. Aku harap sangat supaya satu hari nanti, aku juga tersenarai di kalangan orang2 yang terbilang di Malaysia macam depa ni. Kalau depa boleh berjaya, kenapa aku tak boleh berjaya? aku pun orang Penang jugak. Walaupun sekarang ni macam2 kegagalan yang aku dapat, tapi aku dah berjanji pada diri aku sendiri yang aku nak tebus balik kegagalan aku semua tu. Guys, doakan aku okay. Btw, Jom kita usha sebahagian orang2 Penang yang dah berjaya ni. Layaaannnnnnnnnnn!



TAN SRI P. RAMLEE, Lagenda dunia seni Malaysia yang masih tiada pengganti.



TUN ABDULLAH HAJI AHMAD BADAWI, Bekas Perdana Menteri Malaysia yang ke-5 serta bekas Presiden UMNO.



DATUK SERI ANWAR IBRAHIM, Ketua Pembangkang Malaysia dan bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia.



KARPAL SINGH, Presiden Parti DAP serta Peguam yang terulung di Malaysia.



TAN SRI DR. KOH TSU KOON, Presiden Parti GERAKAN serta bekas Ketua Menteri Pulau Pinang.



DATO' PROF. IR. DR. SAHOL HAMID ABU BAKAR, Naib Canselor UiTM Se-Malaysia.



DATUK NICOL ANN DAVID, Pemain Squash No.1 dunia.



DATUK LEE CHONG WEI, Pemain Badminton No.1 dunia.



DATO' JIMMY CHOO, Pereka Kasut terkenal dunia.



DATO' USTAZAH SITI NOR BAHYAH, Penceramah Agama No.1 Malaysia.



FAIZAL ISMAIL, DJ Radio paling popular di Malaysia.



ZWAN SABRI, Coming Soon.. HAHA



34 ulasan:

~~Ticer Wann~~ berkata...

jelesnya orang kedah kat orang penang...


Dah mula nak sakit-sakit

Tak payahla renggang-renggang..rapat-rapat la syok

zizidiazora berkata...

Zwan Sabri blogger paling popular di Malaysia. Faiz Farish jangan jealous k. hahaha.....

Taib T.i.M berkata...

phg ade siti n PM...

naz & sya berkata...

selangor ada aku.. haha

ZWAN SABRI berkata...

Ticer Wann : Orang kedah pown ada jugak orang2 yang hebat.. Contohnye, Tun Dr Mahathir n Tunku Abdul Rahman.. kan? kan?


Zizidiazora : Nampak sangat nipunyaa... HAHA


Tain T.I.M : Bab Siti tu, sumpah aku jeles.. HUHU


Naz & Sya : HAHA.. ;)

iKhRam berkata...

hahaha.. bila ckp pasal penang.. mesti teringatkan dato' nicol ann david.. serius sgt berbangga dgn beliau..!!

Pak Syahot berkata...

pergh rmai jgk...tp yg last tu x leyh blah....xpe..troskan usha...jieaaahahh!!!

jehanfrhin berkata...

eh2..sama la...
lahir kat hosp besar pulau pinang...
alamat dlm srat branak Bukit mertajam.. i/c pon -07-... cuma membesar je kt kedah... wakaka~ aci x?? =p

cucu umie berkata...

wah, ramai gak kan orng penang..invya-Allah p[asti boleh berjaya punye yang penting ad usha dan niat yang btol pasti berjaya.. all the best..

kodokecik™ berkata...

ako besar dikedah.10 minit ke penang.stdy di penang.tengok2 ic 11...cena,,hahhaha..gud luck tok kao...

Ayie berkata...

ko nak jadi hebat atau ko nak jadi popular..?? kompius kejap.. hahaha

HAJAR hasan berkata...

yeah! insyaALLAH. tp, kau nnt kau terkenal sebab ape? wee~ :)

miss Fyqa berkata...

wah,yg terakhir tue pun nak jugak yer..hehe
gud luck Zwan :)

Nurhafizah p i j a berkata...

waaa . tinggi cita-2 . harap-2 zwan boleh berjaya macam depa jugak . hehe .

lahir dkt kedah . tapi dibsaqkan dkt penang . jiwa penang . hehe . hidupp penang !

amir aizat berkata...

okay yg last tu mmg btol lah boleh jadi blogger popular,hehe

amin berkata...

wow..ramai gak ek dari penang :)

ZWAN SABRI berkata...

Ikhram : Awat terlalu berbangga dengan datuk nicol ann david? cecite cecite.. hehe


Pak Syahot : Haha.. Yeah, akan ku berusaha.. ;)


Jehanfrhin : Aci kat India la dear.. HAHA..


Cucu Umie : Terima kaseh ketat2 ye.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

Kodokecik : Xpa, janji orang utara.. Orang Utara kan hebat2.. erm, Tun dr. Mahathir ngan Tunku Abd Rahman pown dr kedah kan? HAHA


Ayie : Nak jadi hebat ngan popular laa.. HAHA


HAJAR Hasan : Tula pasai, xtawla sebab apa.. HUHU


Miss Fyqa : Erm, mestila nak jugakk.. HAHA.. erm, Thanks!

ZWAN SABRI berkata...

Nurhafizah Pija : Trima kaseh Pija.. Yeah! Hidup Penang! HAHA


Amir Aizat : Insyaallah.. HAHA


Amin : Baru nak taw ke? HAHA

Aimifiqa berkata...

bangga jadi org penang kan, lepas ni zwan jadi blogger penang yg femes la tu. hehe :)

Nur Ayuni berkata...

hahaha. gambar last tu boleh usaha lagi ye :)

saya bangga duk kat MALAYSIA :)

iekasub berkata...

saya sangat mengagumi P.Ramlee and Sudirman :')

OC berkata...

Huhuhu...tumpang femes japp..pasal blajo ktnpenang 3tauh
Nn haha

syazen berkata...

zwan sabri, artis baru malaysia ..
haha ..

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

oh boleh pegang title blogger terkenal lepas ni ;)

cikblurr berkata...

saya pun orang peneng jugak....lahir kat hospital bkt mertajam, membesar kat bukit mertajam, bljar plak kat usm peneng...kira memang jati peneng la....hehehe...

gud luck la..moga impian tercapai... :)

khairul berkata...

eh aku pon org penang la ...hosp. bagan

HAZWAN17 berkata...

baru ku tahu ir sahol..naib chanselor uitm orang penang

Cikgu Fikri berkata...

wah....
takder gmbr dato`ct ker...
salma mentor ker?
huuhuhuhhu..
ae, bila aku tgk gmbr ko kt atas ni,
ada iras kawan aku masa kat PLKN dulu..nama dia Wan.. :)

ZWAN SABRI berkata...

Aimifiqa : InsyaAllah.. Mudah mudahan.. HEHE


Nur Ayuni : Saya juga bangga dudok kat Malaysia.. Kita kan 1 MALAYSIA.. HEHE


Iekasub : Saya juga turut mengagumi mereka.. ;)


OC : xpa2.. silakan.. HAHA

ZWAN SABRI berkata...

Syazen : Artis baru? nak kata penyanyi, suara sumbang.. nak kata pelakon, kaku.. HUHU


Tia : Insyaallah.. Tima kaseh Tia.. ;)


CikBlurr : Aiseyh, dr kecik sampai besaq x penah keluaq Penang.. Tabek springlaaa.. HAHA

ZWAN SABRI berkata...

Khairul : Kita sama.. Penangites.. HAHA


HAZWAN17 : aku pown br taw.. HEHE


Cikgu Fikri : Datuk CT ngan Salma bukan org Penang la.. btw, kirem salam ye kat kawan hang yg nama wan tuu.. HAHA

shopping2u berkata...

blog anda best..xcaye?meh tgk sini
http://www.my-shopping2u.com/2011/06/blog-yang-telah-dikaji-selidik-tadi.html

Fezul Fadhley berkata...

yg last tu x tahan.. hehex