Pages

Jumaat, 25 Februari 2011

Sorry Teman Lelaki..!


Sorry teman lelaki? Boyfriend siapa? Boyfriend aku ke? Ek eh, aku ada ke boyfriend? HAHA. Actually ini bukan soal aku ada boyfriend or tak. Aku still tak cukup sifat lagi nak ada boyfriend segala and jadi gay macam “Azwan Ismail”. Siapa Azwan Ismail? Alaaa, si polan yang famous dengan tagline and video berani mati “ I’m Gay, I’m Okay” tu laa. Aiseyh, kenapa tiba2 aku cakap pasai Azwan Ismail ni? Oh tidak! Azwan Ismail mahupun Azwan Ali tak termasuk dalam ini punya cerita okay.



Sebenarnya, entry blog aku kali ini ialah untuk aku memohon bebillion kemaafan daripada seluruh boyfriend yang bersangkut kait dengan aku. Suatu hari tu, aku adala lepak2 makan tengahari kat restoran baru kat Kolej Murni di UiTM Kedah bersama sekumpulan kawan2 perempuan aku. Masa tengah makan tu, sorang demi sorang kawan perempuan aku yang luahkan perasaan kat aku pasai boyfriend depa semua pakat dok cemburu kat aku sebab depa caring sangat kat aku berbanding dengan boyfriend depa, HAHA. It sounds funny right? Btw, aku rasa beruntung sangat sebab ada kawan2 yang betul2 ambil berat kat aku sampai kekasih depa semua terasa hati dengan aku.



Kepada boyfriend2 Cik Fiza, Cik Ila, Cik Zaty, Cik Farhana, Cik Own, Cik Azza and sewaktu dengannya, aku mintak maaf sangat2 okay sebab membuatkan hangpa semua terasa hati dengan aku. Tapi serius ikhlas daripada hati aku bahawa aku tak akan rampas siapa2 yang dah ada kekasih sebab aku ni bukannya jenis yang suka merampas hak orang lain. And one more thing, Aku just anggap kawan2 perempuan dalam kelas aku just macam adek beradek aku sendiri and tak lebih daripada tu.



Mesti hangpa semua yang dok baca blog aku lani dok pening kan sebab apa kawan2 perempuan kelas aku caring dengan aku. Actually, semenjak aku accident 6 bulan yang lepas, aku still tak boleh nak drive sebab kaki aku still tak sembuh properly lagi. So, aku terpaksala bergantung harap kepada classmate aku yang majoritinya perempuan(sebab kelas aku hanya ada 7 orang sahaja student lelaki berbanding 21 orang pelajar perempuan) untuk ambil aku ke kelas and hantar aku pulang ke rumah memandangkan aku menyewa rumah di luar UiTM Kedah.



Akhir kata, kepada boyfriend2 kepada “girlfriend2” aku semua, aku mintak maaf sangat2 okay. And yang paling penting, hangpa(boyfriend2) amat beruntung sebab dapat ”girlfriend” sehebat and sebaik nama2 gurl yang aku mention tadi. TAHNIAH!!!



32 ulasan:

aiman rashidd berkata...

coolll lah bro :p HAHA

@in k@tie berkata...

hot nyah!

ZWAN SABRI berkata...

Aiman Rashidd : Cool ke? HAHA


Ain Katie : Yela nookkksss! Tetiba.. HAHA

CIK IMAKASIHDANI berkata...

wahh,,igt ade boyfren,,byk lak tu kan..ngeee..

ZWAN SABRI berkata...

Cik Imakasihdani : Haha.. Jangan salah sangka.. HAHA

athirahothman berkata...

lagu ni la baruu lelaki sejatii *na jugakk cakap pineng* ^_^

iekasub berkata...

^^, situasi sama di sini cume kontrakan jantina. aha!

NUR AYNIE berkata...

eyh..nama aynie xde ker?? =P

Gimi berkata...

Disalah faham pulak...

Harap para bf Cik-Cik yg dinyatakan faham keadaan Zwan..

zidEL zhafiz berkata...

wallauwei..pangeran hawt..!!
awesome treat la.. ^^

iqbalhakimi berkata...

rilek r boyfriend2 semua,think about friendship la.. then trust ur gf.. =)

moge ko cepat sembuh wan!

nur berkata...

itula namanya sahabat kan.. tatkala susah.. ramai yg tolong.. get well soon..

nub berkata...

tudiaa ramai gelfren ang. haha.

terbaekk mintak maap umum2. tabik sama lu

Novelgurl berkata...

salam..wah! beruntung ..hehe

Anis Akhir berkata...

wah...kumbang yg dikelilingi bunga...hehe...

apa2 pon, smoga cepat sembuh k?

ZWAN SABRI berkata...

Athirah0thman : Aik, selama ni x cukup sejati lagi ek? HEHE


Iekasub : Yeke? so, kita serupa la ni ek? HEHE


Nur Aynie : BF Aynie pun cemburu kat zwan jugak ek? HUHU


Gimi : Yeah! diharapkan begitulah.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

Zidel Zhafiz : Pangeran Hawt? Hawt ke? HUHU


IqbalHakimi : Thanks Iqbal.. ;)


Nur : Tula pasai.. Thanks!

::FAIZ FARISH:: berkata...

bestnya jadik kau... ada driver. hehehe

ZWAN SABRI berkata...

Nub : Aku memang suka bwat press conference pown.. HAHA


NovelGurl : Wassalam.. Beruntung? HAHA


Anis Akhir : Terima kaseh naa.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

Faiz Farish : Nak kata best pown x jugakla sebab nak pi mana2 payah.. HUHU

zidEL zhafiz berkata...

zuwan..nak gmba sketch..tu SUMPAH NAAKK..!!
smart giler..!!

ZWAN SABRI berkata...

Zidel Zhafiz : Klaw nak, amek la.. ;)

Ariz Abdullah berkata...

syok nye...tp jaga2..kadang2 pasal ni boleh berbunuh2 tau..mcm kes aku (sama ke?)..dulu masa kat uitm shah alam..ada sorang awek minat aku..pasal dia kata aku caring ngan dia..at last boyfriend dia tau pasal hubungan aku ngan dia..yang sebenarnya kawan baik aje...kawan pompuan aku tu kena bunuh (tikam 11 kali..siap masuk paper n berita kau)..fobia aku.....and boyfriend dia tu BANGLA...lalalala

Nurhafizah p i j a berkata...

bahaya tu , nnt xpasai2 kna blasah pulak .

Edy Fee berkata...

cool je bro..
owh accident kew..
rehat la bebanyak

h A n Y S berkata...

aku rasa bf member2 ang tu jeles ngan ang sbb ang terlebih ensem dr depa kot.. keh keh keh

iKhRam berkata...

hahaha.. zwan, nak tergelak baca entry kali ni..
ok, fine! rasanya semua boyfriend kat dunia ni akan maafkan zwan..

sori yer lama sgt tak membalas dan tak mengomen blog ni sebab kesibukan yang keterlaluan dan sekdar sempat membuat entry kat blog sendiri.. itupun tak sempat nak menjejak blog sendiri..

rasanya, ini fenomena biasa bila kita mempunyai kawan perempuan terlalu ramai berabnding lelaki.. hahaha .. dan kita yang berkawan dengn perempuan2 mereka ini memang menganggap mereka seperti akak, adakala seperti adik.. tp pada pandangan boyfriend2 mereka itu, kita adalah lelaki dan awek mereka adalah perempuan.. itulah masalahnya bila mereka tidak merasai rasa persahabatan kita itu..

teringat bagaimana bekas kekasih mencemburui saya bila saya melebihkan kawan-kawan perempuan saya berbanding dia walhal saya memang mencintai dia ketika itu.. hahaha.. jadi masalah ini bukan hanya terjadi kepada boyfriend. tetapi girlfriend kita pun..

baiklah..
langkah pertama sebagai seorang yang profesional.. kita tidak boleh mengharapakan pemahaman boyfriend2 mereka sahaja tanpa kita juga tidak berbuat apa2..
pertama, berikan boyfriend2 mereka itu pemahaman bahawa hubungan kita itu tidak lebih dari adik beradik.. maksudnya sesekali kalau berspend time dgn awek mereka, lebih sesuai dengan mengutamakan rasa hormat keapda mereka.. dulukan mereka dengan memberitahu mereka dan sebagainya..
kedua, jaga juga batas kita biarpun kita rasa kita lebih rapat dgn kawan kita tadi berbanding dia rapat dgn boyfriendnya..
sebagai seorang rakan, kita sentiasa akan mengingati kawan-kawan kita agar bijak menjaga pehubungan mereka disamping melayani kita sebagai kawan..
andai ada2 boyfriend mereka yang cemburu, lebih baik berterusterang sebab dengan bersemuka dengan mereka pasti akan memudahkan urusan kita untuk bergaul dengan awek mereka seleaps itu..

so, tak de masalah nak rapat dengan kawan perempuan yang dah berboyfren.. kita perlu hormat orang lain sebagaimana kita mahu diri kita dan hak kita dihormati..

tu jer..
hehehe
teruskan menaip dan saya akan sentiasa menyokong sebagaimana saya menyokong zwan sepeti kali pertama kita kenal.. ok?

salam and gud luck!

Butik CINTA Eyza berkata...

gud boy !

ZWAN SABRI berkata...

Ariz Abdullah : Yaka? Ayoooo.. scary kowt.. aku rasa takla sampai takat tu.. huhu..


Nurhafizah Pija : Mintak simpangla.. huhu


Edy Fee : A'ah accident.. Thanks!

ZWAN SABRI berkata...

Hanys : HAHA.. Mana ada aku ensem.. Merepekla hang nii.. HUHU


Ikhram : Aiseyh, tips2 yang berguna.. btw, suka dengan saranan cikgu ikhram.. ;)


Butik Cinta Eyza : HAHA

zidEL zhafiz berkata...

cane nak amikk..ang dah letak http tuh..upload la yg kosong punya dlm Fb..nnt aku grab..boleh la..naa..!!! =)

Eazy Izzuddin berkata...

aish2
hehe

eh t bole pickup kat merbok...
nanti g htr adik kat sana nek buss :P