Pages

Sabtu, 19 Februari 2011

SINI ADA HANTU?

Sini Ada Hantu? Mana? Mana? HAHA.. Actually aku nak buat penilaian sikit mengenai filem Sini Ada Hantu yang aku tonton di Central Square pada cuti maulidur rasul yang lepas. Actually, aku tak terfikir langsung untuk tonton filem ni tapi setelah didesak oleh kawan aku, aku pun ikut jelah tonton filem ni.. Dalam filem Sini Ada Hantu, ada tiga cerita hantu dalam filem ni iaitu Hantu Pokok Pisang, Hantu Nombor Ekor dan Hantu Asrama.



Ini babak dalam Hantu Pokok Pisang. Seriously, dalam cerita Hantu Pokok Pisang ni, sumpah bosan gila and rasa macam takdak semangat nak tonton filem Sini Ada Hantu dah. Dalam cerita Hantu Pokok Pisang ni, rasanya Fasha Sandha jerlah pelakon yang popular antara semua pelakon tetapi Fasha Sandha langsung tak mengeluarkan sebarang suara. Fasha Sandha dalam filem ni hanya perlu memainkan mimik muka and gerak tubuh badan je.



Ini pulak babak dalam cerita Hantu Nombor Ekor. Dalam cerita ni, penggunaan bahasanya ialah totally mandarin. Bagus2, semangat 1 Malaysia, HAHA. Cerita ni pun boleh tahanla.. Nak kata best sangat tu tak la. Hanya So-So je.. Cerita ni agak kejam sikitla.. Nak tau tang mana kejam? Kena pi usha sendiri la bro, HAHA.. Tapikan, cerita ni kira okayla sebab telah berjaya menjeritkan aku dalam pawagam tu.. Terima kasih! ;)




Ini pulak cerita pasai Hantu Asrama. Inilah cerita yang paling aku suka dalam filem Sini Ada Hantu. Sumpah lawak gila cerita ni. Aku asyik gelak2 jer tonton cerita ni. Lawak dalam cerita ni boleh dikatakan ada kelas yang tersendiri. Cerita nilah yang membuatkan aku rasa tak rugi tonton filem Sini Ada Hantu.




Ini pulak dua orang mamat yang dok ceritakan pasai kisah2 hantu dalam filem Sini Ada Hantu. Sorang melayu dan sorang cina. Walaupun mereka berdua bukanlah pelakon yang ternama tetapi sumpah lakonan mereka begitu mantap dan memang geli gusi la tengok aksi2 mereka berdua ni. Yang pasti, misteri tragedi yang menimpa mereka berdua jugak langsung tak disangka and pendek kata, memang klakar habisla lakonan mereka ni. So, for the conclusion, aku bagi 3.5 bintang untuk filem Sini Ada Hantu. Bagi aku, filem ni memang wajib ditonton sebab pelakon2 dalam filem ni majoritinya ialah pelakon yang langsung tak popular tapi berjaya melakonkan dengan begitu baik sekali berbanding pelakon yang sudah ada nama dan popular. Apa lagi, Jom kita serbu pawagam yang berhampiran, HAHA



30 ulasan:

arep_lockermonth berkata...

thnx buat ulasan yer zwan!!hehe:P nanti lau free arep plak nak terjah panggung!

iKhRam berkata...

ooo... dah jd pengulas filem nie..
zwan, sori yer lama sgt tak singgah.. sibuk praktikum..

teruskan menulis.. insyaallah akan sentiasa menyokong..

Ateyn Bella berkata...

central square? kau duduk kt sp ke?

ZWAN SABRI berkata...

Arep_Lockermonth : Terjah jangan tak terjah.. HAHA


Ikhram : samala.. zwan pown nak minx maaf jugak sebab lama x singgah kat sana.. busy2.. huhu


Ateyn Bella : Erm, stay kat Penang tapi study kat Sungai Petani..

arep_lockermonth berkata...

ZWAN : cmne nak letakkan link kat koem orang ek??ajaq arep sat boleh x?

fariza zulaika berkata...

nasib baik best gak kalau tak best pelakon2 baru tu tak leh belakon dah lar lepas nie..

ZWAN SABRI berkata...

Fariza Zulaika ; Taw xpa.. huhu

nulhazwany abdul malik berkata...

zwan menjerit kat pawagam .. ehe

macam best.. nak tengok la t . pinjam 2hengget ^^

::FAIZ FARISH:: berkata...

aku blm tgj lg.. huhu

Alfian J. berkata...

Aku ni kira suka mnilai film juga pas mnonton..antara filem y aku saran tuk ko tgk quadology 'Die Hard'. Mmg sgt seronok. Lagi² part 1 ngan part 2. Mantap gila..ehehe

DanieL AdiE berkata...

huhuhu...mcm x best je cite nie..

bell bebet berkata...

hahhah sangat.... da tgk cerita nie.. tp if u tgk balik kat segment hantu pisang 2 kan.. u dengar lelaki yg pangil hatu pisang 2.. dia kan kerja kat kedai makan. ada org minta hantarkan makanan huhuhu then nama2 bertukar2 kejap2 pak ali pastu pak abu hahahhahahh lucu yg kat situ...

zidEL zhafiz berkata...

memgla bosan sebab ade fasha sandha...!!
ahahahah~~~~

s.y.a.r.q berkata...

hurm..tengok pembikinan dye je kat TV. tp belum sempat nak pegi tengok.:D

Anati Soki berkata...

ulasan anda buat anati soki tringin nk tgk cita tuh. wakakaka

NUR AYNIE berkata...

fuhh~~!!! ingat kat blog nie ade hantu td..takut2 gak nk terjah...hihih

mcm best jer citer nie...nanti nak g usha la~ hihi...tQ 4 di in4mationnn~=)

ZWAN SABRI berkata...

Nulhazwany abdul Malik : Tula pasai... termenjeritla plak.. HAHA
Erm, nak dua henget? mana lepas nak tengok wayang. nah 200 hengget.. pi maen jauh2.. hehe


Faiz Farish : Pi tengok cepat.. HAHA


Alfian J : Yaka? Nanti aku ajak kawan aku tengok crita tuu.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

Daniel Adie : Time awai2 memang x best tp time klimaks and penghujung, memang best giler.. ;)


Bell Bebet : Aiseyh, peka ek hang ni.. bagus2.. aku langsung x prasan kowt.. haha


Zidel Zhafiz : Tula pasai.. fasha sandha frust ngan jejai kowt.. then trus jadi hantu pokok pisang.. hehe

ZWAN SABRI berkata...

Syarq : Aiseyh, kena cepat2 pi tengok kat wayang.. HAHA


Anati Soki : Yeke? Klaw camtu zwan nak kena apply jadi duta filem tu lah.. HEHE


Nur Aynie : Sini xdak hantula.. HAHA..Erm, okay2.. selamat mengusha filem tu kat pawagam naa.. ;)

SyahmiFikri berkata...

pergh!!

dengar cm menarik jer?

nak terjah sah2 takde geng.. mana kawan2 layan citer mlayu nie.,.

aku gak die hard fan cite mlayu!

Lelaki Ini berkata...

aku dh tgk!!
aku bgi 3.5 juga!

ZWAN SABRI berkata...

SyahmiFikri : Aiseyh, kesian kat hang.. xpalah, meh sini aku temankan.. HAHA


LelakIni : Taw2.. tengok ngan feedy kan? HAHA

zidEL zhafiz berkata...

tapi die dlm ctr samson dan delaila..hot la plak..aiiseehh...~~~

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

wehhhhh aku bukan tak mau tengok yang seram seram macam ni.... cuma malu lahhh nak tengok tapi ko jangan plak kata aku ni penakut tau

ZWAN SABRI berkata...

Zidel Zhafiz: Yeke? Aku tak layan la crita tuu.. HAHA


Afzainizam : HAHA.. X seram pun filem nii.. klakarla.. HAHA

kupu-kupu_cinta berkata...

samala kite zwan.. cerita ni mula2 mcm bosan je. da tgh2.. n dah nak habis tu mmg kelakar. tergelak sampai tebongkok2.

p/s: eyh zwan menjerit? hihi

ZWAN SABRI berkata...

Kupu2 Cinta ; Tula pasai.. yang partlast tu mmg lawak kan.. Menjerit? Issshhhhhhhhhhh! diam2 sudeyh.. HAHA

zidEL zhafiz berkata...

haha skrg nie theres something about her that is so hawt..i dunno what is it..!!

Anis Akhir berkata...

tak perasan plak ada cerita hantu ni...
yg pi tgk pon hantu kak limah la...hehe

Tanpa Nama berkata...

sekali pandang kalau fs mekap mcm ni mcm kim kardashian pulak,hahaha tp lawa lagi kim kardashian dari dia ni,lagipon suara dia ni mcm itik,hahahaha kim punya suara bila bercakap lagi sedap didgr lembut je suara kim kardashian :p