Pages

Ahad, 18 September 2011

Anak Ikan Raja Azmi




Habisla aku kena saman kalau Raja Azmi baca tajuk entry blog aku ni. Sebelum aku kena saman, jadi eloklah aku explain kat ampa semua siapa anak ikan si Raja Azmi ni. Actually, aku pun baru taw pasai “Anak Ikan” Raja Azmi ni.. So, aku nakla share dengan ampa semua. “Anak Ikan” Raja Azmi ini sebenarnya ialah judul sebuah filem yang bakal diterbitkan oleh Raja Azmi. Kalau tak salah, filem "Anak Ikan" ni akan memulakan pengambaran pada penghujung tahun ni. Filem ni boleh dianggap kontroversi jugakla sebab filem ni mengenai kehidupan lelaki2 gay. Sebelum ni Raja Azmi dah terbitkan sebuah filem mengenai lelaki gay jugak iaitu “...Dalam Botol.”



Hurrmmm, walaupun “...Dalam Botol” berjaya meraih RM1 Juta dalam tempoh 5 hari tayangan, tapi aku tetap tak puas hati dengan filem “...Dalam Botol” ni. Rasa macam rugi je aku tonton filem tu kat pawagam. So, kepada Raja Azmi, diharapkan semoga “Anak Ikan” lebih menyengatla berbanding “...Dalam Botol”. Jangan nak kontroversi je tapi hasilnya hampeh. Selain tu, dengar kata, drama pendek “Comolot” di Youtube yang jugak berunsurkan gay lakonan Remy Ishak bakal difilemkan sebagai “Comolot The Movie” yang akan memulakan pengambaran pada awal tahun depan.



Aiseyh, makin banyak pulak filem2 yang berunsurkan gay ni diterbitkan di Malaysia. Apakah ini menunjukkan budaya gay semakin berkembang kat Malaysia? Kalau takdak angin, takkan pokok nak bergoyang kot. Lainla kalau ada tangan2 gatai yang nak goyangkan pokok tu, HAHA. Apa2 pun,aku percaya, penerbit ni suma bukan sekadar nak mengaut keuntungan je dengan menerbitkan filem2 kontroversi ni tapi turut jugak menyelitkan unsur2 yang boleh dibuat pengajaran. Diharapkan dengan kewujudan filem2 yang berunsurkan gay ni dapatlah menarik ramai golongan homoseksual untuk menonton dan pada masa yang sama turut mengambil pengajaran daripada cerita yang dipaparkan, sekali gus kembali ke pangkal jalan.. InsyaAllah.. ;)



29 ulasan:

vampire and his lady berkata...

hopefully yes.

miss Fyqa berkata...

Hehe. pandai jugak buat tajuk gempak yer Zwan. Haha.

AfiekJibril berkata...

omai tu sebelah gmbr Raja Azmi tu Faris..haha

ZWAN SABRI berkata...

Vampire : ;)


Miss Fyqa : Mestila.. HEHE


AfiekJibril : Faris model blog aku.. HAHA

zati embong berkata...

citer gay?xberminat la jat.haha

semalam layan johnny english reborn.sakit kepala jat tau,sbb hentak kepala kat kerusi.lawak gile punya lawak!

khairul berkata...

semoga yg sesat kembali ke jln yg benar

Anif Abdullah| AA berkata...

err.. dia ni memang gemar eh elemen kontroversi.. anu dlm botoi pon aku xtonton lagi..hahaa

ZWAN SABRI berkata...

Zati Embong : Yeke? ni yang bwat zwan nk tgk crita tuu.. HEHE


Khairul : InsyaAllah. moga2.. ;)


Anif Abdullah : Biasala.. kontroversi ni kan slalu jadi perhatian org.. ;)

iKhRam berkata...

hahaha..
tajuk entry mmg bikin gempak

kadang-kadang kita suka bercakap tentang kualiti sesuatu film tanpa kita sedar, filem yang diterbitkan haruslah mencerita tentang persekitaran sesuatu tempat khususnya apa yg sedang berlaku di negara kita sendiri

harap filem ini banyak pengajaran yang jelas, tidak hanya hiburan dan gimik kosong semata-mata.

lini hasnan berkata...

Ish terkejut pulak, ingatkan kontroversi lagi tadi. hihihi ;p

lini hasnan berkata...

Ish terkejut pulak, ingatkan kontroversi lagi tadi. hihihi ;p

DanieL AdiE berkata...

hidup tanpa kontroversi ibarat lauhan tanpa gelora..


eh2..betol ke ape aku kate nie..huhu

fiq. berkata...

euww, macam xsehat je genre filem dia? tak tahu la kalau ade pengajaran. tak tgk lagi, sory kalau keterlaluan mengomen.hehe

Wani berkata...

haiyaaaaaaaaaaa T.T
ingatkan bebetul tadi.

haha

zizidiazora berkata...

harapan kita macam tu la agar golongan gay ini akan dapat pengajaran dari filem2 tersebut dan bukan setakat nak tengok hero2 handsome je.

PeRmAtA bIrU berkata...

betul tu zwan... saya selalu gak tersereampak ngan golongan2 gay nih.. tapi saya x pasti la betul2 gay atau saja2 gurau.. apa yang saya tau.. mereka sangat suka sebut2 gelaran "anak ikan" ... tapi sayang... org yang begini selalunya hensem dan terpelajar... haish... macam2 kan sekarang?

nuna eiya berkata...

haha..ye betul tuh,,cite tuh boley dijadikan pengajaran,, XD

qlah berkata...

cet.. bikin gempak je . hehe XD

Wan Ahmad Izudean berkata...

kesian kat kawan aku tu tetiba jadi anak ikan :P

Dhiya Fariza berkata...

disagree lah dorang buat movie-movie macam ni. diasgreee.

hyz berkata...

zwan sabri yang gorangkan pokok tu kowt.. hahahha

Rtp Farra Arisha berkata...

tak elok untuk tontonan budak bawah umur..it's so not really good!! tapi i'm sure masih ramai yg menontonnya, bukan? :O

Aman Ibrahim berkata...

i was hoping that raja Azmi dapat berikan keterangan about the genre of the films she's doing sebab memang menyentuh perkara sensitif. Adakah dia cuba membuka mata masyarakat? is it?

AIEN NOT ALIEN berkata...

huhu...ingatkan betul laaaa... anak ikan dia...

Azham Vosovic berkata...

habislah orang Malaysia comolot sakan lepas ni....

anamizu berkata...

tajuk sentap nokss! :P
moge2 golongan yg tu segera kembali ke pgkal jln kan zwan..

bjay69 berkata...

hahaha suspen je...

nida husna berkata...

hahahaha. ingtkan anak ikan betol

Syed Azman Syed Ismail (S.A.S.I) berkata...

there is always a silver lining behind any stories~