Pages

Isnin, 21 Mac 2011

Telefon Bimbit Peneman Tidur Yang Bahaya!

Tabik springlah ngan pompuan ni, HAHA



Alamak! Lepas ni macam mana nak tidur dan bangun tidur kalau dah tak boleh nak tidur dengan telefon bimbit dah. Telefon bimbitlah peneman setia aku time tidur and telefon bimbit jugaklah penggerak setia aku time pagi2 untuk bangunkan aku pi kelas. Yela, aku kan single dan ”aku masih teruna” lagi. Jadi semestinyalah aku bersendiri time tidur dan semestinya jugalah aku terpaksa bangun sendiri daripada tidur. Kesian tak dengan aku? (sambil buat muka sekupang)




Aiseyh, apa kena mengena pulak antara tidur dengan telefon bimbit? Hurrrmm, menurut satu informasi yang aku dapat, meletakkan telefon bimbit di sebelah katil atau di mana sahaja berdekatan dengan kita ketika tidur adalah berbahaya dan sama sekali tidak digalakkan. Menurut informasi itu lagi, telefon bimbit bukan sahaja mengganggu waktu tidur apabila berbunyi, malah para saintis telah membuktikan barangan elektrikal termasuk telefon bimbit dan set televisyen akan mengalirkan gelombang magnetik apabila digunakan. Gelombang ini boleh meyebabkan menganggu sistem saraf kita. Situasi ini mampu menghampiri diri kita dengan pelbagai jenis kanser.




Psssttttt : Aiseyh, nampaknye kenala aku matikan handphone nokia aku kalau nak tidoq dengan dia.. Sedeyh ni, HUHU.. Btw, kepada lecturer sekalian, maaf ye kalaw saya datang kelas lewat sebab handphone nokia saya dah tak boleh nak kejutkan saya, HEHE..


28 ulasan:

arep_lockermonth berkata...

tudiaa~cancer kot!!

nur dhiya' aida berkata...

ap lagi...
ble tdo nak xnak..
kena la letak alarm clock HAHA
kembali ke old skool :))
kalo nak lagi best..
letak grandfather clock kat tepi HAHAHA

bedpet berkata...

uik. TERpaksa la p class lmbt lps ni. dh takde pengejut tidur. kan kan. hehe

NUR AYNIE berkata...

perangai kite same la...hihiihihi....
habiz la xbangun pagi la jawab nyer nie hahaha~~~=P

azharr berkata...

biar betul...jem

DanieL AdiE berkata...

Alaa..mcmane nie?sape nak tlg kejutkn pg2 nak g kelas??

Asma Ahmad berkata...

hah... bli la jam loceng yg da besi bulat2 tu. mmg kuat la bunyi loceng dy. hahaha...

Henry Zackery berkata...

handphone nie da la selalu bunyi.. macam mana nk buang nie..huhu

Artis Baru Melampau

zidEL zhafiz berkata...

kalo camtu..pasnie ang kejutkan aku bangun tidoqla senang..~~~

Afikah Aziz berkata...

alamak ika pun sama,bile nk tido kne ade hp sbb die kejutkan ika pagi2 hihi...hbs la lps ni g keje lewat la klu xleh tido ng hp ;p

NadiRah berkata...

nad letak sebelah tu..
takot xde alam..
erk..

::FAIZ FARISH:: berkata...

aku dah tau bnda ni lama, tapi degil gak.. masih buat lagi... sbb suka layan mp3, video2, gambar2 kat hp before tido. pastu tertido.... hp masih berfungsi sampai la bateri habis... matila statemnt

amier azrul alias berkata...

uhuk!
bhye nih..
nk2 kalau ade dua fon..
huhu

mr vampire berkata...

hee..benda ni dah tau lama.. tapi x d inisiatif..kui3x..

d_tieah berkata...

Yeke? Adoi.. Nayalah.. Sy bukan 1 hp je.. 3 hp owh.. Huhuhu.. Kalo letak jauh2 kang, tank bangun plak.. Kena beli jam loceng lah jawabnya ni..


Entry Terbaru : DUN Sarawak Dibubar Hari Ini

Ezay Hadry berkata...

haa ezay pun dah jarang tido letak tepi handphone..kadang2 takut handphone hilang..yelah tidur kat kolej macam2 bole berlaku...beli jelah jam loceng zwan..hehe suh lecturer hadiahkan jam loceng :D

ZWAN SABRI berkata...

Arep_lockermonth : Tula pasai.. kanser tu.. jangan main2.. HEHE


Nur Dhiya' Aida : Aiseyh, tetiba teringat plak zaman skolah dulu.. time xde nfon.. guna jam loceng.. HAHA


Bedpet : Tula pasai.. abesla.. HUHU


Nur Aynie : Yeah! kita serupa tp x sama.. HEHE

ZWAN SABRI berkata...

Azharr : Betolla.. HAHA


Daniel Adie : Tula pasai.. erm, tp adie kan stay ngan family? leyh suruh mama kejutkan.. HUHU


Asma Ahmad : Bahaya jugak beli jam besi tu.. Kang pecah plak gegendang telinga aku.. tak pasai2 aku jadi pekak.. HUHU


Henry Zackery : Aiseyh, orang hot stuff, kompemla nfon slalu dok bunyi.. HAHA

ZWAN SABRI berkata...

Zidel Zhafiz : Abestu sapa plak nak kejutkan aku bangun tidoq? HUHU


Afikah Aziz : Taw xpa.. nfonla peneman setia time tidoq.. HUHU


Nadirah : Takut xde alam? alam apa plak ni? alam maya? alam ghaib? HAHA


Faiz Farish : Aiseyh, tanda tanya di situ.. video apakah yang anda layan sebelom tido? ahaks!

ZWAN SABRI berkata...

Amier Azrul Alias : Ada 2 nfon ek? kantoi.. HAHA


Mr. Vampire : samala.. aku pown dah taw lama.. tapi saja2 jer bwat cam tak taw.. hehe


d_tieah : Aiseyh, dia ada 3 nfon la.. nak satuuuuu.. HEHE


Ezay hadry : Bagus2.. amalan yang baik.. ;)

Henry Zackery berkata...

bro, update la cepat.. haku nak komen nie :)

Artis Baru Melampau

Anati Soki berkata...

tidur tanpa phone?adeyh.. cm tak leyh hidup je tanpa phone sbg peneman tido

sicomot-comel berkata...

hahaha..

nmpknye,,kena kuarkan baliklah jam loceng mase duk asrama dulu2 daripada kotak harta simpanan..
>,<

Eazy Izzuddin berkata...

haiyak!...
kena off hp gak..
huhu
xper...
ada org tolong kejutkan hehe
xD

zidEL zhafiz berkata...

hang tdoqla sebelah public phone..
ahahah~~~~

Mr Strider berkata...

alamak..nampak gaya kena beli jam loceng jugak laa ni jadi peneman tido..hehe..

Regards,
-Strider-

juqeludo berkata...

Thanks for an idea, you sparked at thought from a angle I hadn’t given thoguht to yet. Now lets see if I can do something with it.

online pharmacy

Syaiful Izwan berkata...

zwan, sebenarnya semua barangan elektrik ada radiasi (electromagnetic radiation)..kalau belajar sains tahu la apa aku maksudkan ni..
radiasi ni pulak ada yang bagus dan tak bagus..
tgk kalau handphone, setiap 15 second dia akan terima signal dari syarikat telekomunikasi..so apa long term effect dia korang? huhu...tu sebab banyak jurnal sains yg cakap elak tidur dengan handphone..kalau boleh, letak phone 2meter dari badan sewaktu tidur..