Pages

Jumaat, 18 Mac 2011

Setelah 2 minggu tak.....

Hai! Assalammualaikum dan salam satu dunia.. Aiseyh, nampaknya dah hampir 2 minggu aku tak update blog dan tak blog walking.. Tapi Alhamdulillah sebab blog aku still menerima kunjungan yang memuaskan walaupun tiada informasi baru yang dikemaskini. Pertama sekali aku nak mintak maaf sebab membiarkan blog aku bersarang hampir 2 minggu. Actually bukan aku malas tapi boleh dikatakan malas jugakla, HEHE. Okaylah, mai sini aku nak explain sebab musabab kenapa aku tak ada masa untuk update blog. Sebenarnya, pada minggu lepas, kami pelajar tahun akhir diploma pentadbiran awan di UiTM Kedah dikehendaki mengadakan sebuah event iaitu ASEAN CARNIVAL selama 5 hari. Time tu, memang boleh dikatakan kesibukan kami mengalahkan perdana menteri. Bayangkan, setiap malam kami hanya ada masa untuk tidur dalam average 3 jam sahaja.



Selepas acara itu berakhir, kesibukan aku digantikan pula dengan assignment yang nak kena hantar, presentation yang nak kena laksanakan serta terpaksa perahkan otak untuk segala test dan kuiz. Itu tak termasuk lagi dengan research. Fuh! Sumpah tension gila.. Tapi tak apa sebab ini adalah semester akhir aku dan lepas ni boleh cuti selama 4 bulan sebelum sambung buat degree, HEHE.. Okaylah, aku malas nak bebel panjang2 sebab ada banyak kerja lagi yang aku nak kena buat.. So, aku tinggalkan hangpa semua dengan gambar2 ASEAN Carnival yang telah diadakan oleh aku serta rakan2 seperjuangan aku iaitu pelajar2 tahun akhir diploma pentadbiran awam UiTM Kedah. Layaaaannnnnnnn!





Ni gambar time kami semua bertungkus lumus untuk membuat bendera2 negara Asean serta backdrop dan banner.



Ni plak pertandingan fashion sketching. Best tengok macam2 rekaan baju serta idea baru para pelajar uitm kedah.



Ni pulak acara Kuiz ASEAN. Time ni aku bertugas sebagai penjaga markah. Persaingan memang sengit gila lah sebab yang bertanding semua hebat2 belaka.



The next is acara debat ASEAN. Best tengok gelagat para peserta dalam acara ni. Macam2 gaya ada.. Best2..



Ini pulak pameran untuk negara2 ASEAN. Kami dikehendaki mewujudkan 10 booth di mana setiap booth mewakili negara yang menjadi ahli ASEAN. Aku mewakili negara Singapore. Time ni memang penat gila sebab nak kena layan macam2 jenis orang yang datang menyinggah tak henti2 ke booth kami tapi apa2 pown, memang best gila... ;)


Ni plak malam kemuncak di mana pada malam ini berlangsungnya pertandingan akhir debat, penyampaian hadiah serta persembahan model2 daripada batch kami sendiri dengan menggayakan 10 helai baju hasil rekaan ABBAS Sidek iaitu pelajar batch serta jurusan kami jugak. Ini menunjukkan bahawa, walaupun kami belajar mengenai polisi tapi kami semua masih mampu untuk men"design" baju, menjadi model, pengacara dan lain2 lagi.



31 ulasan:

syrupmasin berkata...

nanti last day sumpah sedeh nak tinggal sume :(

Belalang Hijau berkata...

welcome back bro!

kehilanganmu amat d rasai oleh kaum2 bawah tanah...

huhuhu

DanieL AdiE berkata...

Wah..anda sgt2 bz!

Same la kite..

iqbalhakimi berkata...

patot la..ko busy gila2 rupanya..pape pun welcome back =)

nub berkata...

tudiaa di mai dah dia mai dah. haha

amier_fekhry berkata...

patutlah... xpe2 lps ni leh update byk lg....

arep_lockermonth berkata...

byk kerja biasa la,,x sempat nk update kan!!huhu

arepnakbebel: lets have a big laugh with me !!
arepnakbebel: YES or NO?
arepnakbebel: artis pujaan Korang ! OMG!

ZWAN SABRI berkata...

Syrupmasin : Tula pasai.. lagi beberapa minggu jer lagi kita suma akan berpisah.. sedeyh2.. huhu


Belalang Hijau : Kaum2 bawah tanah? HAHA.. Thanks! ;)


Daniel Adie : Tula pasai.. biasalah, dah akhir sem kan.. Adie pown last sem jugak kan? ;)


Iqbal Hakimi : Biasala.. adat studentla kan nak kena busy segala.. btw, thanks! ;)

ZWAN SABRI berkata...

Nub : Haha.. aku mai sebab nak pukoi hang.. HAHA


Amier Fekhry : orite bro.. ;)


Arep_Lockermonth : Tula pasai.. HUHU

arep_lockermonth berkata...

yang penting kalau ade mase free tuh update la jugak kan!!hehe

miss Fyqa berkata...

wahh,patut lama menyepi.hehe.

blog pun berwajah baru. Nice :)

::FAIZ FARISH:: berkata...

patutla lama hilang....

ZWAN SABRI berkata...

Arep_Lockermonth : Oriteeee.. ;)


Miss Fyqa : Thanks sebab perasan tentang perubahan blog nii.. ;)


Faiz Farish : Tula pasai.. huhu..

apezs shah berkata...

salam


wah wahhhh patutlaa dah lama xdtg
blog apezs.. busy sangat2 tu..
sabar ye.. dah tugasan sdr kan :)

ehda berkata...

syabas la hg n the geng... nmpk memang besh hg pnya event nih. gud job larh ^_^

Made Budi berkata...

Eventnya menarik dan bagus sobat. Selamat berblogging ria lagi setelah berbagai macam kesibukan yang anda alami.

iekasub berkata...

patot pon menyepi saje.. ^^, seronok tgk gmbr2 kebizian anda tu! rase mcm nk join skali.huhu

iszieylyanziy berkata...

wah,best nye,,,bz2 pon terisi dgn bnd y best,,berbaloi,,,

SyedGraphiX berkata...

zwann amek course ape nihhh?

wany berkata...

wee macam best je..

bz tangkap gambar yee.. ^^ hehe gurau.

anyway.nice header.. like3 !!

Aimifiqa berkata...

patutla dah lme x jumpe kwn kite ni. hehe. welcome back!

Afikah Aziz berkata...

yeyyy zwan dah update hihi...lame tol menghilang erk,blog pun berwajah baru,cantik...suke3x :)

Ezay Hadry berkata...

patut la tak nampak lama ko zwan..
takpe dah last2 kat sana mesti t sedih la kan nak tinggal semua tu..
banyak aktiviti best ea tuh..

xcyber berkata...

wahh...sangt sibuk kan =)

iKhRam berkata...

sgt lama.. hahaha!
sibuk lagi baik dari tak buat apa2

Adzriel AB berkata...

memang meriah... wah cantik le header baru.

NUR AYNIE berkata...

best nyer...hihihi...wow...permandangan blog dh len ingat salah masuk blog hahaha~~

ZWAN SABRI berkata...

Apezs Shah : Sorry ye sebab lama tak bertandang ke sana.. huhu


Ehda : Thanks! tula pasai.. ramai yang bagi pujian kat kami semua.. depa kami event yang kami bwat ni paling terbaik. HAHA


Made Budi : Thanks sobat.. ;)


Iekasub : Nak join? jom pinjam kat doraemon mesin kembali ke masa lampau.. HEHE

ZWAN SABRI berkata...

Iszieylyanziy : Yeah! memang berbaloi baloi.. HAHA


SyedGraphix : Amek kos Diploma Pentadbiran Awam.. ;)


Wany : Ek eh, tukang gambar orang laen.. zwan just busy bergambar jer.. HEHE


Aimifiqa : Oritee.. Thanks!

ZWAN SABRI berkata...

Afikah Aziz : Cantik ke? Thanks! HAHA


Ezay Hadry : Taw xpa.. nanti mesti sedeyh sebab da nak bepisah ngan depa semua.. huhu..


Xcyber : Tula pasai.. HUHU


Ikhram : Btoi tu btoi.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

Adzriel AB : Thanks Adzriel.. ;)


Nur Aynie : Saja wabt baru.. dah bosan ngan yang lama.. HEHE