Pages

Jumaat, 4 Mac 2011

Atasi NYANYUK Dengan Perkahwinan


Untuk pengetahuan hangpa semua, Alzheimer dikenal pasti sebagai punca utama kepada masalah nyanyuk di seantero dunia. Sebuah persidangan antarabangsa telah diadakan di Chicago, Amerika, untuk membincangkan mengenai penyakit itu. Para peserta pada persidangan tersebut didedahkan dengan sebuah fakta baru. Fakta baru yang dimaksudkan ialah perkahwinan mampu mengurangkan gejala nyanyuk.



Untuk membuktikan kesahihan fakta tersebut, satu penyelidikan mengenainya telah dilakukan oleh Dr. Krister Hakansson dari Institut Karolinka di Stockholm,. Beliau mendapati mereka yang berkahwin dan mempunyai pasangan hidup ada peluang 50% untuk tidak mengalami masalah nyanyuk berbanding yang tak berkahwin serta tak mempunyai pasangan hidup. Keputusan kajian ini diperoleh setelah Dr. Hakansson memeriksa rekod 1449 penduduk pertengahan usia di Finland.



Sehubungan itu, Ketua Penyelidik Persatuan Alzheimer, Universiti UK, Dr. Susanne Sorensen berkata, bukti yang dikemukakan memang boleh membantu mengurangkan risiko nyanyuk. TETAPI, kepada orang bujang, tidak perlulah khuatir kerana masih ada banyak cara untuk megurangkan risiko nyanyuk selain daripada berkahwin. Mungkin cara pemakanan yang sihat, rajin bersenam, dan tidak merokok juga berupaya mengurangkan penyakit nyanyuk ini.



Secara konklusinya, Jom kita kahwin! HAHA



34 ulasan:

Afikah Aziz berkata...

waaaa nk kawin,xkire nk kawin gk (sambil hentak2 kaki) hihi ;p

Hanis MY berkata...

Wow hahaha...nasib baik dah kahwin so awak kena cpat2 kawen eh...

efa berkata...

sokong part yg last tu amboi bila nk kahwin jgn lpa ajak nuh ahahha

ZWAN SABRI berkata...

Afikah Aziz : Amboih! Gatai naa.. HAHA


Hanis MY : Aiseyh, bestnye dia dah kawen.. semoga kekal sampai syurga naa.. ;)


Efa : Oriteee.. Akan ku jemput seluruh carekawala.. HEHE

Limelight VavaVoom berkata...

wah! ceq nk kawen cpt2 la gini.. x moh nyanyok2.. la ni pon asyik plupa jaa.... da tua umoq sndri pon x ingt kot..haha jom kta pi kursus kawin ramai2! mai zwan, mai sumua, mai pakat ramai2, haha

nub berkata...

jom cepat. bagi belen sorang. kahkah

zidEL zhafiz berkata...

gatai..!!
nak kawin tapi x dak duit laa..!!
ang belanja weh..!!

niesz berkata...

kuat merokok pun boleh sebab kan nyanyuk yer..bahaya nie..

p/s: try la tips yg niesz bg,kot2 boleh dpt BE nnti :)

Razman Kamarudin berkata...

so, pe lg? p la kawen!!!

CahayaCintaIlahi berkata...

jOm kita kahwin hehe..
hambOi2.. kahwin ilang nyayuk ye
;)

nur aisya humaira berkata...

kawin2...:)

erinn kechiik berkata...

ouh mama saya mahu kawin..
kawin dgn sapa..
dengan putera raja..

hahahaa mimpi~

Sweet Salt & Sour berkata...

nak kawen2!! haha! blajo x abez ag nk kawen..hehe

Aimifiqa berkata...

jom~ hehe. tapi nk kawin xde calon lg la~ hehee

::FAIZ FARISH:: berkata...

so kena awal kawin la ni...

Novelgurl berkata...

salam..hhaha..kawenlah.

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

jom kawen ! sebelum nyanyuk makin serius..hehe

Mohd Ridhuan berkata...

nak kAwin....
tapi duit xde
heheeh

unknown girlz berkata...

haha..oyeke...
warga2 tua yg single kena kawin la camni :p

Ezay Hadry berkata...

hahaha kene kahwin la cepat2
nanti jangan nyanyuk yang ko dah kahwin sudah!

eRza farEeha berkata...

adehh..kne kawen pat2 ni//ahaks!!

NUR AYNIE berkata...

nak kawin esok la kalo camnie hihihhi~~~

NUR AYNIE berkata...

nak kawin esok la kalo camnie hihihhi~~~

iqbalhakimi berkata...

kalau macam tu aku nak ajak lisa kawen cepat2 skit..hehe

ZWAN SABRI berkata...

Limelight Vavavoom : Umoq sendiri pown dah x ingat? Ayooo.. ni kes parah ni... sat2, zwan call Hospital Bahagia.. HEHE


Nub : Belen sorang? Ayooo.. Taste hang belen ek? HAHA


Zidel Zhafiz : Nak kawen tp xde duit? erm, aku boleh tolong tp bukan belanja hang kawen tp tolong bg hang kawen free.. Nanti klaw hang bedua duan ngan mana2 gurl, informla kat aku taw.. aku maw call JAKIM.. nanti hang boleh kawen free.. HEHE


Niesz : Merokok kan ada banyak keburukan dia.. HUHU

ZWAN SABRI berkata...

Razman Kamarudin : Nak kawen ngan sapa ntah.. HUHU


CahayaCintaIllahi : Ek eh, U ajak I kawen ngan U ker? HAHA


Nur Aisya Humaira : ;)


Erinn Kechiik : Ayoo.. demand tinggi la plak.. Nak anak raja negeri mana? Or nak anak RajaGopal? HEHE

ZWAN SABRI berkata...

Sweet,Salt&Sour : Tapikan lani ramai jer yang dah kawen walaupun still study.. HEHE


Aimifiqa : Saya pown xde calon lg jugak.. HUHU


Faiz Farish : Bila mau kawen? Ahaks!


NovelGurl : Wassalam.. Kawen jangan x kawen.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

Myra Si Gula2 Hati : Tula pasai.. Sebelum nyanyok jadi parah, kena kawen cepat2.. HEHE


Mohd Ridhuan : Senang je klaw nak kawen free.. HEHE


Unknown gurlz : Naseb bek saya muda lagi.. HEHE


Ezay Hadry : Tula pasai.. masalahnye lani ramai yang nyanyok lepas kawen.. kononya depa still bujang.. HAHA

ZWAN SABRI berkata...

Erza Fareeha : Gatai noh! HAHA


Nur Aynie : Aiseyh, kawen ekspress nii.. HAHA


IqbalHakimi : Ek eh, Lisa aku punyala.. HUHU

anne jasmine berkata...

nak kawen?? hurm.... ntahla

zidEL zhafiz berkata...

ala..x mau..alang2 ade membe penang cam ang..aku nk kawen style rita rudaini..buleh kan?? =P

ZWAN SABRI berkata...

Anne Jasmine : Awat sedeyh jer nii.. HUHU


Zidel Zhafiz : apa kena mengena member penang ngan Rita Rudaini? rita Rudaini orang Perlis la.. HUHU

Edy Fee berkata...

jangan nyanyuk lupa bini sudah,,,,ahaks

Syaiful Izwan berkata...

owh ye ke? aku tak tahu pun kena kahwin baru kurangkan penyakit pelupa ni..aku ada tulis tentang alzheimer dalam belog aku..korang g la cari sendiri ..malasnya nak copy url..ahaks!