Pages

Sabtu, 29 Disember 2012

Banjir di Kelantan

Banjir di negeri2 pantai timur seperti di Kelantan, Terengganu dan Pahang nampaknya meninggalkan impak yang besar kepada penduduk di sana.. Banyak bandar2 di negeri2 pantai timur tersebut lumpuh daripada aktiviti pentadbiran, perniagaan dan sebagainya. Salah seorang kenalan facebook aku iaitu Muhammad Rahimi iaitu salah seorang anak jati negeri Kelantan telah mengirimkan beberapa keping gambar banjir di Kelantan yang ditangkap oleh beliau sendiri untuk dikongsikan dengan pembaca2 di MySuaraBlog. Jom kita saksikan beberapa gambar banjir di sekitar negeri Kelantan. 

































Marilah kita sama2 berdoa agar mangsa2 banjir ini semua selamat dan dikurangkan kesengsaraan yang mereka rasa.. Amin!





Pssssssttttttt : Semalam kumpulan Sabon telah pun tersingkir daripada Maharaja Lawak Mega 2012.. Apa2 pun tahniah kepada kumpulan Sabon kerana telah buat sehabis baik sepanjang 7 minggu program tersebut berlangsung. Kepada orang Terengganu, jangan lupa saksikan MLM 2012 di tempat anda pada minggu hadapan.

23 ulasan:

Rin's Blog berkata...

banjir ni di sebabkan apa???? gak da hutan lagi keh ???yg jadi daerah serapan air

Azham Vsvc berkata...

hehe....beberapa hari yg lepas I pergi kelantan.,..masa tu air banjir tak teruk sangat....tp risau gak...sbb mmg hujan lebat...

ieda berkata...

bestnyaaaaaaaaaaaaaaa

best ! .. ekkeke dah lama x harung air banjir .. kalau x besar sgt seronok .. tapi kalau dah nampak macam sungai .. seriau !

harap2 x melibatkan korban mana2 nyawa .. insyaallahh

syana mizwateva berkata...

kelantan mmg tiap2 tahun banjir..so bg kami org kelantan,memang dh biasa dah..kdg2 macam tertunggu2 musim banjir..best dpt harung air..hehe

! Arjunakirana ! berkata...

hati hati laaaa

Cikgu Fikri berkata...

bila aku tgk nama Muhammad Rahimi dr kelantan tu, aq terus open new tab..aq ingtkan kawan aku..rupanya bukan.. kwn aku pun nama sama..org kelantan gak...
berbalik kepada tajuk, gambar budak yg 3 org tu comel bg aku... even banjir pun, tapi mereka still cm enjoy..haish..tu lah kanak2.. semoga mangsa2 banjir tu selamat.. Amin :)

Hans berkata...

alhamdulilllah
nasib tempat ku selamat

Hans berkata...

alhamdulilllah
nasib tempat ku selamat

nas berkata...

salam singgah.. hrp banjir kat 3 negeri utama tu surut lah.. amin

UA berkata...

uih..teruknya..
kat sini dah panas 2 3 ari ni..
banjir pun dah x nampak sgt..

luqman zakaria berkata...

alamak teruknye..nasib baik kawasn rumah aku x kene banjir kalau tak kecian parents aku..

~mcZura~ berkata...

yup mmg teruk sebab dengar2 mak cakap kt terengganu empangan dibuka sikit utk elakkan empangan pecah gara2x air takungan yang melebihi paras..

khairul hassan berkata...

npk terok juga ya

Dkna Abza berkata...

last week banjir dah ok...start semalam dah hujan kembali..

Dhiya Fariza berkata...

Ya Allah :(

iKhRam berkata...

bahayanyer rasa kan..??
kita yg sebelah barat ni.. bersyukur alhamdulillah

wahida berkata...

sgt simpati....

semoga Allah meringankan beban mereka...

Cik tikah berkata...

moga cpt surut banjir disana...

El-Hardy berkata...

teruk banjir bro..org2 sna becareful n semoga banjir cepat surut...

safira amalia berkata...

banjir juga termasuh rahmat allah syukuri saja..
tapi teruk juga banjir nya

Eazy Izzuddin berkata...

teruknya banjir
setiap tahun mesti ada
hurmmm

Zana Adieyza berkata...

semoga semuanya selamat & dilindungi Allah..

Edy Fee berkata...

lama tak menyinggah wei.hahaha suak la bebudak tu mai ar banjir.haha