Pages

Sabtu, 22 Disember 2012

Dia Masih Dara?



Pada zaman sekarang ni, nak mencari seorang gadis yang betul2 dara memang payah.. Mencari gadis yang masih dara pada zaman sekarang umpama bagai mencari public phone yang masih elok. Ramai anak dara yang dah tiada daranya lagi.. Yang ada hanyalah title “anak dara” saja. Btw, ada mitos cara untuk mengesan seseorang gadis itu masih dara ataupun tidak.. Walaubagaimanapun, ini hanyalah sekadar mitos saja.. Terpulang pada diri kita nak percaya ataupun tidak.. Mitos untuk mengesan dara seseorang gadis tersebut boleh dikesan terhadap organ badan gadis tersebut. 



Yang pertama ialah melalui BIBIR. Gadis yang sudah tiada dara dipercayai mempunyai bibir yang lebih menarik, gebu dan cantik. Ada kajian yang menyatakan bahawa bibir gadis yang pernah dicium lebih menarik, gebu dan cantik. Kajian tersebut percaya bahawa apabila bibir bertemu bibir, maka pergerakan darah akan mengalir ke bibir dan membentuk bibir yang segar. So, lebih kerap dicium, maka lebih cantikla bibir tersebut. 



Yang kedua ialah melalui BUAH DADA. Gadis yang sudah tiada dara lagi didapati buah dada depa tak tegang macam gadis yang masih mempunyai dara. Lebih kerap ia disentuh, maka ia akan lebih kendur. 



Yang ketiga ialah melalui TELINGA. Gadis yang masih mempunyai dara, kebiasaannya telinga depa akan kelihatan warna kemerah merahan dan cantik tapi bagi gadis yang sudah tidak mempunyai dara lagi, telinga depa akan kelihatan leper dan tak berapa nak menawan lagi. 



Yang keempat ialah melalui LEHER. Gadis yang sudah tidak mempunyai dara dapat dikesan melalui leher apabila lehernya kelihatan berkedut-kedut. Garis kedut yang kelihatan bukan seperti garis kedutan akibat penuaan, tetapi garisnya kecil2, pendek dan putus2. 



Yang kelima ialah melalui BENTUK PUNGGUNG. Gadis yang sudah tidak memiliki dara, punggung depa akan kelihatan seperti terjatuh ke bawah kerana sel2 punggungnya mengembang oleh ransangan nafsu ketika melakukan hubungan. Apabila depa bergerak, ia akan kelihatan seperti bergoyang-goyang. 



Yang keenam ialah melalui TUMIT. Orang2 tua percaya bahawa tumit kaki boleh menentukan samada gadis tersebut masih dara ataupun tidak. Kaedahnya ialah picit di hujung tumit. Kalau selepas picit darah kembali ke posisi asal dengan cepat, ini bermakna gadis tersebut masih dara dan jika lambat, sendiri mau ingatla kan.. 



Apa2 pun, semua ini hanyalah mitos sahaja.. Jangan letakkan kepercayaan 100% kepada semua kaedah ini untuk tentukan dara seseorang.. Kepada gadis2 di luar sana tu, jaga dan peliharalah dara anda sebaik mungkin dan berikanlah dara anda kepada yang SAH sahaja.. Kepada jejaka2 pulak, janganla cuba merosakkan dara orang kalau takmau orang buat perkara yang sama kat keluarga anda.. :) 







Psssttttttt : Selamat bercuti pertengahan semester kepada student2 diploma UiTM dan Politeknik dan selamat berStudy week kepada student2 ijazah IPTA mahupun IPTS..

21 ulasan:

Cik Ain berkata...

wahhh,,,btw nice sharing..

Dhiya Fariza berkata...

medical speaking, semua ni mitos ni. byk lagi diagnosis lain dengan keadaan sesuatu anggota badan yg deteriorate :)

KinosKoko berkata...

haha..nama pun mitos...mungkin betul, mungkin tidak kan.. up to ur own perspective la kan..

Cikgu Fikri berkata...

prnah gak dgr pasal ni... tp mitos jerk kott.. risau gak klu kena pelangkung ngan kaum hawa bila kita judge mereka pasal benda alah ni..huhu..
:)

ieda berkata...

SEMUA BOLEH DIGUNA PAKAI .. even nenek akak selalu juga sebut perkara2 macam nie .. ;)
bila jumpe pengantin lah ekek ;)

cik kaki ketawe berkata...

mengikut biology seorang wanita...kadang2 perubahan hormon juga mempengaruhi kejadian2 di atas... so bleh anggap sebagai mitos...hahaha..

Aniq Bukhary berkata...

Interesting bro! Nasib baik la aku masih dara.. hehe (tetiba plak)

najihahfara berkata...

baca boleh percaya jangan. Siapa yang tahu hanya si pemilik badan & Allah saja :)

ainina jelani berkata...

nice sharing zwan. lama dah tak masuk blog ni

Anne Dean berkata...

Satu lagi tips, tengok movie Aku Masih Dara. Eh? Ok, guro je.

Aliff Haikal berkata...

bagus informasi ni !!

zizidiazora berkata...

lepas ni bila boy seliseh ngan girl confirm depa dok perati tempat2 yg Zwan sebutkan tadi hahaha....

khairul hassan berkata...

rasa2 mengarut kot zwan...yg penting ada syg dan cinta dlm pasangan msg2

Cik Tia berkata...

manusia semua sama , yang membezakan hanyalah amalan. eh tetiba :)

Allah Maha Mengetahui ..

Eyda Syahida berkata...

hanya tuan punya badan yang tahu . ehh ! ahaha


#aku masih dara

miss fluffy berkata...

kn balik tgk la pasni..hehe ;p

iKhRam berkata...

nasib baik mitos..

dulu kan
pernah juga tgok cerita thailand

dia tgok seseorang gadis tu dara atau tidak, dengan memotong hujung rambut dan diletakkan dalam air..

lepas tu, dah lupa mcm mn dia check kedaraan gadis tu..

tp filem thai tu memang sedap.

Dkna Abza berkata...

kalau badan yang kurus macam mana nak tau ey?

kalau jenis yang berbibir kering susah gak tu nak kesan..erkkk..nak picit tumit lg susah ehheheee :)

Fafa Kyraa berkata...

Hewhew,, balas kunjungan ^^ btw, nice sharing :)

NAZRUL AZAT berkata...

kalau nk tau org laki dh x teruna lagu mana plak???? heheee

Syaiful Izwan berkata...

baca boleh, percaya jangan...