Pages

Sabtu, 22 Oktober 2011

Contest Daniel Adie : SISPA



Kacak luar,
Kacak dalam,
Kacak dengar sini,
Kalau saya senyum,
Awak mesti senyum sekali,
Kalau kita senyum,
Semua orang berjangkit,
Bila semua orang senyum,
Dunia tiada penyakit..


Ek eh, apa pasai aku tetiba jer dok nyanyi lagu “senyum” plak nii? Haa! Actually entry aku kali ni, aku nak masuk competition yang dikendalikan oleh encek DANIEL ADIE kita nii.. Entry yang diberi nama SISPA iaitu “Senyuman Ikhlas, Senyuman Palsu”.. Hadiah pun boleh tahan lumayan jugakk.. Kalau menang, boleh dapat patung Angry Bird.. Bolehla aku peluk time tidoq nanti, HEHE.. Lagi satu, kalau menang, boleh dapat Ferrero Rocher yang ditaja khas oleh Encek ZIZIDIAZORA.. Sedap tuuu, HAHA.. Okaylah, takmo beletiaq panjang2, jom kita usha sikit senyuman palsu and ikhlas daripada aku.. Jangan Gelak taw! SENYUM takpa.. Tapi jangan senyum palsu taw! Senyum Ikhlas takpa.. :p





Gambaq yang senyuman palsu tu, memang palsu sangatla senyuman tu sebab time tu aku senyum ala2 cover macho gitteww walaupun hakikatnya hancho adala, HAHA.. Gambaq yang senyuman ikhlas tu, seriously gambaq tu memang senyuman yang ikhlas sebab time tu aku dok tersenyum dengan telatah si cameraman.. ;)
Sebelum terlupa, kalau nak masuk competition ni, kena sediakan slogan.. So, ini slogan aku.. ;)


"Terkadang, senyuman palsu terukir apabila hipokrit menguasai diri untuk menjaga perasaan sekeliling makhluk serta senyuman palsu terukir tatkala terpaksa menutupi sebuah penderitaan agar tidak diketahui.."



Jom, sambung nyanyi lagi..

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan,
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan,
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan,
Tapi AKU PUNYA SATU SENYUMAN YANG MENAWAN..

*Perasan Sudeyhhh, HEHE..





37 ulasan:

Lea Isnawi berkata...

kan manis kalo senyum ikhlas hati =)

Dhiya Fariza berkata...

HAHA pandai tag. XD

syrupmasin berkata...

perghh gmbr kau :D

Aien Not Alien berkata...

segaris senyuman mampu sembunyikan segaris luka dihati...hihi


senyuman pengubat duka...


semoga dapat patung angry bird...hihi

Aimifiqa berkata...

waaa. hot gitu. gud luck meh.

Cikgu Fikri berkata...

wah..
cemerlang........ :)

ghost writer berkata...

mesti menang punya nih,Zwan

DanieL AdiE berkata...

Dear Zwan Sabri..

Wah2...siap nyanyi lagi ye..

Bdw, thanx so much sebab sudi join Contest Adie..

Appreciate it..

All the best ya..

Cik Yuyun Nadira berkata...

weeweeett ! hahaha

cucu umie berkata...

perghhh... smart senyuman hang dok..kuikui

iekasub berkata...

fuuh menang.jampi dah ni.haha. good luck brother!

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

pesaing hebat nie....hehe..gud luck la~ kalo mng kongsi coklat..ngeh2

fatin hanani berkata...

wah2 hehe smrt dah...heee gud luck yerr :)

zizidiazora berkata...

semoga gambar2 dan slogan dari zwan tu dapat memikat barisan, diulangi BARISAN juri yang bijaksana. good luck bro...haha...

jaa64 berkata...

ehem2...mewanannya senyuman :)

jaa64 berkata...

ehem2...mewanannya senyuman :)

Saiazuan berkata...

gudluck bro :D

luqman zakaria berkata...

uuhu :P

Liyana Zahim berkata...

Yg pelsu tu cam mafia.. Sy juger mafia.. Mari kt gang!

amna berkata...

nampak sgt palsunya yg kiri tu.. keh3
best of luck!

Edy Fee berkata...

ko pon join kew.hehehe all the best bro//...hehehhe lama tak mlawat blog.,mkin fames ko dh

Zana Adieyza berkata...

gud luck! kalau menang, jgn lupa bagi coklat FR tu kat akk yer.. hihihi

Cik Tetra berkata...

hahahaha..comel je..btw kekalkan senyuman ikhlas anda.. :D

wahida berkata...

pergh...kelasss gambar ni..nak2 senyuman palsu tu...hehe..


semoga berjaya...

cerita best berkata...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

nazirah berkata...

fuYooo macho tu huhuhu
gudlUck ye zwan chaiyok2 ;)

iKhRam berkata...

hahaha
senyuman ikhlas tu memang menarik..

caya ar !! ada harapan nak menang nie.

Cik tikah berkata...

makin macho abg kita sorang nie. hahaha...

Farhana berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
FarHANa aZwA berkata...

dpt cokletkang share2 ar hehe...sorry tpkse dlete komen ats..trpakai blog tester farhana plak hehe gudluckk :)

miss Fyqa berkata...

gud luck zwan :)

hazanis berkata...

gud luck...=)

Rtp Farra Arisha berkata...

all the best to you. i've joined this too ;) gambar smart!

Mrs. Wall berkata...

Annyeong :-)

PeRmAtA bIrU berkata...

cute la bila senyum palsu..hahahah

Yumida berkata...

senyum ke telinga bok la senyuman ikhlas

amir aizat berkata...

nice smile !