Pages

Isnin, 29 November 2010

Aku dan 50 Sen

50 Sen. Yeah! 50 Sen..
Ada apa 50 sen ngan aku?
50 Sen atau dalam bahasa utaranya dipanggil 5 Kupang ni,
Adalah hobi aku semenjak awal tahun 2009..
Aku suka kumpul duet syiling 50 Sen..
Pantang dapat jer 50 Sen,
Confirm dia selamat dalam tabung aku..http://www.emocutez.com

50 Sen oh 50 Sen..
Aku mula jatuh hati ngan syiling 50 Sen ni,
Semenjak terbaca akhbar Metro..
Alkisah mengenai seorang yang mempunyai
hobi kumpul syiling 50 sen..

Lepas baca kisah tu jer,
Terus aku mulakan hidup aku dengan
hobi kumpul syiling 50 Sen..

Puas rasa hati aku bila tengok
syiling 50 Sen aku,
makin ari makin bertambah..

Pada masa yang sama, dapat jugak menabung..


Jeng Jeng Jeng, gambaq kat bawah ni lah aku punya syiling 50 Sen yang berjaya dikumpul sampai lani sebanyak RM412.00.. Stakat ni aku maseh X puas ati ngan duet syiling yang terkumpul ni.. So, kepada yang banyak dosa and teringin nak bwat pahala, boleyhla menyumbangkan duet syiling 50 Sen anda kepada zwan okay. Orang melayu kata, kecik tapak tangan, nyiru aku tadahkan ngan karung yang berguni-guni.. haha..


RM412.00 (50 Sen yang terkumpul semenjak awal tahun 2009)








16 ulasan:

m!da BucHuxX berkata...

waaaa..bnayk nyer.niy kejelesan yg teramat niy.kalau mida simpan gak duet syiling tapi .mida gune juge.duit syiling mida kumpul then beli aiskrim.rutin yg sama akn berulang. .hee.but 5o sen mmg la kalau ader 100 keping daa rm500.kan. .waa.keep it up.:)

ZWAN SABRI berkata...

Mida : 100 keping 50 sen baru RM50 la sayang.. haha.. Zwan mmg sayang and x akan guna duet syilng 50 sen.. so Zwan simpan jerla syiling 50 sen tu.. haha..

syrupmasin berkata...

50sen yg kau tukar ngn aku mesti ade kan :)

::FAIZ FARISH:: berkata...

Rm412???? Blh Bli Aksesori kete aku tu.... Hm, Kau nak buat pahala tak? hehehehee. sila bagi aku

ZWAN SABRI berkata...

Saleh : A'ah, duet yang aku tukarkan ngan hang pown ada skali kat dalam gambaq nii.. haha..

Faiz Farish : Xpa2, aku dah banyak pahala dah.. hehe..

❤ Cik Ain ❤ berkata...

banyak gile.. kitorang kalo kat kolej ni tiime nak basuh baju sebok mencari syiling 50sen sbb washing machine gune syiling 50sen.. hehe. byk gile seh. interesting la hobi kamoo ni. hehe.. :)

ZWAN SABRI berkata...

Cik Ain : Mana ada banyak.. skit jer nii.. huhu.. Klaw Cik Ain baek ati, sumbangla syiling 50 Sen kat zwan.. hehe.. X payahla guna 50 sen tu utk washing machine.. guna tangan sudeyh.. hehe..

imanshah berkata...

selalu kumpul duit syiling pastu tukar kat kantin sekolah..huhu

ZWAN SABRI berkata...

Imanshah : Haha.. dulu aku pown bwat camtu gak.. Skang duet syiling laen jer aku bwat camtu.. 50sen akan disimpan saja.. hehe..

asphaq berkata...

Tu diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
MENABUNG UNTUK MASA DEPAN NAK KAHWIN APA NI?
hahahha

ZWAN SABRI berkata...

Asphaq : Hahaha.. lebeyh kurang lagutu la kowt.. klaw hang nak tgk aku kawen awal, janganla malu2 utk bagi kat aku syiling 50 sen k.. ;)

areteacar berkata...

suka kumpul duet 10 sennn.. hehe =)

ZWAN SABRI berkata...

areteacar : mesti dah banyak kan.. brapa dah duet syiling 10sen yang terkumpul skang?

arep_lockermonth berkata...

muahahaha ;P..

kumpul byk pastuh kite share

*sambil buat muke 50 sen..

ZWAN SABRI berkata...

arep_lockermonth : Ek eh, muka hang macam syiling 50 sen la.. nampaknya terpaksala aku amek muka hang bubuh dalam tabung aku.. HAHA..

Aisyah Nabila berkata...

Salam.

Dalam banyak-banyak syiling 50sen tu mesti ada yang error dan key date's coin. Simpan jangan tak simpan. Mahal tu. Extra dot 50 sen 1979, 1988. Key Date's 1969, 1985 dan 1995. Mahal tu kalau beli. Berpuluh-puluh ringgit tau...