Pages

Selasa, 3 Januari 2012

Majalah 3 Pencetus Fenomena



Assalammualaikum dan salam satu dunia.. Kini anda bersama saya Zwan Sabri iaitu pengacara Majalah 3 yang baru untuk tahun 2012 ini di mana saya akan mencetuskan sebuah lagi fenomena baru di Malaysia mahupun seantero dunia.. *PANG!.. Sekali kena penampaq dengan Nurul Syuhada daa.. HAHA..



Okay2, ampa semua ada perasan something tak? Hurrmm, apa yang aku perasan kan, apa2 saja yang disiarkan dalam Majalah 3, confirm akan jadi fenomena baru kat Malaysia ni. Contohnya macam sugar glider dengan basikal fixie.. Sebelum ni, majoriti daripada kita semua tak kenal pun apa itu sugar glider mahupun basikal fixie tapi hari ini sugar glider and basikal fixie terus menjadi kegilaan generasi muda..



Sebelum ni Majalah 3 ada siarkan tentang beberapa remaja yang bela sugar glider, lepas je daripada siaran tu, terus sugar glider jadi buruan ramai orang walaupun harga sugar glider yang dijual agak mahal. Kalau tak salah, paling murah seekor sugar glider pun berharga RM200.. Itu tak termasuk dengan kos penjagaan dan makanan sugar glider lagi yang dikhabarkan mencecah ratusan ringgit untuk setiap bulan.



Sebelum ini juga, basikal fixie pernah disiarkan dalam program Majalah 3 dan kemudiannya basikal fixie terus menjadi kegilaan para remaja walaupun basikal fixie ni tak ada brek dan walaupun ianya berharga RM500 dan ke atas.. Sekarang ni, kalau pi mana2 pun, mesti akan nampak ramai orang yang dok kayuh basikal fixie.. Ada yang siap buat konvoi lagi.. Remaja2 dalam kawasan kejiranan rumah aku pun semua dah ada basikal fixie sorang satu.. Dah jadi satu trend pulak..



Bukan setakat sugar glider dan basikal fixie yang disiarkan di Majalah 3 saja yang dapat mencetuskan sebuah fenomena baru kat Malaysia ni bahkan ada banyak lagi.. Kalau nak sebut satu persatu tu, memang tak terkira lah.. Jadi aku nak ucapkan TAHNIAH kepada Majalah 3 kerana berjaya bertahan sehingga hari ini dan berupaya menjadi sebuah program dokumentari yang berjaya mempengaruhi masyarakat Malaysia. Cuma satu jer cadangan aku kat Majalah 3, boleh tak lepas ni siarkan pulak mengenai ZWAN SABRI? Lepas ni, confirm ZWAN SABRI jadi satu fenomena baru.. Confirm ramai yang nak “memiliki” ZWAN SABRI.. Errrkkkkkkkkk, HAHA..




Psssttttttttt : Bermula pada minggu ini, ramai dikalangan pelajar2 ijazah di seluruh IPTA kat Malaysia akan menduduki final exam, jadi good luck and all the best ye.. Semoga kejayaan akan terus berada di samping kita semua.. Amin! ;)





29 ulasan:

hawiz berkata...

errk?..hahaah....

shedameor berkata...

alahai, perasannya. haha

Cik tikah berkata...

sugar glider mahal la

rozeeta rashid berkata...

haha. perasan pulak dia. basikal fixie tu makin bersepah. semua pakat nak pakai.

Dhiya Fariza berkata...

REALLY. (jarang tgk majalah toga actually) hehe

aidi berkata...

tunggu pulak pasal DSLR.. bersepah pulak budak pakai.. hahaha

cik bai berkata...

good luck jugak!!

cnyum slalu ^_^

Kisah Hati berkata...

semoga berjaya. salam kenal :)

Lelaki Ini berkata...

wah!
cepatlah jdi fenomena!

CekbOlat-bOlat berkata...

yg last tu? ==" bncana kot? kahkahkah..

gudluck la exam yeoo

ieda berkata...

hurmm biasalah namapun orang malaysia .. kalau x jadi fenomena x sah ! ;)

NUR AYNIE berkata...

o.0 errrkkkkk

ijam ismail berkata...

bw here
gud luck

miss Fyqa berkata...

dulu classmate selalu bwk sugar glider beliau ke mana saje.. Hehe

~~Ticer Wann~~ berkata...

wawawawa bleh plak gitu ehh... Fenomena Zwan Sabri.. hmm menarik tu :D

Fiq Fikri berkata...

erkkk ko jgn lupe selitkn aku sekali dlm majalah tiga,nnt kite boleh jadi belaan ahahahha

aku ada sugar mami xde hal punye ahhaha
basikal ap tu,skung budak2 pun ad pakai berlmbak2 ahaha

Anif Abdullah| AA berkata...

cewh,nak siarkan kau plak eh.. ahahak
gud luck exam :)

zizidiazora berkata...

mengidam nk bela Zwan Sabri sekoq kt dalam sangkaq bawah katil..hehehe....

princess gilaxlove berkata...

hahahahahahahaha~~~ asal la ak gelak sensorg nie...huhu ^_^

gigiAriEma berkata...

dak 2 skolah byk pkai fixie. det mntak mak pak gk. huhu.

TSYA'Z (~_^) berkata...

sbnrnya nk suh buat cite pasal ZWAN SABRI je kan? punye lah pnjg intro die... hehehe

: manis :))

ekmal berkata...

majalah 3 pandai cari berita..tu depa hebat..btw dh lama x dtg sini, aritu aku cari blog hangpa xde lak..sorok ke ape?haha..tgh exam kn? gudluck

Zana Adieyza berkata...

biasalah, masyarakat kita ni kan cepat terpengaruh.. hihihi.. lagi2 kalau apa yg disiarkan kat tv.. akk ko ni pun sama.. kalau nmpk produk baru jer kat tv, mulalah nak beli.. choooiiii sangat kan??

Liyana Zahim berkata...

Haaa tu dia.. Nak memiliki zwan sabri yo? Kalau da jd glemer kompem la kwn2 nga retis je tak kawan dgn kami da.. Liyana da setaun tak tgk majalah 3.. Smpai tahap hari apa pukul berapa siar pun tatau.. Hahah~

akoo pae berkata...

ee tak suke lah fixie..menakutkan.
kalau turun bukit,bahaye..takde brek.huu

err..perlu ke fenomena ko??hahaha

*akoo da abes exam.=))

amir aizat berkata...

goodluck exam, hehe

Edy Fee berkata...

dulu time sek rndah lg siaran ni jd mcm siaran wajib family kot.haha

syrupmasin berkata...

majalah 3..lame tak tgk doe..haha

Aien Not Alien berkata...

setujuuuu...dari dulu suka tengok majalah3 ni..menarik dengan info yang pelbagai...


*fixie tu adik ada beli, murah lagi masa belum jadi trend sangat...sekarang harga berlipat ganda...kuasa pembeli menentukan harga barang...huhuhu