Pages

Khamis, 26 Januari 2012

Journey 2 : Boleh Tahan



Semalam bertarikh 25/1/2012, aku berkesempatan menonton “Journey 2” lakonan The Rock dekat pawagam di Jusco Bandar Perda dengan 2 orang kawan aku.. Dalam pawagam tu toksah dok cakapla, memang sesak dengan orang.. Maybe ramai yang still cuti sempena CNY kot.. And maybe jugak ramai remaja cina yang nak habiskan ang pau yang depa dapat.. Untungla dapat ang pau, HUHU..



Untuk filem “Journey 2”, bagi aku filem ni menarik untuk ditonton sebab memang tak kering gusi la dengan lakonan2 yang agak mencuit hati.. Jalan cerita dia pun boleh tahan and apa yang aku suka, filem ni bukan sekadar dapat menghiburkan kita tapi turut membekalkan sedikit ilmu mengenai haiwan kepada penonton.. Melalui filem ni, baru aku tau yang labah-labah akan membuat sarang mengadap arah selatan dan haiwan berdarah sejuk seperti mengkarung tak takut dengan api.. Apa2 pun, 3.5/5 bintang untuk Journey 2..





Trailer Journey 2





Psssssttttt : Kepada yang masih lagi bercuti sempena Chinese New Year dan kepada yang masih lagi dalam mood untuk celebrate Chinese New Year, ini ada sebahagian event yang dijalankan di Penang sempena Chinese New Year.. 28th Jan (6th day of CNY) "Penang State CNY Open House at Padang MPSP Butterworth", 29th Jan (7th day of CNY) "Chinese New Year Cultural and Heritage Celebration in George Town Penang", 30th Jan (8th day of CNY) 9pm onwards "Thi Kong (Heavenly God) Birthday Celebration at Chew Jetty & Hillway Road, Ayer Itam", 4th Feb (13th day of CNY) "Chop Goh Meh at Street of Harmony, Jalan Masjid Kapitan Keling" and 6th Feb (15th day of CNY) "Chap Goh Meh Celebration at Esplanade, Padang Kota Lama"! Have Fun!





24 ulasan:

cik maisharah berkata...

best ke citer ni???lawak eh??

citer underworld:the rises of lycan pon best!!! hehe

*lupe tajuk die cane..hehe

amier_fekhry berkata...

best2.. lth nak gelak... hihihi

fathiahRAIHANA berkata...

nak tgok jugakkk T___T

Asma Ahmad berkata...

da p tengok gak snin rituh.
bleh tahan. tapi dy pnya visual ada nampak komputer la jugak banding ngn cita omputih yg len..

Boyz_ed berkata...

Boleh tahan juggak . :) . Rse mcm nk tngok skali lagi . =)

Aien Not Alien berkata...

lama tak menonton...


*hai zwan... lama tak kesini.. :)

Phat berkata...

x dan lagi nk p tgk wayang

NURUL NAJWA berkata...

cter ni bole la besttt! thumbs up!

::FAIZ FARISH:: berkata...

saya tak gemar pg tgk wayang. jarang sngt pg

Dhiya Fariza berkata...

3.5. will watch once i gt home this february!

Original CikTeddy berkata...

looks awesome =)

Rtp Farra Arisha berkata...

boleh tahan? boleh tahan best juga bukan? gonna watch this too ^^

Eyda Syahida berkata...

nak tgk tapi zwan blanja eyda. eh eh eh? :p

Azham Vosovic berkata...

macam best...kena tgk ni hehehe

farahzaba berkata...

lama tak singgah sini. hehe i dah tgk juga Journey 2 and it was awesome! :D

Cik Lia Lomi berkata...

wah, ramai yang kata citer ni best.

Cik tikah berkata...

x tgok lagi :(

Edy Fee berkata...

tengok la plakon dia.untung la ang uma dkat ngan movie..hehehe

TSYA'Z (~_^) berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
TSYA'Z (~_^) berkata...

muka ZWAN SABRI mcm SEULONG 2AM.. huu.. sama sikit2

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

hmm tak tgk lg..

IMANSHAH berkata...

nak tengok malam ni kot

qAseH rAihAN berkata...

na pegi tengok la . jom teman . :)

khalila ishak berkata...

dah tengok ni. not bad. hehee...