Pages

Jumaat, 27 April 2012

Hari Ini Hari Jumaat

Yeah! Hari ini hari jumaat dan Selamat Hari Jumaat kepada semua.. Actually, aku tak tau pasaipa hari ni tetiba perasaan aku macam2 ada.. sat gelisah, sat gembira, sat cemas, sat angau.. HUHU..



Okay, first sekali, hari ni aku rasa gelabah, gelisah, risau, bimbang, khuatir dan sewaktu dengannya sebab hari ni dah hari jumaat.. So, ini bermakna esok aku dah kena balik UiTM Kedah.. But the problem is, sepanjang cuti seminggu ni, aku langsung tak sentuh assignment aku.. Langsung tak baca buku.. Memang cuti seminggu ni aku memang merehatkan otak aku sungguh.. Mampuihla aku next week.. HUHU



Yang keduanya, entah pasaipa hari ni aku rasa macam gila bayang dan mungkin jugak gila meroyan, HAHA.. Semalam aku adala pi Maybank Bandar Perda atas urusan nak gantikan kad atm aku yang hilang.. Then aku tertarik and tergoda dengan seorang staf baru kat situ.. Memang taste aku, HAHA.. Sampai hari ni aku still terbayang muka dia, HUHU.. So, kepada sesiapa yang pi Maybank Bandar Perda dan ada ternampak seorang staf perempuan yang berkulit cerah, free hair, cantik dan bernama Mira, sila bagitau dia yang aku kirem salam naa.. Errrrkkkkk... HAHA



Yang ketiga pulak, aku rasa cemas and cuak jugak hari ni sebab satgi dalam pukul 3 macam tu, aku ada date ngan blogger terkena iaitu Daniel Adie.. Aku ada janji nak bawak dia jalan2 ronda Penang.. Tapi apa yang buat aku nervous ialah aku taktau sebenarnya nak bawak dia pi mana sebab almaklumlah aku ni tourist guide yang takdak tauliah, HAHA.. Then esok pulak aku ada date nak bawak cik Nurul Anisah pulak ronda2 Penang.. Memang aku ni tourist guide tak bertauliah yang menjadi rebutan, HAHA.. Btw, kalau kawan2 yang rapat dengan aku tau yang aku jadi tour guide, confirm depa gelak sampai muntah hijau sebab aku ni lebih dikenali sebagai seorang yang mudah lupa jalan and selalu suka sesat, HAHA..



Yang keempat pulak, aku rasa senang hati and gembira sebab tadi aku ada pi Majlis Perbandaran Seberang Perai untuk memohon kebenaran nak interview depa pasai pentadbiran kewangan kat sana untuk subjek Local Government. Apa yang aku suka sebab depa semua betoi2 friendly, tak lokek dengan senyuman and banyak membantu.. Walaupun tadi aku agak geram sebab mula2 aku kena pergi tingkat 12, kemudian tingkat 14, kemudian tingkat 13, then tingkat 11 pulak.. Tapi kegeraman aku bertukar jadi happy sebab layanan yang depa bagi memang sempoi.. Aku sempat jugak tanya kat depa kot2 aku boleh praktikal kat sana sem depan.. Then depa cakap depa memang mengalu-alukan student buat praktikal kat sana sebab depa ada jabatan/unit untuk student2 yang praktikal.. Kalau tak salah jabatan tu kat tingkat 13..



Last sekali, thanks for reading.. Jaga diri.. Bye!




Pssssssttttttt : Hari ni seluruh pelajar diploma UiTM akan dapat result depa.. So, good luck naa.. :)



23 ulasan:

eszyamin berkata...

kau ni betoi2 buat aku rindu penang lah...maybank, MPSP, Perda...ohmai..membangkitkan nostalgia sungguh..

kim salam la blogger retis adie tu...hehe

diana berkata...

LAMA TAK PI PERDA..
TAK DAK APA NAK PI CARI KAT SITU..NAK RAYA NANTI BARU PI.
CARI KUIH RAYA..:P

Phat berkata...

abg phat turun penang zwan stand by jugak tau hehehe

Fakhrul Izzat bin Ahmad Shukri berkata...

Dah lama x komen kat blog ni. hai Zwan. jnagn dok gatai sangat ngan awek maybank tu. hahaha. aku rindu penang. kbai

khairul berkata...

staff baru ?? mai nombot :)

Lea Isnawi berkata...

kalo lea turun penang
zwan jadi tourist guide lea jugak eh

heee

ezyra daniel berkata...

ahbunx,t adx g penang ag,ahbunx jd laa tourist guide adx na???pliz???hehhehe..oooooo ahbunx da gatai na nak ngorat anak dara owg hahaha...g laa smpaikan slm sndri,,bru gentle haha

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

hahaha sama la mcm aku.. x sentuh langsung..

si kiut lavender berkata...

err...eyh...samalah kita..kalau ada kawan luaq nak mai ke langkawi suruh jadi depa punya tourist guide memang terasa sasau sat sebab selalu lupa jalan n sesat..

heyh..dari kecik sampai ke besaq pun masih tak ingat jalan langkawi sepenuh..wat malu btull..hee

Cik tikah berkata...

sengsara kalau perasaan bercampur campur ni. hehe..

najwa aminah abas berkata...

alahai budak diploma, aku da tak dapat rase da kegetaran hari mengambil result.

Aien Alien berkata...

takpelah sesat ke lupa jalan ke..pusing2 nanti sampai juga, boleh la p penang nanti suh zwan bawak jalan2..hehe

ieda berkata...

ekekek nak bawak org yg 1st time jumpe memang macam tuu .. usah kata adik .. akk pun sama2 .. nak2 bila jumpe blogger nie ekekek ;)

PariPariPutih berkata...

hu hu hu ada org ngah mabuk kepayang la plak he he he layan kan aje..

Nana berkata...

wahh,lepas ni jadi tour guide saya plak boeh?he3..

amboi,siap promote staff maybank lagi youu..

LaLa mhdnor berkata...

haha, jadi tourguide x bertauliah pon ramai nak eh :P

farot berkata...

hari jumaat ni jugak hari yg sgt3 kebaboom utk sy....

terbaiklah ^_^

Dhiya Fariza berkata...

nak gelak je baca semua ni :D

ZORA berkata...

hahaha...awek cun yg penting 2..:)

Novelgurl berkata...

selamat hari rabu.haha..lmbt smpai plak ^^!

hppy study.wah smpt g gatai noo.x pe klo aq jupe aq kim kn slm.hehe.

ape nie.tourist guide mmg nk kene r klo sest jln bwk plncong jln2 t.hahaha..

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

hamboi..hamboi... dah gila bayang laa nie.. yerkk dik.. hehe

Azham Vosovic berkata...

Wah...bawa Daniel Adie meronda sakan noh? Sesat dak? hahaha

Miss Butterfly berkata...

amboiiii ! sempat lagi usha... awat tak mntak no fon?? haaaa