Pages

Jumaat, 1 April 2011

Jam Tangan dan Lelaki

Aku, si model jam tangan murah, HAHA..



Jam Tangan? Yeah! Hari ini aku nak berbicara mengenai jam tangan sebab bagi aku pada masa sekarang ini, jam tangan bukan sahaja berfungsi sebagai alat untuk memaparkan waktu semasa tetapi juga turut berfungsi sebagai pelengkap gaya penampilan diri kita agar kelihatan lebih menarik. Berbeza dengan golongan kaum hawa yang lebih gemar mengenakan barangan kemas di tangan hingga ke lengan seperti filem ”Mami Jarum” kerana bagi mereka barangan kemas adalah lambang kemewahan diri mereka. Tetapi bagi aku sebagai salah seorang kaum adam, jam tangan merupakan aksesori yang mampu menonjolkan kemewahan serta kekayaan seseorang jejaka.




Kini, jam tangan bukan sahaja berharga RM19.90 seperti yang terdapat di pasar2 malam, malah harga jam tangan sudah mencecah hingga jutaan ringgit Malaysia. Jadi tidak hairanlah mengapa kaum adam kini begitu teliti dalam memilih serta membeli jam tangan agar jam tangan yang dipakai kelak berupaya menampilkan gaya, mutu serta keunggulan sebagai seorang lelaki urban. Bagi aku sendiri, aku akan rasa tidak lengkap kalau tidak kenakan jam tangan di tangan kiri aku kerana sebagai remaja, jam tangan adalah aksesori yang harus dipakai walaupun ketika jam tangan aku itu kehabisan bateri. Sebenarnya, aku pakai jam tangan bukan nak tonjolkan kemewahan sebab jam tangan yang aku ada hanyalah berharga RM100++ jer, HUHU. Tujuan sebenar aku pakai jam tangan selain sebagai rujukan waktu, jam tangan aku juga turut berfungsi sebagai aksesori tambahan untuk penampilan aku, HEHE.





Pssssttttt : Teringin nak ada and pakai jam tangan yang berharga ribu-ribuan.. Tapi apakan daya, diri ini masih belum mampu untuk memilikinya, HUHU..



39 ulasan:

efa berkata...

lama tak dtg blog zwan huhu fuyo0..dah lain blog dya huhu mahalnya jam T___T efa beli yg murah ja sb suka hilang bila nak bsuh tgn kt kedai mkn ka dll mesti hilang lpa nk ambik bahaha dulu hilang yg mahal pastu T___T beli ja la yg murah nyesal ja huhu

Farhana Jafri berkata...

eheh.. xsume pmpuan suke pkai brg kmas smpai ke lngan ea.. prnah tgk jam hrge 3 juta.. simple je.. xd la lawa sgt.. nk jam hrge beribu?? amalkan konsep bsdrhana ye~~ jgn mmbazir.. :)

jemput singgah ANASAURUS :)

muhammad iqbal hakimi bin tahir berkata...

waah..ko dah leh jadi model dah wan..hehe

aku tak pakai jam tangan skang..sebab baru je rosak..huhu

aku teringin gk nak pakai yang riban2..bila entah.. =D

zidEL zhafiz berkata...

gila kaya ang zuwan..jam tangan aku cap ayam ja beli kat uptown..harga pun yg mcm ang tulis tu 19.90...tapi memg btol la..aku x leh hidup tanpa jam tgn kalo gi mane2..hakhak..~~ =P

Asma Ahmad berkata...

aku ska pkai jam. wlupn jam aku b3 abeh, aku pkai gak smpai aku bli jam bwu. sbb asa xlgkap tgn aku klu xpkai jam... hahaha... gla la bli mhl2 ja. jam aku plg mhl rm30 ja aku bli. pkai thn lma gak. :p

Afikah Aziz berkata...

aip mane de,ika xsuke pun pki brg kemas hehe,ika pun lbh suke pki jam je tp jam murah hak3x...

::FAIZ FARISH:: berkata...

aku suka jam, ada beberapa koleksi... tapi bkn mahal... bese je

[k]o{q}i[n] berkata...

bru je dpt hadiah jam tgn dri bbf untuk beday yang akn dtg..huhu

ZWAN SABRI berkata...

efa : tula pasai.. lama x mai sini.. HUHU.. erm, len kali jaga la leklok jangan bg hilang.. HUHU


Farhana Jafri : Pernah tengok jam harga rm3 juta? Awat tengok jer? beli la kat zwan.. HEHE.. erm, amalkan sikap besederhana? DUSH! setempek kena kat muka.. HUHU


Muhammad Iqbal Hakimi bin tahir : Model sendiri bolehla.. HAHA.. Tula pasai, aku pown teringin gak tp xtaw bila nk dapat.. HUHU


Zidel Zhafiz : Mana ada kaya.. HUHU erm, tula aku pown x leyh hidop tanpa jam.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

Asma Ahmad : HAHA.. samala ngan aku.. klaw batri jam aku abes, aku pakai gak jam tu.. rasa cam something wrong somewhere jer klaw x pakai jam.. ;)


Afikah Aziz : Ek? leyh caya ker? klaw diberi pilihan antara barangan kemas yang berharga ribuan ringgit and jam tangan yang puluhan ringgit, kompem afikah amek barangan kemas punya kan? kan? HAHA


Faiz Farish : Ada macam2 koleksi? Nanti nak pinjam skit.. HEHE


Koqin : Aiseyh, untungnya hang.. belom birthday dah dapat hadiah? jeles2.. HUHU

DanieL AdiE berkata...

Hanye ade 1 je jam tgn... Itu pon pemberian orang.huhu

Hayati Hamzah berkata...

btol. sy pmpuan pun prefer jam tgn dr sgala emas bagai. jam tgn mnunjukkan lelaki tu memntingkan masa. yeah !

risa berkata...

kena kumpul duit nuff banyak baru boleh beli...hehehehe

Afikah Aziz berkata...

aip,ne de la zwan,ika xsuke brg kemas xtau nape...dulu ummi suke sgt suh ika pki rantai leher dan gel;ang tp ika bg adik je ngeeee...klu cincin mungkin la kot tp klu gelang tu byk kali pk hak3x....rasa gatal je tgn klu pki.... ;p

rOck rOck ! berkata...

suweet pic kat entry ni .

Hans (asaktor) berkata...

sy mmg x pkai jam..
tp x nafi as a guy...klau pakai jam nampak macho~~

huNNy berkata...

pakwe hunny xsuke pkai jam laa...huuu..ske tgk lelaki pakai jam..nmpak macho..huhu..ade gaya!!

ZWAN SABRI berkata...

Daniel Adie : Samala.. Zwan pown hanya ada 1 jam gak... ;)


Hayati Hamzah : Leyh caya ke you prefer jam tangan drpd emas? Ahaks!


Risa : Masalahnye, duit nuffnang ni xmo nak naikla.. Kempunanla nak dapat jam tangan ribu-ribuan.. HUHU


Afikah Aziz : Yeke? Untung sapa jadi laki Afikah nanti.. X payah nak gadoh beli barang2 kemas kat fikah.. HEHE

ZWAN SABRI berkata...

rock rock : Sweet ker? HAHA


Hans (asaktor) : yeke? klaw zwan, mmg wajib pakai jam.. hehe


Hunny : Belikan la kat pakwe hunny tu jam yang harga ribu-ribuan.. kompem dia aka terus suka pakai jam.. HEHE

iKhRam berkata...

dulu tak pernah menganggap jam tangan adalah suatu kepentingan.. sejak kawan baik saya menghadiahkan jam dan memaksa unutk dipakai setiap hari ke kuliah, baru saya tau, jam sangat penting..

kalau ada lelaki menganggap jam sebagai aksesori.. saya bersetuju.. sebab saya antara lelaki yang tidak kerap menggunakan jam unutk melihat waktu.. agak2 kenapa?

sebab, saya lebih senang melihat waktu menerusi telefon bimbit.. kerana saya lebih mempercayai telefon bimbit dari jam.. hahaha.!!

jadi, itu tambahan ifo untuk entry ini yer..!! hehehe

yang benar
sir ikhram.

Shamsuddin Amin berkata...

suke gune jam tangan di blah kanan...
blah kiri x biase...=P

Shazmiey Abdurahman berkata...

dulu tak suka pakai jam.. tapi bila dah ada jam ni.,memang tak bole klu tak pakai jam..mcm kosong je.hehe.. setuju,Jam bole bole harga ribu raban.hihi. skang pakai jam adidas.. syg jam ni..smpai tak makan jadinya.heheh..

ZWAN SABRI berkata...

Ikhram : WoW! Thanks yer Sir Ikhram di atas penambahan info itu.. HEHE


Shamsuddin Amin : Zwan plak rimas pakai jam tangan blah kanan.. ;)


Shazmiey Abdurahman : Jma Adidas? mesti mahai kan harga jam tuu.. ;)

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah blog anda

Bagi aku, beli yg ori baru puas hati. Kalau mahal,usaha lebih insyaAllah boleh dapat.

Nak kata byk collection tu, takde lah......cuma skrang paling mahal mampu dimiliki hanyalah Tissot. Next target, Tag Hauer. InsyaAllah ada rezekinak sambor lain plak

Firdaus Alim berkata...

Aq Ni pulak Dux Cari jam swatch adehs

iekasub berkata...

saya pon suka jam!:D agak banyak koleksi..tapi paling mahal pon, rm100++..skrng tengah aim rm 600 punye.kumpul duit dulu.haha

SiLabiLabi berkata...

zwan..singgah BlogShop aku wei..

tgk2 kasut..ehehe..

Review la skali k kalau berminat..

:P

BlogSHOP : Frollic Shoe MURAH GILER

zidEL zhafiz berkata...

gila berada weh pakai rolex ang..!!
aaauuuummm..!!
wahahaha~~~

NUR AYNIE berkata...

aynie pun nak jugak jam yg beribu-raban hahah~=)

arep_lockermonth berkata...

aiyoo!aku jam tngan pon tade!!!haha~!x suke sgt pakai~

ZWAN SABRI berkata...

Afzainizam : WoW! Kompem mahai kan jam suma tuu.. Cayalah! ;)


Firdaus Alim : Yeke? Best ker jam tuu?


Iekasub : Aim yang rm600 punya? WoW! Blanja zwan satu.. HEHE


SiLabiLabi : Okay, nanti aku singgah.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

Zidel Zhafiz : tringin gak nak pakai Rolex tapi still x mampu meyh.. HUHU


Nur Aynie : Jom kita rompak kedai jam.. HAHA


Arep_lockermonth : Yeke? HAHA..

zati embong berkata...

amboi dik,posing maut 2.hihi

lelaki pakailah jam,nmpak educated.cam xde kena mngena je.tp lain kalau pkai dgn x pakai tau.hihi

saya KILA berkata...

nmpak cool bila lelaki pndai mngayakn diri dgn jam tangan . hehe ^^

nazalya berkata...

i like guys yg pkai jam.. coz dat means he is particular bab mase.

ZWAN SABRI berkata...

Zati Embong : Saja skali skala nak posing maut.. HAHA owh.. lelaki yg pakai jam ni nampak educated ek? nak pakai jam selalu la camtu.. HEHE


awak KILA : Cool ek? ;)


Nazalya : But how about guys tg pakai jam sebab nak bergaya? ahaks!

topimagine berkata...

aku dah dua tahun xpakai jam tangan :)

Ezay Hadry berkata...

datang gak blog zwan..hehe
ezay dari dulu memang nak sangat pakai jam..tapi tak boleh pakai kot..huhu gatal2 je..alahan kot..
rugi3..

Syaiful Izwan berkata...

dulu aku tak pernah pakai jam..rasa menyemak aje jam tuh..
Sekarang ni dapat jam baru, wife aku bagi..mahal weh!!
So aku appreciate gift dia and pakai setiap hari..kadang2 sampai 3 hari tak bukak jam..
Jom ringankan tangan dengan memberi hadiah jam jom? huhu