Pages

Sabtu, 30 April 2011

Filem ROOMMATE



Aiseyh, lama gila rasanya tak update blog. Sebelum ni agak sibuk dengan macam2 kerja yang nak kena buat di UiTM. Sekarang ni baru rasa free sikit sebab dah cuti semester. Okay, sekarang aku nak review sikit mengenai filem ”ROOMMATE”. Actually filem inilah yang menjadi pilihan kami semua (aku, fiza, farhana, zaty, azza, cek own and zyrol) sebagai filem terakhir untuk ditonton bersama di Sungai Petani, Kedah ni. Almaklumlah, kami semua kan dah final year student and sekarang kami semua dah selesai menjawab semua soalan exam. Dan lepas ni semua orang akan mejalani kehidupan masing2 dengan pelbagai haluan and mungkin tak akan jumpa lagi, HUHU.



Okay2, back to our film which is ”ROOMMATE”. Actually, mula2 kami ingatkan ini filem cerita hantu di asrama tetapi rupa2nya sangkaan kami semua meleset sama sekali. Dari mula sampaila berakhirnya tayangan filem tersebut, bayang2 hantu langsung tak kelihatan. Punah harapan kami semua untuk menjerit histeria di dalam panggung, HAHA. Filem ni sebenarnya berkisarkan mengenai seorang pelajar perempuan yang baru mendaftar masuk ke sebuah kolej dan menginap di dalam asrama kolej tersebut serta berkongsi bilik dengan seorang roommate yang mempunyai masalah mental. Jalan cerita dia agak membosankan. Rasanya tiada satu pun elemen2 dalam filem tersebut yang mampu membuatkan aku kata, WOW! Apa2 pun, aku bagi 2 bintang kat filem ni.






33 ulasan:

Wani berkata...

hek elehhhh . hingatkan seram sangat "_"

NadiRah berkata...

x best ek??huhu
lamanya kamu x hupdate..huhu

ZWAN SABRI berkata...

Wani : X seeam pown.. HUHU

Nadirah : Tula pasai.. Busy sket.. HUHU

Nurhafizah p i j a berkata...

larh ! 2 bntang ja ?
xjd ar p tgk . hehe

amir aizat berkata...

eih bukan best ker citer ni?

nur berkata...

la.. bukan citer hantu ye..

ZWAN SABRI berkata...

Nurhafizah Pija : Ye, 2 bintang je kot..

Amir Aizat : Tapi bg aku, crita ni x best.. HUHU

Nur : bukan2.. HUHU

AinsHa=( berkata...

poster dia nmpak best je...

Belalang Hijau berkata...

terima kasih sebab kasitau jalan ceritanya...huhuhu

s.y.a.r.q berkata...

mesti tak thrill mane pon cerita ni kan??? :)
anyway, sungai sendat tu kat atas sikit dari ulu yam :) tempat dye pon agak tenang sebab tak ramai orang macam kat ulu yam tu :D

IeDa berkata...

a'ah.. tgk tajuk pon dh ingt cite hantu td.. nasibaik bkn penggila filem.. hehe

aienz nawawi berkata...

yeke... ingat an cite antu
ta jadi ah nak tgk
huhu
law ta rugi je 9-10 hengget

azharr berkata...

haha...2 bintang jer, tunggu DVD sajalah....

As Yusra berkata...

erk...xbest ke.?? baru plan na g tgk mlm neh...=,=

NUR HIDAYAH berkata...

Wowo..TQ for ur info..trus rasa cam tggu ditayangkan je kat TV..hahahah

NUR AYNIE berkata...

la..ingat best td huhuhu~~

Firdaus Alim berkata...

Ingtkan citer seram td

ZWAN SABRI berkata...

AinSha : Tula pasai.. disebabkan poster dia nampak bestla yang membuatkan zwan n kawan2 tengok filem tuu.. HAHA


Belalang Hijau : Sama2 kasih.. ;)


Syarq : Owh.. Thanks for sharing da info.. ;)

ZWAN SABRI berkata...

Ieda : Tula pasai kan.. HUHU


Aienz Nawawi : HAHA.. tawu xpa.. ;)


Azhar : A'ah, 2 bintang jer yang mampu aku bg.. huhu


As Yusra : Alaaaaa, pegila tengok.. mana nak taw, bagi u filrm ni best ker.. laen org laen citarasa dia.. HUHU

ZWAN SABRI berkata...

Nur Hidayah : Tunggu tayangan kat TV je ek? Download kat internet pown ok jugak kan? HAHA


Nur Aynie : tryla tgk.. ;)


Firdaus Alim : X seram pown.. HUHU

syrupmasin berkata...

alaaa..tp ade leighton meester :)

iekasub berkata...

memang lamaa sangat tak update belog kan? huhu.

thanks review ni..baru ingat nak try tengok.tapi mcm x best.so tengok crite lain jelah.hehe

Imzainieyzulkipli berkata...

aku pun benci btol klu tgk thriller mcm best..smpg tgk kt wayang mcm hampas..klu pengarah ada dpn panggung tue mmg kene maki jek!

~~ytazzizzaty~~ berkata...

p0ster je seram.....nk wt hape.......tg0k hantu kak limah balik rumah ag best.........

ZWAN SABRI berkata...

SyrupMasin : Leighton Meester? X hot mana pown.. HAHA


Iekasub : Biasala.. masa mencemburui.. HEHE.. Then nak tgk crita apa plak nii?


Imzainieyzulkipli : Tula pasai.. bukan stakat maki jer, akan ku koyak2 tiket wayang tu and lempaq kat depan muka pengarah tu. Barula dramatik skit.. hehe


ytazzizzaty : 100% setuju dengan kamu.. ;)

zizidiazora berkata...

Silent reader n akan mula meninggalkan jejak. Oleh kerana selepas ini Zwan sudah tiada beban untuk digalas maka dicadangkan entri di update setiap hari. Berilah kepuasan kpd yg membacanya. So teruskan Zwan....

Mah@mahu berkata...

Tak tgk lagi ni mcm best... berapa bintang ni..?

ZWAN SABRI berkata...

zizidiazora : silent reader yee? HAHA.. erm, okay2, zwan akan cuba update setiap hari.. Insyaallah.. btw, Thanks taw.. ;)


mah@mahu : zwan bg 2 bintang jer.. HUHU

bell bebet berkata...

Wow Sama lah Dip in apa u ambek kat uitm?? fuhhhh sama intake rupanya.. Entah nak buata apa 4 bulan nie cuti huhu

unknown girlz berkata...

lol..
jujur ingat ini cerita hantu =_="

cari link nk dolod jerla cmtu :D

kechixx berkata...

citer nie best sangat!;)

neddy eiyrah berkata...

ehee , hari first kua wayang lgi dh tgok daa ri tuh ! :)
tk gempak mne pon but wasnt bad..

SYAFIQ TENGKU berkata...

mak aih.. dua bintang je cite nie..hahaha.. ksian pelakon2 tu