Pages

Khamis, 14 April 2011

Dinner Anak Penang

muka tengah cover lapaqqqqqq, HUHU


Hari ini aku nak cerita pasai dinner semalam. Dinner apa? Haa, ini dinner untuk anak2 Penang yang study kat UiTM Kedah. Beberapa hari sebelum dinner, adala pekerja dari bahagian HEP UiTM Kedah call aku and inform aku pasai dinner ni. Apa yang tak bestnya sebab ada unsur2 paksaan disitu dimana kehadiran aku adalah wajib. haish! Nak tak nak aku pun terpaksalah pergi dinner tu.




Okay, dinner anak Penang ini berlangsung di MRSM Merbok pada 13 April 2011. Actually dinner anak Penang ini diadakan maybe sebab pilihanraya dah nak dekat kot. Yela sebab dinner ini diadakan oleh UMNO Pulau Pinang. Hampir satu jam setengah jugakla kami semua terpaksa dengar ceramah politik dari adun Sungai Dua. Ceramah yang diberikan adalah mengenai orang melayu di Penang. Isu melayu Penang kan dok kontroversi lani sebab kemungkinan melayu Penang jadi seperti melayu Singapore adalah tinggi. Setelah perut pun tak berhenti henti manari -nari dengan pelbagai lenggok tarian dan irama, pukul 10pm barulah kami dibenarkan untuk mengambil makanan. Nasib baik makanan sedap. Kalau tak, dah lama aku $#!%^*&@. Walau apa2 pun, best jugakla dinner ni sebab secara tak langsung sebagai platform kepada pelajar2 UiTM Kedah yang datang dari Penang dapat beramah mesra and mengenali satu sama lain.



16 ulasan:

iekasub berkata...

seronoknya dapat pergi dinner! dinner la paling best sekali.makan3.. :D

Aimifiqa berkata...

Dinner ialah saat best. time ni semua mashuk dan sedia utk mkn yg sedap2 je.

Inchik Eman berkata...

woahhh! aku tk dpt nk join sbb test mlm smlm.
=(

nur dhiya' aida berkata...

dinner . makanan . lapa :)

~Saya Buncit~ berkata...

worth it la kot sebab ada makanan..hehe.. :D

NUR AYNIE berkata...

pergi x ajak pon..=P hihihi

miss nuratikah eika berkata...

smpai hati betul ta ajak ey.. :P

ZWAN SABRI berkata...

iekasub : Yeah. tawu xpe.. ;)


aimifiqa : tapi dinner yang ni, xde pesembahan pown.. just ceramah politik jer.. huhu


Inchik Eman : Tula pasai.. ramai yg xleyh join semalam sebb test etr.. huhu


nur dhiya'aida : Lapa ek? kesiaaannn.. HEHE

ZWAN SABRI berkata...

Saya buncit. makan, makan, makan.. haish! hehe


Nur Aynie : Camne nak ajak sebba status negeri aynie menjadi tanda tanya.. hehe


Miss nuratika eika : Bukan xmo ajak.. kalu ajak eika, nanti abes plak suma makanan tu.. x sempat zwan nk makan.. hehe

::FAIZ FARISH:: berkata...

lawa baju kau

RIAN berkata...

ehh boleh pulak UMNO ceramah politik kat student. hahah, tp penang bukan negeri UMNO.

arep_lockermonth berkata...

dinner..besh...

Nur Amira Radhiah berkata...

i like makan2..actually entri yg zwan omen tuh takde kne mgena ngan tajuk..tq bace :) kih99

Nurhafizah p i j a berkata...

muka mcm harimau bila u lapaq ! hahaha

*gurau ja na =P*

Asma Ahmad berkata...

eyk... taktik kmpen plihanrya yg baru...

zidEL zhafiz berkata...

dinner..!!
dinner..!!
dinner..!!

wohaaa...!!!
keh3..~~~