Pages

Sabtu, 2 Februari 2013

Seminggu Praktikal

 Kat sini la aku buat latihan praktikal.. :)



Assalammualaikum dan Selamat hari sabtu.. Fuhhh! Setelah seminggu berpraktikal di Jabatan Kejuruteraan, Majlis Perbandaran Seberang Perai, baru rasa nikmatnya cuti hari sabtu.. Semalam, 11 jam aku tidur.. Puas! Walaupun agak penat jugakla bila terpaksa bangun awal2 pagi, tak ada masa untuk tidur petang, and kadang2 keja banyak tapi memang enjoy and best sebab majoriti pekerja kat Jabatan Kejuruteraan tu otak merapu dan gila2.. So bila buat kerja tu memang santai and happening je semua walaupun busy.. Maybe ini salah satu cara untuk elakkan daripada stress tapi memang berkesan.. 



Boss2 kat Jabatan Kejuruteraan ni majoritinya memang tak sombong dan suka membantu pekerja bawahan. Pendek kata memang disenangilah oleh semua pekerja.. Pekerja2 kat sini pun tak kedekut ilmu.. Depa selalu jugak bantu aku untuk apa2 masalah.. Ada sorang kakak tu cakap kat aku, jangan terkejut sebab majoriti kerani2 dekat Majlis Perbandaran Seberang Perai ni majoritinya ada ijazah.. Bila dengar kakak tu cakap macam tu, terus aku rasa cuak.. Macam manala aku nak kerja after grad nanti sebab competition memang tinggi sekarang. Tapi takpalah, kalau ada rezeki tak kemana kan.. usaha, doa dan tawakal je yang penting.. 



As conclusion, memang best praktikal dekat Jabatan Kejuruteraan Majlis Perbandaran Seberang Perai untuk first week ni sebab pekerja2 yang sporting plus aku dapat tengok pelan2 dan projek2 yang dirangka untuk pembangunan di Seberang Perai.. Ada 4 minggu lagi untuk praktikal kat sana.. Harap2 semuanya bertambah best.. 




Psssssstttttttt : Kepada student degree di UiTM, dengar2 result final exam akan keluar pada 15/2/2013.. Good Luck!

26 ulasan:

ANIS ATEN berkata...

woahh all the best senior!

Aien Alien berkata...

kerja jangan memilih. itu je nak cakap...apa2 position pun boleh. asalkan dapat pengalaman..akan datang siapa tahu kan...kot2 mula dari bawah sampai dapat jadi bos. hehe.

eszyamin berkata...

zwaaannn..rindunya kt bandar perda..dulu ulang alik pegi kelas dr kmpus ke sini..almaklum uitmpp x cuku kelas trpaksa ada kelas luar kt dpn bgunan MPSP ni..aku suka bgunan ni sbb design die ala2 zmn kolonial gitu..huhu..sumpah rindu zaman dip..

Arry_RennwoodBlogerBoy berkata...

wahh..dmna mna tu mmg bnyk bnda yg kita nk pelajari..dan jgn tkut hadapi sbrg cabaran..hehe..:D..smoga berjaya dan gud luck..:d

fahmi mislan berkata...

boleh sgt la tu kje situ...insyallah future senang...sme2 la doakan yg terbaek ye...!amin

nulhazwany abdul malik berkata...

all the best zwan ! ^^

nak praktikal kat situ jugak lah.
haha *tetibe >.<

Wan Ahmad Izudean berkata...

hohoho aku setahun stengah lagi baru practical..haha

all the best for practical :D

Aida Omar berkata...

Wasalam.. kiranya sekarang masih praktikal lah nie eh? betul2 suasana tempat kerja memang memainkan peranan penting.. kalau semua happy termasuk bos2 memang tenang buat kerja.. Sekarang memang agak payah nak dapat kerja.. tapi mcm zwan kata rezeki memasing kan. hehe :)

Eyda Syahida berkata...

awak awak . all the best ye ! semoga dapat buat yang terbaik . lepastu praktikkan ape yang dah belajar then nanti dah kerja senang kan kan :)




takot resultt keluarrrr >_<

ieda immi berkata...

bekerja dimana2 pun best kalau bos dan majikan yg memahami , jika dpt sebaliknya anggaplah sbagi cabaran kan ;)

Cikgu Fikri berkata...

woah..bila aq bcer citer ko ni dpt rasakan keseronokan ko praktikal..dgn bos yg baik..xsombong..tahniah :)

Eyqa Hasnan berkata...

Wah ! Macam best je dapat bekerja dengan orang tak sombong ..

aNiss :):) berkata...

wah best laa dah praktikal. hehe. anis baru habis sem 1.

baby comel berkata...

time ni la nk kutip segala ilmu yg ada.. selamat bekerja =)

hafiz hafizol berkata...

aku pun dah nak pektikal.. start 18 feb nie.. cuak hehehe..


All the best Zwan ..

arin cat berkata...

all d best zwan :)

Azham Vsvc berkata...

wah macam gempak je praktikal kat situ hehehe!

Ain Riz berkata...

tip utkk habiskan prktkal dengan jaya nyee , sllu lhaa bergurau manje dgnn kwan kliling, hekhek ! gd lck anda !!

da habiss prktkal ajar kami plak nohh .

Dhiya Fariza berkata...

Alhamdulillah tempat praktikal wan dlm keadaan yg tk stress. Selalu dgr member2 yg tgh praktikal suma tertekan dgn tempat masing2. Bertuah zwan. All the best zwan!

Eazy Izzuddin berkata...

all the best
4 minggu ja ?

mie berkata...

slamat berprakktikkal...
moga terus maju ke hadapan...
ehehehee

aNiss :):) berkata...

lame tak update. hehe

xila dot berkata...

kim slm dekat boss...eh? ;p

Etuza Ezawarna berkata...

wow! memang menarik bangunan tu tau!..cayok2 buat tul2 ya..

Zul n Azizi Boarding Pets berkata...

Assamualaikum...

wah best tu praktikal di jabatan kejuruteraan...dapat elaun tak?...hehehehe :-p

Tanpa Nama berkata...

[p]Some people may be upset for have no idea what brand is good for men bag and how to choose appropriate bag . While, as for a replica, you pay only for the materials, and you will finally get what you paid for . Ellie Kors might be on top prices from label at present . Graceful Women [url=http://www.chanelssales.co.uk]chanel handbags[/url] Hobo Bag

For designers’ promotion, 1930′s and 1940′s tide come back on the T station again . Leaving stains [url=http://www.chanelssales.co.uk]chanel handbags uk[/url] on bags could lead to be old and ugly . Now, buying quality Chinese replica bags has become a big trend . Especially the Paddington and Marcie series, they are popular among young people . so as to promote these merchandise, the vendor of leather handbags using the web need to be approved one particular to make sure that as the shopper you can expect to be relaxation certain that the handbag you buy are of good, genuine in superior . There are some similar aspects between the rare cortex and common cortex.[/p][p]Promotional printed carrier bags have a wide-ranging appeal and can be quickly imprinted with your business [url=http://www.chanelssales.co.uk]cheap chanel handbags[/url] logo . But we usually watch strong or heavy colors in winter, such as metal color or jewel tones . There are numerous [url=http://www.chanelssales.co.uk]cheap chanel handbags uk[/url] kinds of popular designer evening bags . A handbag made out of vegetable tanned leather can be rated as Green leather handbag . You may just need to balance out the problem by removing unnecessary design elements and let the leather do the talking itself…anyway this is only a reference,just do [url=http://www.chanelssales.co.uk]chanel classic handbag
[/url] as you like…

Vegetable tanned leather handbag is incredibly durable and long-lasting,and if you take good care of it,it will take care of you lasting years and years . We use different bags in different seasons . Are you aware of sequins and where they are in the fashion world right now? Wellthey are very highly regarding by fashion experts in cities such as Milan, Paris and Barcelona . Real leather-based may be the real points and for that reason needs an excellent price whilst Swede leather-based is actually wallet affable and it is attaining acknowledgement nike free run 3 sko among conformative many years.[/p]