Pages

Sabtu, 10 Mac 2012

The Lorax Lucu dan Kiut



Malam jumaat baru2 ni iaitu bertarikh 8/3/2012, aku berkesempatanla menonton The Lorax kat Sunway Carnival Mall dengan Dr.S and the geng untuk midnight movie.. Ni first time aku tonton wayang dengan kawan yang aku kenai kat facebook.. Thanks ye encek Dr.S sebab ajak tengok wayang sekali and Happy Birthday yang ke-26 ye tuan doktor.. :)



Okay, berbalik kepada movie The Lorax ni, aku rasa movie ni memang sesuai ditonton oleh siapa2 saja baik budak2 mahupun mak budak or bapak budak.. Sebab cerita ni ringan n santai.. kartun2 dia pown okay.. Kiut and Lucu! Movie ni memang agak mendidik penonton supaya kita menghargai pokok.. Walaupun movie ni nampak macam simple je tapi padat dengan pengajaran.. Aku bagi 4 bintang.. :)





Pssssssttttt : Yeay! Malaysia tersenarai sebagai negara paling selamat di Asia Tenggara dan ke-19 paling selamat di dunia.. Bersyukur jadi rakyat Malaysia.. :)




22 ulasan:

Dhiya Fariza berkata...

dah tak ada kat malaysia, tak dapat tgk movie. i wanna watch this :(

Faizz's Jamil berkata...

best ka bro ? tapa aku dunload ja nnty . nk p tgok xdak duet plak . :D

CekbOlat-bOlat berkata...

naseb selamat.. alhmdulillah..

eh? sempat lagi? =="

bella heuheu ❤ berkata...

mcm best je movie nieeee... nk tgk gak ar nnt :)

Afiq Yassin berkata...

ni rasa mcm nk gi tgk jer.
excited ni

sara zainol berkata...

best sgt ke? okay wanna watch this movie ! :)

Fiq Fikri berkata...

ahh comel aku tak sbr nk tgok huhuhh

man yusoef berkata...

cerita Animasi jarang mengecewakan *sbg sorg peminat cerita animasi..hehe*

Cik tikah berkata...

oh, movie ke. ingatkan komik tdi. hehe

e k i n berkata...

Laaa yeke Zwan belajar di uitm merbok? Haha. Zwan course ape?

whitecappuccino berkata...

movie sebegini perlu lebih banyak lagi..santai tapi ada mesej positif.

LadyBird berkata...

seronoknye.. :D

mia izzati berkata...

tengok iklan katun ni..comeyyyy

ZORA berkata...

kalo ade kesempatan nak pg tgk la...

zizidiazora berkata...

Hrmmm.. belum berpeluang tengok lagi citer ni tapi akan tengok nti...

noorniey Azman berkata...

haha~tak tergerak plak nak tengok cite tuh...tapi noni tengok cite "this mean war" and cite tuh super duper awesome!

Amiirah-Cassan berkata...

alaaaaa , nak tengok !!!!!!!! ade taylor swift punye suara kan ?! ahaks

khairul berkata...

leh bwk anak2 p tgk..smlm tgk john carter..mcm hampeh !

NUR AYNIE berkata...

aritu ingat nk tgk kat pwgn tp x sempat so xjadi huhuhuhu

Aien Not Alien berkata...

kartun comel cerita best memang terbaikkkk...hehe

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

lorrr lorax ni memang ad cria dia sblum ni rupanya..hehe

Etong berkata...

comel! etg tengok sampai 2 kali hehe